İBRAHİM TÜRKMEN
Köşe Yazarı
İBRAHİM TÜRKMEN
 

NASIL BİR GENÇLİK

Değerli okuyucularım büyüklerimiz inde dediği gibi ne ekersen onu biçersin. Günümüzde ekmiyoruz ama sadece biçmek istiyoruz. Daha önce de köşe yazımda belirtmiştim “Üretmeden Tüketmek” diye yazmıştım. İşte gençlik te öyledir; ağaç yaş iken eğilir. Büyüdüğünde eğersen kırılır. Çocuklarımıza önce evimizde İslam ilmihali bulundurarak okumasını sağlamalıyız. Yani İslam ilmihali bir insanın nasıl yaşaması gerektiğini anlatır. Konuşmasını, dinlemesini, yaşam adabını öğretir. Abdest almayı, gusül etmeyi, günlük temizlik bakımını ve sağlıklı yaşamayı öğretir. Büyüklere karşı saygıyı, sevgiyi hep İslam ilmihalinden öğrenmek mümkündür. İnsanoğlu Âdem ile Havva’nın zürriyetindendir. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın Ümmetindeniz. Yani hepimiz kardeşlik birlik ruhiye ti içerisinde çocuklarımıza doğruyu öğreterek ve onları eğitim yani okul okutarak yazmayı, okumayı öğrenmesini sağlamalıyız. Maneviyatı ise anne baba Kur’an-ı Kerim okumasını biliyor ise önce İslam ilmihalini öğretecek yani ilmihali bilmeden, öğrenmeden Gusül’ü Abdesti bilmeden Kur’an-ı Kerimi Çocuğun eline vermek yanlıştır.  Önce İslam ilmihalini öğretmeliyiz sonra Kur’an-ı Kerimi okutmalıyız.  Yani Abdest ve Gusül olmadan yemek içmek mutluluk vermez.  Her işin başında Besmele olmalıdır. Önce sofraya otururken besmele çekerdik Şimdi selfie çekiyoruz. İslam ahlakına uygun yaşamak dileği ile…
Ekleme Tarihi: 07 Ocak 2019 - Pazartesi

NASIL BİR GENÇLİK

Değerli okuyucularım büyüklerimiz inde dediği gibi ne ekersen onu biçersin.

Günümüzde ekmiyoruz ama sadece biçmek istiyoruz. Daha önce de köşe yazımda belirtmiştim “Üretmeden Tüketmek” diye yazmıştım.
İşte gençlik te öyledir; ağaç yaş iken eğilir. Büyüdüğünde eğersen kırılır. Çocuklarımıza önce evimizde İslam ilmihali bulundurarak okumasını sağlamalıyız. Yani İslam ilmihali bir insanın nasıl yaşaması gerektiğini anlatır.
Konuşmasını, dinlemesini, yaşam adabını öğretir.
Abdest almayı, gusül etmeyi, günlük temizlik bakımını ve sağlıklı yaşamayı öğretir.
Büyüklere karşı saygıyı, sevgiyi hep İslam ilmihalinden öğrenmek mümkündür.
İnsanoğlu Âdem ile Havva’nın zürriyetindendir. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın Ümmetindeniz.
Yani hepimiz kardeşlik birlik ruhiye ti içerisinde çocuklarımıza doğruyu öğreterek ve onları eğitim yani okul okutarak yazmayı, okumayı öğrenmesini sağlamalıyız. Maneviyatı ise anne baba Kur’an-ı Kerim okumasını biliyor ise önce İslam ilmihalini öğretecek yani ilmihali bilmeden, öğrenmeden Gusül’ü Abdesti bilmeden Kur’an-ı Kerimi
Çocuğun eline vermek yanlıştır. 
Önce İslam ilmihalini öğretmeliyiz sonra Kur’an-ı Kerimi okutmalıyız. 
Yani Abdest ve Gusül olmadan yemek içmek mutluluk vermez. 
Her işin başında Besmele olmalıdır. Önce sofraya otururken besmele çekerdik Şimdi selfie çekiyoruz.
İslam ahlakına uygun yaşamak dileği ile…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.