Anasayfa Yazarlar AHMET NAS Yazı Detayı Bu yazı 1748+ kez okundu.
AHMET NAS
Köşe Yazarı
AHMET NAS
 

ÖĞRENCİLERİMİZİN GÜNCEL SORUNLARI

Eğitim deyince, her fikirden insanın ortak değeri olan bir manevi olgu gelir insanların aklına. Gerekirse "Ceketimi satar çocuğu okuturum" bilinci ve hissi vardır en dar gelirli ailede bile.Eğitimin, seviyeyi yükselteceğine, kültür düzeyini, medeniyeti artıracağına, etik davranışları geliştireceğine, kısacası dertlere derman olacağına inanılır. Ama yöresel bir deyimimizle bugünkü eğitim sistemi "Hangi derdimize dermandır"Eğitim sistemi sorun çözücü özelliğinden bir yana bırakalım, öğrencilerimizin başına daha beter sorunlar çıkarmaktadır.Bu köşe yazımızda öğrencilerimizin görüşlerini dinleyip yer vereceğiz dediğimizde; yalnızca iki saat zarfında ulaştığımız arkadaşlardan çoğu "Hamdolsun" dedi, yani şikâyetini söylemedi, bu kanaatkârlılıklarını da kutluyorum.Üç öğrenci arkadaşımız da sorunlarını edep çerçevesinde dile getirdiler. Onları da haklarını aradıkları için ayrıca kutluyorum. İlk arkadaşımız A.Ö. Yavru Vatan'da(Kıbrıs'ta) Özel Üniversite'de okuyanlardan yatay geçişle yurda dönmek isteyenler olduğu halde teknik yönetmeliklerin bunu kısıtladığını bu yüzden belki de okulu bırakmak zorunda kalacaklarını dillendirdi.Önlisans'ta son senesini okuyan bir diğer arkadaşımız, E.K. aday oldukları KPSS sınavının erkene alınmasının haksızlık olduğunu, hazırlıksız yakalandıkları tezini savunuyor.Son olarak önlisanstan mezun olan arkadaşımız B.S. KPSS yüzünden gençlerin zor durumda kaldıklarını mağdur olduklarını söylüyor.Öğrencilerimizin her zamanki gibi bu görüşlerinde de arkalarında olduğumu belirtiyorum. Altına imzamı atarken yetkililerin dikkatine sunuyor ivediyetle imkan dâhilinde çözümünü bekliyoruz.
Ekleme Tarihi: 22 Ekim 2015 - Perşembe

ÖĞRENCİLERİMİZİN GÜNCEL SORUNLARI

Eğitim deyince, her fikirden insanın ortak değeri olan bir manevi olgu gelir insanların aklına.
Gerekirse "Ceketimi satar çocuğu okuturum" bilinci ve hissi vardır en dar gelirli ailede bile.
Eğitimin, seviyeyi yükselteceğine, kültür düzeyini, medeniyeti artıracağına, etik davranışları geliştireceğine, kısacası dertlere derman olacağına inanılır.
Ama yöresel bir deyimimizle bugünkü eğitim sistemi "Hangi derdimize dermandır"
Eğitim sistemi sorun çözücü özelliğinden bir yana bırakalım, öğrencilerimizin başına daha beter sorunlar çıkarmaktadır.
Bu köşe yazımızda öğrencilerimizin görüşlerini dinleyip yer vereceğiz dediğimizde; yalnızca iki saat zarfında ulaştığımız arkadaşlardan çoğu "Hamdolsun" dedi, yani şikâyetini söylemedi, bu kanaatkârlılıklarını da kutluyorum.
Üç öğrenci arkadaşımız da sorunlarını edep çerçevesinde dile getirdiler. Onları da haklarını aradıkları için ayrıca kutluyorum.
İlk arkadaşımız A.Ö. Yavru Vatan'da(Kıbrıs'ta) Özel Üniversite'de okuyanlardan yatay geçişle yurda dönmek isteyenler olduğu halde teknik yönetmeliklerin bunu kısıtladığını bu yüzden belki de okulu bırakmak zorunda kalacaklarını dillendirdi.
Önlisans'ta son senesini okuyan bir diğer arkadaşımız, E.K. aday oldukları KPSS sınavının erkene alınmasının haksızlık olduğunu, hazırlıksız yakalandıkları tezini savunuyor.
Son olarak önlisanstan mezun olan arkadaşımız B.S. KPSS yüzünden gençlerin zor durumda kaldıklarını mağdur olduklarını söylüyor.
Öğrencilerimizin her zamanki gibi bu görüşlerinde de arkalarında olduğumu belirtiyorum. Altına imzamı atarken yetkililerin dikkatine sunuyor ivediyetle imkan dâhilinde çözümünü bekliyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.