İBRAHİM TÜRKMEN
Köşe Yazarı
İBRAHİM TÜRKMEN
 

KÜLTÜR VE SANAT GRUBU OLUŞTURULSUN

Değerli okuyucularım. Hani derler ya doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar. Doğruyu isterseniz Şanlıurfa da müzik ve müzisyenler perişan. Çünkü bir çatı altında buluşmayı sağlayamayan devlet büyüklerimiz meydanı işi bilmeyenlere bırakmış, önüne gelen bir dernek yada bir cemiyet kurup kağıt üzerinde formalite olsun diye işi yürütmekteler. Soruyorum. Şanlıurfa da müzik cemiyeti var mı? Müzisyenler derneği var mı? Evet var. Kâğıt üzerinde ya da tabela derneği olabilir. Ancak ne bir faaliyet nede bir işlevleri yoktur. Şanlıurfa da önüne gelen dernek kuruyor. Bunun önüne geçilmesi gerekir. Kurulan derneklerin faaliyetlerini takip edilmelidir. Amacına ve dernekler masasının yasasına uymayanlar, amacı dışında hareket edenler, müfettişler tarafından incelenip kontrol edilmelidir. Yani denetim ve kontrol mekanizması çalıştırılmalıdır. Şanlıurfa da ( Kültür ve Sanat Grubu) oluşturulmalıdır. Bu grupta tarihçi, şair, sanatçı, müzisyen ve edebiyatçı olmalıdır. Bir düzen ve ahenk olmalıdır. Aksi takdirde hep gülünç ve komik bir halde palyaço gibi ortada kalırız. Her şeyden önce disiplin, düzen ve planlı yaşan alışkanlığı olmalıdır. Bir şehirde plan ve disiplin olmazsa herkes keyfine göre yaşarsa sonu rezalet ve hüsran olur. Müziğimiz değer kaybetmeden bu konuya Valilik ve Kültür il müdürlüğünün el atması gerekir. Kulaklarımızda hoş seda duymak istiyoruz.  Kerkük müziğine sahip çıkarak bu günlere gelmiştir. Bizlerde sahip çıkarak daha iyi yerlere getirebiliriz. Saygılarımla…
Ekleme Tarihi: 26 Kasım 2018 - Pazartesi

KÜLTÜR VE SANAT GRUBU OLUŞTURULSUN

Değerli okuyucularım.

Hani derler ya doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar.
Doğruyu isterseniz Şanlıurfa da müzik ve müzisyenler perişan. Çünkü bir çatı altında buluşmayı sağlayamayan devlet büyüklerimiz meydanı işi bilmeyenlere bırakmış, önüne gelen bir dernek yada bir cemiyet kurup kağıt üzerinde formalite olsun diye işi yürütmekteler.
Soruyorum. Şanlıurfa da müzik cemiyeti var mı? Müzisyenler derneği var mı?
Evet var. Kâğıt üzerinde ya da tabela derneği olabilir.
Ancak ne bir faaliyet nede bir işlevleri yoktur. Şanlıurfa da önüne gelen dernek kuruyor.
Bunun önüne geçilmesi gerekir. Kurulan derneklerin faaliyetlerini takip edilmelidir.
Amacına ve dernekler masasının yasasına uymayanlar, amacı dışında hareket edenler, müfettişler tarafından incelenip kontrol edilmelidir.
Yani denetim ve kontrol mekanizması çalıştırılmalıdır.
Şanlıurfa da ( Kültür ve Sanat Grubu) oluşturulmalıdır. Bu grupta tarihçi, şair, sanatçı, müzisyen ve edebiyatçı olmalıdır. Bir düzen ve ahenk olmalıdır. Aksi takdirde hep gülünç ve komik bir halde palyaço gibi ortada kalırız.
Her şeyden önce disiplin, düzen ve planlı yaşan alışkanlığı olmalıdır.
Bir şehirde plan ve disiplin olmazsa herkes keyfine göre yaşarsa sonu rezalet ve hüsran olur.
Müziğimiz değer kaybetmeden bu konuya Valilik ve Kültür il müdürlüğünün el atması gerekir. Kulaklarımızda hoş seda duymak istiyoruz. 
Kerkük müziğine sahip çıkarak bu günlere gelmiştir. Bizlerde sahip çıkarak daha iyi yerlere getirebiliriz.
Saygılarımla…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.