İBRAHİM TÜRKMEN
Köşe Yazarı
İBRAHİM TÜRKMEN
 

Yaradana layık olmak

İnsan yüce  Allahın  yarattığı  kutsal  bir  varlıktır. Kendi  degerini kendi belirler. Ümmeti  Muhammed  olmak  büyük bir  şereftir. Önce örnek almamiz gereken  Peygamber  (SAV)  ve  onun  hadisleridir. İnsan  doğar,  yaşar ve ölür  dogrudur  ama ya vazifeler  ekmeden biçmek varmıdır. Demek ki bir sonuca  ulasmak  icin  emek  ve caba   sarttir. Günümüzde yitip giden ömür ve gençlik boşa harcanırmı.  Yaşı ilerlemis  bir  amcaya  sorsan  tekrar  gencligine  geri dönsen  ne  yaparsin  diye  ibadet yapar  ve  helal rizik  kazanır ve gençliğimi beni  yaratan yüce rabbime sükür ile ve topluma faydalı bir i nsan olarak arkamda güzel  bir miras  birakarak. Rabbime  layık olmaya  çalışırdım diye bir cevap alınır. Hamal tasidigi  yükün parasını alıyor. İnsan ise haram ve helaldan sorumlu oldugu  icin cennet ve cehennem varlığını kabul etmelidir. Dünyada bile suçlar cezasız değildir. Selam ve dua ile kalın...
Ekleme Tarihi: 19 Haziran 2020 - Cuma

Yaradana layık olmak

İnsan yüce  Allahın  yarattığı  kutsal  bir  varlıktır. Kendi  degerini kendi belirler. Ümmeti  Muhammed  olmak  büyük bir  şereftir. Önce örnek almamiz gereken  Peygamber  (SAV)  ve  onun  hadisleridir. İnsan  doğar,  yaşar ve ölür  dogrudur  ama ya vazifeler  ekmeden biçmek varmıdır. Demek ki bir sonuca  ulasmak  icin  emek  ve caba   sarttir. Günümüzde yitip giden ömür ve gençlik boşa harcanırmı.  Yaşı ilerlemis  bir  amcaya  sorsan  tekrar  gencligine  geri dönsen  ne  yaparsin  diye  ibadet yapar  ve  helal rizik  kazanır ve gençliğimi beni  yaratan yüce rabbime sükür ile ve topluma faydalı bir i nsan olarak arkamda güzel  bir miras  birakarak. Rabbime  layık olmaya  çalışırdım diye bir cevap alınır. Hamal tasidigi  yükün parasını alıyor. İnsan ise haram ve helaldan sorumlu oldugu  icin cennet ve cehennem varlığını kabul etmelidir. Dünyada bile suçlar cezasız değildir.

Selam ve dua ile kalın...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.