Mehmet ER
Köşe Yazarı
Mehmet ER
 

BAKANLARIN ARDINDAN

Geçtiğimiz gün Şanlıurfa'ya bakanların gelişinin ardından, Şanlıurfalının en çok sorduğu soruların başında, bakanlar iyi geldiler, güzel hoş da bir yatırım, bir proje varmı? Şanlıurfa için bu sorulan sorulara en güzel cevabı Şanlıurfa Valimiz Salih Ayhan yaptığı açıklamada verdi. Hazine ve Maliye Bakanı Şanlıurfa hemşehrimiz Nurettin Nebati ile Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un kente yaptığı ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Valimiz Salih Ayhan hayata geçirilecek projeleri tek tek sıraladı. Bunların başında Balıklı göl kültür havzası projesi gelmekte, Balıklıgöl Şanlıurfa'nın en önemli turizm çeken alanlarının başında geliyor. Böylesine potansiyeli yüksek bir yere yapılacak olan yatırım da Şanlıurfa'ya turist bakımından ve turizm bakımından çok büyük artı değerler sunacak. İkinci sunulan proje ise Şanlıurfa'nın uzun zamandır gündeminde olan Germuş Kilisesi restorasyonu projesiydi, bu konuda da açıklama da bulunan Vali Ayhan Germuş Kilisesi restorasyonunun bakanın talimatı ile başlayacağı müjdesini verdi. Böylesine önemli iki projenin şanlıurfa'ya duyurulmuş olması çok güzel bir gelişme. Şanlıurfa tarihi ve inanç turizmi bakımından dünyanın en merkezi en önemli yerlerinden biri konumunda. Hal böyle olunca Şanlıurfa'ya gelecek olan yabancı ve yerli turist sayısında da çok büyük artışlar meydana gelecek. Tabii bu artışlar Şanlıurfa ekonomisine de olumlu yönden etkili bulunacak. Bunun yanında açıklanan diğer projelerden biri yine Balıklıgöl çevre düzenlemesi ve dergah camisi'nin restorasyonu ile ilgili burası da çok önemli bir merkezi konum niteliğinde olan yerlerimizden biri buraya da yapılacak olan çevre düzenlemesi ve restorasyon gelen misafirlerimizi daha güzel bir şekilde ağırlamamızı sağlayacak. Peygamberler ve bilim adamları külliyesi ve tasavvuf müzesi bunlar daha yine turizm açısından çok önemli ve değerli projeler zaten biliyorsunuz, Şanlıurfa'da bulunan İl Kültür Turizm Bakanlığı'na ait olan müze Türkiye'nin sayılı müzelerinden biri konumunda bu müzeye her yıl binlerce ziyaretçi giriş yapıyor. Şanlıurfa'nın tarihini ve değerini kültürünü yansıtan bu müzenin yanında böyle değerli bir tasavvuf müzesinde kazandırılmış olması ayrıca Şanlıurfa için çok yerinde ve güzel bir gelişme. Her zaman söylüyoruz yine söylemeye devam edeceğiz, bacasız fabrika olan turizmin nimetlerinden elimizden geldiği kadar çok fazla faydalanmamız lazım. Turizm bir şehrin kalkınmasına ve gelişmesine çok önemli etkenlerin başında geliyor. İnşallah el birliği ile ve değerli büyüklerimizin de desteği ile Şanlıurfa turizmde Türkiye'nin yanı sıra belki de dünyanın sayılı merkezlerinden biri konumuna gelecek.  
Ekleme Tarihi: 21 Ekim 2022 - Cuma

BAKANLARIN ARDINDAN

Geçtiğimiz gün Şanlıurfa'ya bakanların gelişinin ardından, Şanlıurfalının en çok sorduğu soruların başında, bakanlar iyi geldiler, güzel hoş da bir yatırım, bir proje varmı?

Şanlıurfa için bu sorulan sorulara en güzel cevabı Şanlıurfa Valimiz Salih Ayhan yaptığı açıklamada verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şanlıurfa hemşehrimiz Nurettin Nebati ile Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un kente yaptığı ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Valimiz Salih Ayhan hayata geçirilecek projeleri tek tek sıraladı. Bunların başında Balıklı göl kültür havzası projesi gelmekte, Balıklıgöl Şanlıurfa'nın en önemli turizm çeken alanlarının başında geliyor. Böylesine potansiyeli yüksek bir yere yapılacak olan yatırım da Şanlıurfa'ya turist bakımından ve turizm bakımından çok büyük artı değerler sunacak.

İkinci sunulan proje ise Şanlıurfa'nın uzun zamandır gündeminde olan Germuş Kilisesi restorasyonu projesiydi, bu konuda da açıklama da bulunan Vali Ayhan Germuş Kilisesi restorasyonunun bakanın talimatı ile başlayacağı müjdesini verdi.

Böylesine önemli iki projenin şanlıurfa'ya duyurulmuş olması çok güzel bir gelişme.

Şanlıurfa tarihi ve inanç turizmi bakımından dünyanın en merkezi en önemli yerlerinden biri konumunda. Hal böyle olunca Şanlıurfa'ya gelecek olan yabancı ve yerli turist sayısında da çok büyük artışlar meydana gelecek. Tabii bu artışlar Şanlıurfa ekonomisine de olumlu yönden etkili bulunacak.

Bunun yanında açıklanan diğer projelerden biri yine Balıklıgöl çevre düzenlemesi ve dergah camisi'nin restorasyonu ile ilgili burası da çok önemli bir merkezi konum niteliğinde olan yerlerimizden biri buraya da yapılacak olan çevre düzenlemesi ve restorasyon gelen misafirlerimizi daha güzel bir şekilde ağırlamamızı sağlayacak.

Peygamberler ve bilim adamları külliyesi ve tasavvuf müzesi bunlar daha yine turizm açısından çok önemli ve değerli projeler zaten biliyorsunuz, Şanlıurfa'da bulunan İl Kültür Turizm Bakanlığı'na ait olan müze Türkiye'nin sayılı müzelerinden biri konumunda bu müzeye her yıl binlerce ziyaretçi giriş yapıyor. Şanlıurfa'nın tarihini ve değerini kültürünü yansıtan bu müzenin yanında böyle değerli bir tasavvuf müzesinde kazandırılmış olması ayrıca Şanlıurfa için çok yerinde ve güzel bir gelişme.

Her zaman söylüyoruz yine söylemeye devam edeceğiz, bacasız fabrika olan turizmin nimetlerinden elimizden geldiği kadar çok fazla faydalanmamız lazım.

Turizm bir şehrin kalkınmasına ve gelişmesine çok önemli etkenlerin başında geliyor.

İnşallah el birliği ile ve değerli büyüklerimizin de desteği ile Şanlıurfa turizmde Türkiye'nin yanı sıra belki de dünyanın sayılı merkezlerinden biri konumuna gelecek.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.