Mehmet Fethi AKTÜRK
Köşe Yazarı
Mehmet Fethi AKTÜRK
 

OTOYOLUN ASFALTI BOZUK OLMAMALI..!!!

Otoyol inşaatı 1978'de Pozantı-Tekir arasında başladı. 1983'te Gülek Boğazı'ndan geçen Tekir-Çamalan etabının yapımına başlandı. Pozantı-Tekir arasındaki bölüm 15 Aralık 1984'te hizmete girdi.      1987 yıllarında Tarsus-Adana-Gaziantep olarak yapılan otoyol 2009 yılında Şanlıurfa’ya uzatıldı.      Bu otoyolun yapılması araç sürücülerinin mesafe, zaman ve tehlikeli olması bakımından Nur dağını kullanırken endişe içinde kalmalarının önüne geçilmiş oldu.       Uzun yıllardır kullanılan bu otoyolun bakımının geç veya yetersiz olması sebebiyle çok yerlerde sürücülerin 70-80-90 km hıza düştükleri gözlemlenmiştir.       Özellikle Nur dağının Gaziantep iniş ve çıkışlarındaki viyadük üzerindeki bozukluklar deprem öncesinde çok şikayet alınan yerlerden biriydi.       Karayollarından Türkiye’nin Habur ve diğer sınır kapılarına giden nakliye araçlarının ve nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu bölgedeki insanların zaman kaybının önüne geçilmesi ve güvenle seyahat etmeleri için acilen çalışmalarının hızlandırılmasını bekliyoruz.
Ekleme Tarihi: 27 June 2025 - Friday

OTOYOLUN ASFALTI BOZUK OLMAMALI..!!!

Otoyol inşaatı 1978'de Pozantı-Tekir arasında başladı. 1983'te Gülek Boğazı'ndan geçen Tekir-Çamalan etabının yapımına başlandı. Pozantı-Tekir arasındaki bölüm 15 Aralık 1984'te hizmete girdi.
     1987 yıllarında Tarsus-Adana-Gaziantep olarak yapılan otoyol 2009 yılında Şanlıurfa’ya uzatıldı.
     Bu otoyolun yapılması araç sürücülerinin mesafe, zaman ve tehlikeli olması bakımından Nur dağını kullanırken endişe içinde kalmalarının önüne geçilmiş oldu. 
     Uzun yıllardır kullanılan bu otoyolun bakımının geç veya yetersiz olması sebebiyle çok yerlerde sürücülerin 70-80-90 km hıza düştükleri gözlemlenmiştir. 
     Özellikle Nur dağının Gaziantep iniş ve çıkışlarındaki viyadük üzerindeki bozukluklar deprem öncesinde çok şikayet alınan yerlerden biriydi. 
     Karayollarından Türkiye’nin Habur ve diğer sınır kapılarına giden nakliye araçlarının ve nüfus yoğunluğunun en fazla olduğu bölgedeki insanların zaman kaybının önüne geçilmesi ve güvenle seyahat etmeleri için acilen çalışmalarının hızlandırılmasını bekliyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.