İBRAHİM TÜRKMEN
Köşe Yazarı
İBRAHİM TÜRKMEN
 

TÜRKÜLER İLE YAŞAMAK

Değerli okuyucularım bilindiği üzere Halk müziği halkın müziği yanı halkın duygu ve düşüncelerini dile getiren önemli bir müzik türüdür. Yani bir konuyu bir öyküyü dile getirmek için türküleştirmek gerekmektedir. Tabı halk müziğinde gerek Neşet Ertaş veya Mahsuni Şerif gibi üstatların yazdığı eserler çok önem arz etmektedir. Günümüzde müzik yozlaşmış ne sözü ne müziği anlaşılamayan maalesef. Dinlenen tarzlar ortaya çıkmıştır. Oysa ki gerek sanat müziği gerek halk müziği hiç bir zaman gündemden düşmeyen müzik türüdür. Genç nesille özümüzün bu müzik türleri olduğunu anlamamız gerekir. Biz beste veya söz  yazdığımız zaman onu yaşıyoruz bu yüzden duygulu türküler ortaya çıkıyor. Mesala Neşet Ertaş’ın parsel, parsel eylemişler dünyayı gibi eserleri, Gönül Dağı gibi,  Mahsuni Şerıf’ın in  parsel parsel eylemşler dünyayı gibi eserleri ne kadar güzel anlamlı yıllarca dilden dişmeyen hatta film ve dizilere konu olmuştur. Bizde eserlerimizi yazarken çok önem arz eden eserleri yazmaya kaliteye dikkat ediyoruz. Sağlıkla ve türkülerle kalın selamlar saygılar gönderiyorum.
Ekleme Tarihi: 16 Nisan 2024 - Salı

TÜRKÜLER İLE YAŞAMAK

Değerli okuyucularım bilindiği üzere Halk müziği halkın müziği yanı halkın duygu ve düşüncelerini dile getiren önemli bir müzik türüdür.

Yani bir konuyu bir öyküyü dile getirmek için türküleştirmek gerekmektedir.

Tabı halk müziğinde gerek Neşet Ertaş veya Mahsuni Şerif gibi üstatların yazdığı eserler çok önem arz etmektedir.

Günümüzde müzik yozlaşmış ne sözü ne müziği anlaşılamayan maalesef.

Dinlenen tarzlar ortaya çıkmıştır.

Oysa ki gerek sanat müziği gerek halk müziği hiç bir zaman gündemden düşmeyen müzik türüdür.

Genç nesille özümüzün bu müzik türleri olduğunu anlamamız gerekir.

Biz beste veya söz  yazdığımız zaman onu yaşıyoruz bu yüzden duygulu türküler ortaya çıkıyor.

Mesala Neşet Ertaş’ın parsel, parsel eylemişler dünyayı gibi eserleri, Gönül Dağı gibi,  Mahsuni Şerıf’ın in  parsel parsel eylemşler dünyayı gibi eserleri ne kadar güzel anlamlı yıllarca dilden dişmeyen hatta film ve dizilere konu olmuştur.

Bizde eserlerimizi yazarken çok önem arz eden eserleri yazmaya kaliteye dikkat ediyoruz. Sağlıkla ve türkülerle kalın selamlar saygılar gönderiyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.