İBRAHİM TÜRKMEN
Köşe Yazarı
İBRAHİM TÜRKMEN
 

ZAMAN VE ÇOCUKLAR

Çocuklar zamanını okula giderek, kitap okuyarak ve bazen de dinlenerek zamanlarını geçirmeleri gerekir. Elbette oyun oynayarak, koşarak enerjilerini doğru yerlerde, zamanlarda ve doğru mekânlarda harcamaları gerekmektedir. Günümüzde anne ve babaya çocuk eğitimi verilmediği için çocukları sadece doğurarak sokağa salıvermekte ve ondan para ve gelir istemekte. Durum böyle olunca babalar çalışmayarak günlerini kahve köşelerinde boş zaman geçirip, çocuğun getireceği parayı beklemekte ve çocuk eve geldiğinde ne kadar getirdin? Diye sormakta. Yani çocuk aç mı, tok mu, okula gitmiş mi? Bu sorulmuyor ve sonuçlar ağır bir şekilde topluma kötü olarak yansıyor ve toplum bu insanlardan zarar görüyor. Demek ki bu insanlara yardım edilmesi durumunda tembelliğe ve dilenmeye itilip, iyilik yapmak isterken aslında kötülük yaptığımızın farkında olalım. Yani ışıklarda dilenmek ve bedavadan para kazanmak varken neden çalışıp yorulayım demekteler. Ne yazık ki anne ve babalar çocuklarını suça teşvik etmektedirler. Yani zaman israf ve tehlike ile geçmektedir.
Ekleme Tarihi: 12 Şubat 2020 - Çarşamba

ZAMAN VE ÇOCUKLAR

Çocuklar zamanını okula giderek, kitap okuyarak ve bazen de dinlenerek zamanlarını geçirmeleri gerekir.

Elbette oyun oynayarak, koşarak enerjilerini doğru yerlerde, zamanlarda ve doğru mekânlarda harcamaları gerekmektedir.

Günümüzde anne ve babaya çocuk eğitimi verilmediği için çocukları sadece doğurarak sokağa salıvermekte ve ondan para ve gelir istemekte. Durum böyle olunca babalar çalışmayarak günlerini kahve köşelerinde boş zaman geçirip, çocuğun getireceği parayı beklemekte ve çocuk eve geldiğinde ne kadar getirdin? Diye sormakta.

Yani çocuk aç mı, tok mu, okula gitmiş mi? Bu sorulmuyor ve sonuçlar ağır bir şekilde topluma kötü olarak yansıyor ve toplum bu insanlardan zarar görüyor.

Demek ki bu insanlara yardım edilmesi durumunda tembelliğe ve dilenmeye itilip, iyilik yapmak isterken aslında kötülük yaptığımızın farkında olalım.

Yani ışıklarda dilenmek ve bedavadan para kazanmak varken neden çalışıp yorulayım demekteler. Ne yazık ki anne ve babalar çocuklarını suça teşvik etmektedirler.

Yani zaman israf ve tehlike ile geçmektedir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.