Mehmet Fethi AKTÜRK
Köşe Yazarı
Mehmet Fethi AKTÜRK
 

MUHALEFET DEPREMDE KÖTÜ SINAV VERDİ

   6 şubat 2023 saat 04.17 ülke tarihimizin en yıkıcı en şiddetli depremine maruz kaldık. Deprem süresi olarak uzun olması ve dünyada ilk kez 7 şiddetinin üzerinde art arda 9 saat gibi kısa bir süre içerisinde 2.depremin olması çok şaşırtıcıydı. Bazı uzmanlara göre ilk depremin uzun sürmesindeki etken, 65 saniye içerisinde birbirinden bağımsız 2 deprem olmasıdır.      Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde, 6 şubat'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki İki depremin açığa çıkardığı enerji 500 Atom bombasının enerjisine sahip. Şu ana kadar binlerce artçı sarsıntı meydana geldi ve gelmeye devam ediyor. Çok büyük bir çoğunluğu 4'ün üzerinde gelişti.      Dünyada her yıl ortalama 10 ila18 adet 7 ila 8 arası büyüklükte deprem oluyor. 2023 yılında Maraş depremleri de bu sıralamanın içinde yer alıyor. Maraş depremi 21. yüzyılda oluşan en büyük depremler arasında 2004 Endonezya (227 bin can kaybı), 2010 Haiti depremi (220 bin can kaybı), 2008 Sichuan depremi (87 bin can kaybı), 2005 Keşmir (87 bin can kaybı) depremlerinin ardından altıncı sıradadır. Ancak can kayıpları henüz kesinleşmediğinden bu sıralamanın değişmesi de söz konusu olabilir.       Ülke tarihinin en büyük doğal afetiyle karşı karşıya kaldığımız bu günlerde, binlerce bina yıkılmış, 40 bine yakın insanımız hayatını kaybetmiş, binlerce yaralı varken, daha henüz enkazların altında yaşayan veya hayatını kaybeden insanlarımız varken böyle bir ortamda seçimi dile getirmek burdan nemalanmaya çalışmak ne devlet adamlığına, ne insanlığa, nede siyasetçiliğe yakışmadı. Yaralarımızın sarılmasına yardımcı olmak yerine afet bölgesine gidip siyaset yapmak halk tarafından muhalefetin puanını düşürdü.       Seçim elbet olacaktır, olmalıdır ama şuan tüm ülke acı, ıstırap duyarken, henüz arama kurtarma çalışması devam ederken seçim dile getirilmemeliydi.
Ekleme Tarihi: 20 Şubat 2023 - Pazartesi

MUHALEFET DEPREMDE KÖTÜ SINAV VERDİ

   6 şubat 2023 saat 04.17 ülke tarihimizin en yıkıcı en şiddetli depremine maruz kaldık. Deprem süresi olarak uzun olması ve dünyada ilk kez 7 şiddetinin üzerinde art arda 9 saat gibi kısa bir süre içerisinde 2.depremin olması çok şaşırtıcıydı. Bazı uzmanlara göre ilk depremin uzun sürmesindeki etken, 65 saniye içerisinde birbirinden bağımsız 2 deprem olmasıdır.  
   Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde, 6 şubat'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki İki depremin açığa çıkardığı enerji 500 Atom bombasının enerjisine sahip. Şu ana kadar binlerce artçı sarsıntı meydana geldi ve gelmeye devam ediyor. Çok büyük bir çoğunluğu 4'ün üzerinde gelişti.
 
   Dünyada her yıl ortalama 10 ila18 adet 7 ila 8 arası büyüklükte deprem oluyor. 2023 yılında Maraş depremleri de bu sıralamanın içinde yer alıyor. Maraş depremi 21. yüzyılda oluşan en büyük depremler arasında 2004 Endonezya (227 bin can kaybı), 2010 Haiti depremi (220 bin can kaybı), 2008 Sichuan depremi (87 bin can kaybı), 2005 Keşmir (87 bin can kaybı) depremlerinin ardından altıncı sıradadır. Ancak can kayıpları henüz kesinleşmediğinden bu sıralamanın değişmesi de söz konusu olabilir. 
 
   Ülke tarihinin en büyük doğal afetiyle karşı karşıya kaldığımız bu günlerde, binlerce bina yıkılmış, 40 bine yakın insanımız hayatını kaybetmiş, binlerce yaralı varken, daha henüz enkazların altında yaşayan veya hayatını kaybeden insanlarımız varken böyle bir ortamda seçimi dile getirmek burdan nemalanmaya çalışmak ne devlet adamlığına, ne insanlığa, nede siyasetçiliğe yakışmadı. Yaralarımızın sarılmasına yardımcı olmak yerine afet bölgesine gidip siyaset yapmak halk tarafından muhalefetin puanını düşürdü. 
 
   Seçim elbet olacaktır, olmalıdır ama şuan tüm ülke acı, ıstırap duyarken, henüz arama kurtarma çalışması devam ederken seçim dile getirilmemeliydi.
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.