AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

SÜRGÜNDEN SILAYA

            Dünya hayatına sıkı sıkıya bağlılığın farklı nedenleri vardır.             Mikrobun bulaştığın temel nokta Şeytanın vesvesesidir. Şeytanın aldatıcılığı En’am Süresi 43. Ayette şöyle anlatılıyor:             “Fakat kalpleri katılaştı. Şeytan onlara yaptıkları amelleri süslü gösterdi.”              Şeytan kötülüğü güzel zannettiriyor. Yaptığı fiilin pis olduğunun farkına varanaysa “Nasıl olsa günaha bulaştın artık çıkamazsın vesvesesini” vererek istiğfarına mani oluyor. Veyahut da kimine tamamen maneviyatı, ahireti inkâr ettirtiyor.             Şeytan vesveseleri ile Cennetten çıkarılıp sürgün edildiği Dünyayı anayurt olarak gösteriyor Âdemoğluna.             Ölüm düşüncesinin beni sardığı şu anda             Verilmemiş hesapların korkusuyla             Sana geldim ayaklarına kapanmaya geldim             Af dilemeye geldim, affa layık olmasam da             Sevgili, en sevgili, ey sevgili             Uzatma Dünyadaki sürgünümü benim             Sezai KARAKOÇ’un da üst şiirinde işaret ettiği şekilde bu Dünya müminler için bir sürgün yeridir. Ölümden sonra Baki olan bir hayat daha vardır.                       “Bu Dünya hayatı ancak bir oyun ve eğlenceden ibarettir. Ahiret yurduna gelince işte gerçek hayat odur. Keşke bilseler” (Ankebut / 64)
Ekleme Tarihi: 17 Haziran 2021 - Perşembe

SÜRGÜNDEN SILAYA

            Dünya hayatına sıkı sıkıya bağlılığın farklı nedenleri vardır.

            Mikrobun bulaştığın temel nokta Şeytanın vesvesesidir. Şeytanın aldatıcılığı En’am Süresi 43. Ayette şöyle anlatılıyor:

            “Fakat kalpleri katılaştı. Şeytan onlara yaptıkları amelleri süslü gösterdi.”

             Şeytan kötülüğü güzel zannettiriyor. Yaptığı fiilin pis olduğunun farkına varanaysa “Nasıl olsa günaha bulaştın artık çıkamazsın vesvesesini” vererek istiğfarına mani oluyor. Veyahut da kimine tamamen maneviyatı, ahireti inkâr ettirtiyor.

            Şeytan vesveseleri ile Cennetten çıkarılıp sürgün edildiği Dünyayı anayurt olarak gösteriyor Âdemoğluna.

            Ölüm düşüncesinin beni sardığı şu anda
            Verilmemiş hesapların korkusuyla
            Sana geldim ayaklarına kapanmaya geldim
            Af dilemeye geldim, affa layık olmasam da
            Sevgili, en sevgili, ey sevgili
            Uzatma Dünyadaki sürgünümü benim

            Sezai KARAKOÇ’un da üst şiirinde işaret ettiği şekilde bu Dünya müminler için bir sürgün yeridir. Ölümden sonra Baki olan bir hayat daha vardır.
 

       
            “Bu Dünya hayatı ancak bir oyun ve eğlenceden ibarettir. Ahiret yurduna gelince işte gerçek hayat odur. Keşke bilseler” (Ankebut / 64)

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.