İBRAHİM TÜRKMEN
Köşe Yazarı
İBRAHİM TÜRKMEN
 

ÜRETMEDEN TÜKETMEK

Değerli okuyucularım Günümüzde üretmeden tüketim, başını almış gidiyor. Hiçbir toplum sadece tüketerek yaşayamaz, mutlaka üretmeye çalışmak, ekim, biçim ve alın teri dökerek verim elde etmeliyiz. Yatmak boş vakit geçirmek aynı zamanda sağlığımızı da olumsuz bir şekilde yıpratıyor. Çalışmak, Rızık kazanmak ta bir ibadettir. İsraf demek; ihtiyaç olmadan harcamaktır. İsrafın çeşitleri ise zaman israfı, su israfı, gereksiz konuşmak, havayı kirletmek, ormanı katletmek, gençliği, gücü boşa harcamak, tabiat varlıklarını hoyratça kullanmak, yeşil alanları betonlaştırmak gibi. ÜLKEMİZDE HER GÜN YAKLAŞIK 5 MİLYON EKMEK ÇÖPE ATILIYOR. YILDA 18 MİLYON TON MEYVE VE SEBZENİN İSRAFI İLE DEVASA ÇÖP YIĞINLARI OLUŞUYOR. BÜTÜN BUNLAR NETİCESİNDE SADECE YILLIK 214 MİLYAR LİRAMIZ DEĞİL AYNI ZAMANDA DA ALIN TERİMİZDE ÇÖPE GİDİYOR. Bireysel ve toplumsal çözümler üretilmeli  İsraf, iflasa giden yoldur. İflas etmeden çare oluşturmak zorundayız. Allah’ın verdiği nimetlerin bir gün hesabının sorulacağı bilinmelidir. Yüce Allah’ ın sayısız nimetleri vardır, ancak bu nimetlerin kadir ve kıymetinin bilinmesi gerekir. “Yiyelim, İçelim Fakat İsraf Etmeyelim.” israf sız  bir yaşam dileği ile saygılar sunarım..
Ekleme Tarihi: 14 Kasım 2018 - Çarşamba

ÜRETMEDEN TÜKETMEK

Değerli okuyucularım
Günümüzde üretmeden tüketim, başını almış gidiyor. Hiçbir toplum sadece tüketerek yaşayamaz, mutlaka üretmeye çalışmak, ekim, biçim ve alın teri dökerek verim elde etmeliyiz.
Yatmak boş vakit geçirmek aynı zamanda sağlığımızı da olumsuz bir şekilde yıpratıyor.
Çalışmak, Rızık kazanmak ta bir ibadettir.
İsraf demek; ihtiyaç olmadan harcamaktır. İsrafın çeşitleri ise zaman israfı, su israfı, gereksiz konuşmak, havayı kirletmek, ormanı katletmek, gençliği, gücü boşa harcamak, tabiat varlıklarını hoyratça kullanmak, yeşil alanları betonlaştırmak gibi. ÜLKEMİZDE HER GÜN YAKLAŞIK 5 MİLYON EKMEK ÇÖPE ATILIYOR. YILDA 18 MİLYON TON MEYVE VE SEBZENİN İSRAFI İLE DEVASA ÇÖP YIĞINLARI OLUŞUYOR. BÜTÜN BUNLAR NETİCESİNDE SADECE YILLIK 214 MİLYAR LİRAMIZ DEĞİL AYNI ZAMANDA DA ALIN TERİMİZDE ÇÖPE GİDİYOR. Bireysel ve toplumsal çözümler üretilmeli 
İsraf, iflasa giden yoldur. İflas etmeden çare oluşturmak zorundayız.
Allah’ın verdiği nimetlerin bir gün hesabının sorulacağı bilinmelidir. Yüce Allah’ ın sayısız nimetleri vardır, ancak bu nimetlerin kadir ve kıymetinin bilinmesi gerekir. “Yiyelim, İçelim Fakat İsraf Etmeyelim.”
israf sız  bir yaşam dileği ile saygılar sunarım..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.