Anasayfa Yazarlar Mehmet ER Yazı Detayı Bu yazı 1210+ kez okundu.
Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

DÜNYA KUPASININ ARDINDAN

Yaklaşık bir ay devam eden Dünya Kupasından sonra önceki gün yapılan final karşılaşması ile son buldu. Fransa ile Hırvatistan arasında oynanan karşılaşma ile son bulmuş oldu. Bir ay boyunca bir birinden önemli ülkelerin takımları kıyasıya bir mücadele sahneye koyarak başarılı olmak için ellerinden gelen tüm mücadeleyi verdiler. Gönül isterdi ki bizim Türkiye A Milli Futbol takımımız bu turnuvada yer alsın ve aldığı başarılı sonuçlar ile göğsümüzü kabartsın ama kısmet diyelim inşallah artık 2022 de yapılacak olan Dünya kupası için çalışmalar ve yeni jenerasyonlar yetiştiririz. Dünya kupasında final oynayan Hırvatistan benim gibi birçok spor severin dikkatini çeken takımların başında geliyordu. Hırvatistan 4 milyon civarı nüfusu ile böyle bir başarıya imza atması şüphesiz büyük bir başarı ve çalışmanın eseridir. Bizden bu kadar küçük nüfüsa sahip olan bir ülke bunları yapıyorsa biz neden yapmayalım. Hem bizdeki genç nüfus oranı bile birçok ülkeden daha fazla durumda. Yeterki bu gençlerin önünü açmasını bilelim. Spor’da en önemli olan bu gençlerin yeteneklerini keşfedip hangi spor dalında başarılı olduklarını bilmek ve buna göre eğitimler vermek. Yani yine büyük iş okullarda ki beden eğitim öğretmenlerine düşüyor. Genelde beden eğitim öğretmenleri kendileri hangi spor branşını yapmışlarsa genç çocukları da o spor branşına yönlendiriyorlar. Durum böyle olunca basketbol yeteneği olan bir genç spor hocasının teşviki ile bakıyorsunuz başka bir branşta spor yapıyor veya hiç öneme alınmıyor o gencin yeteneği kaybolup gidiyor. İnşalllah yeni oluşan kabinede her biri birbirinden konularının uzmanları bakanlarımızla Türkiye olarak yeniden bir oluşum içerisine gireriz. Milli Eğitimden, Spor Bakanlığına kadar yapılacak olan çalışmalar ile Türkiye’nin Dünya kupasında ve ferdi branşlarda yapılan sporlarda büyük derecelere imza atar hale geliriz.
Ekleme Tarihi: 17 Temmuz 2018 - Salı

DÜNYA KUPASININ ARDINDAN

Yaklaşık bir ay devam eden Dünya Kupasından sonra önceki gün yapılan final karşılaşması ile son buldu.

Fransa ile Hırvatistan arasında oynanan karşılaşma ile son bulmuş oldu. Bir ay boyunca bir birinden önemli ülkelerin takımları kıyasıya bir mücadele sahneye koyarak başarılı olmak için ellerinden gelen tüm mücadeleyi verdiler.

Gönül isterdi ki bizim Türkiye A Milli Futbol takımımız bu turnuvada yer alsın ve aldığı başarılı sonuçlar ile göğsümüzü kabartsın ama kısmet diyelim inşallah artık 2022 de yapılacak olan Dünya kupası için çalışmalar ve yeni jenerasyonlar yetiştiririz.

Dünya kupasında final oynayan Hırvatistan benim gibi birçok spor severin dikkatini çeken takımların başında geliyordu.

Hırvatistan 4 milyon civarı nüfusu ile böyle bir başarıya imza atması şüphesiz büyük bir başarı ve çalışmanın eseridir.

Bizden bu kadar küçük nüfüsa sahip olan bir ülke bunları yapıyorsa biz neden yapmayalım.

Hem bizdeki genç nüfus oranı bile birçok ülkeden daha fazla durumda. Yeterki bu gençlerin önünü açmasını bilelim.

Spor’da en önemli olan bu gençlerin yeteneklerini keşfedip hangi spor dalında başarılı olduklarını bilmek ve buna göre eğitimler vermek.

Yani yine büyük iş okullarda ki beden eğitim öğretmenlerine düşüyor.

Genelde beden eğitim öğretmenleri kendileri hangi spor branşını yapmışlarsa genç çocukları da o spor branşına yönlendiriyorlar.

Durum böyle olunca basketbol yeteneği olan bir genç spor hocasının teşviki ile bakıyorsunuz başka bir branşta spor yapıyor veya hiç öneme alınmıyor o gencin yeteneği kaybolup gidiyor.

İnşalllah yeni oluşan kabinede her biri birbirinden konularının uzmanları bakanlarımızla Türkiye olarak yeniden bir oluşum içerisine gireriz. Milli Eğitimden, Spor Bakanlığına kadar yapılacak olan çalışmalar ile Türkiye’nin Dünya kupasında ve ferdi branşlarda yapılan sporlarda büyük derecelere imza atar hale geliriz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.