Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

URFASPOR’A MANİSA MESİR MACUNU İYİ GELDİ

Geçtiğimiz günlerde 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 100.Yıllını kutlamanın idraki içinde Türkü ile Kürdü ile Arabıyla ve Osmanlının tüm toprak satında yer alan, Edirne’den Kars’a Çanakkale’den Şanlıurfa’ya Muğla’dan Hakkari’ye tek yürek olarak, Çanakkale’de mücadele eden tüm Muhammed’ler Çanakkale Şehitliği’nde yan yana uzanıyor. Şehitlerimizi ve Gazilerimizi bir kez daha Şükranla, Rahmet ve Minnetle anıyorum. Ayrıca…! Haftayı dolu, dolu geçirdik. Dün ve önceki günler yaşamış olduğumuz Nevruz Bahar Bayramı şenliğinin (Özellikle Orta Asya ve Ortadoğu'da uzun bir zaman dilimi boyunca kutlana gelen Nevruz Bayramı Azerice Novruz, Noruz, Kürtçe Newroz, Özbekçe Navruz, Türkmence Nowruz, Kazakça Naurız, Kırgızca Nooruz, Kırım Tatarcası Navrez denir. “Farslar, Kürtler, Zazalar, Azeriler, Anadolu Türkleri, Afganlar, Arnavutlar, Gürcüler, Türkmenler, Tacikler, Özbekler, Kırgızlar, Karakalpaklar, Kazaklar tarafından kutlanan geleneksel yeni yıl ya da doğanın uyanışı ve bahar bayramı.” aslında geleneksel yeni yıl ya da doğanın uyanışı ve bahar bayramıdır.) Dünya’ya tüm Türkiye’ye ve Şanlıurfamıza hayırlara vesile olmasın yüce rabbimden niyaz ederek. Nevruz Tarihine kısaca değindikten sonra yazıma güzelliklerle başlamak istedim. Şanlıurfaspor üst üste kazanmanın mutluluğu ile Eğe seferine Manisa’ya kamp kurdu. Sarı-yeşilli Ceylanlar ülkemizin ve ege’nin güzel şehirlerinden olan, Manisa da Mesir Macunu yiyerek kendine geldi. “Şanlıurfaspor, Manisa’da geleneksel olarak yapılan 475. Mesir Macunu Festivaline erkenden giderek, (21 Mart 1539) tarihsel zamanı da başlamasına katkıda bulundu. Şanlıurfaspor tüm Mesir Macunlarını toplayarak evine şen döndü.” Şanlıurfaspor zorda olsa sahadan 2-1 galip ayrılmasını bildi.  Ayrıca…! Şanlıurfaspor, çıkmış olduğu Manisa seferinde de  güçlü şekilde çıkmasını bildi. Şanlıurfaspor, Manisadan zayi yatsız dönerek, Ev sahibi ekibi de kötü duruma iyice itmiş oldu. Karşılaşma çok heyecanlı olması Şanlıurfaspor’lu futbolcuların sonuca gitmesi sıkıntılı oldu. Ama sahaya Adiloviç çıktı. Adiloviç kendine doğan pozisyonu iyi değerlendirerek sahadan takımını zayiatsız çekip çıkarmasını bildi. Şanlıurfaspor 3 Altın değerindeki puanını hanesine yazmasını bildi. Yani…! Şanlıurfasporuma Mesir Macunu iyi geldi.   Şanlıurfaspor bu haftayı da güzel geçirdikten sonra sırada Karadenizin hırcın dalgalarından gelen Samsunspor’un karşısında bend olacak. Şanlıurfaspor kendi evinde Samsun sporu da zayi yatsız atlattığı taktirde grubun iddialı takımları arasına girecektir.    
Ekleme Tarihi: 22 Mart 2015 - Pazar

URFASPOR’A MANİSA MESİR MACUNU İYİ GELDİ

Geçtiğimiz günlerde 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 100.Yıllını kutlamanın idraki içinde Türkü ile Kürdü ile Arabıyla ve Osmanlının tüm toprak satında yer alan, Edirne’den Kars’a Çanakkale’den Şanlıurfa’ya Muğla’dan Hakkari’ye tek yürek olarak, Çanakkale’de mücadele eden tüm Muhammed’ler Çanakkale Şehitliği’nde yan yana uzanıyor. Şehitlerimizi ve Gazilerimizi bir kez daha Şükranla, Rahmet ve Minnetle anıyorum.

Ayrıca…!

Haftayı dolu, dolu geçirdik. Dün ve önceki günler yaşamış olduğumuz Nevruz Bahar Bayramı şenliğinin (Özellikle Orta Asya ve Ortadoğu'da uzun bir zaman dilimi boyunca kutlana gelen Nevruz Bayramı Azerice Novruz, Noruz, Kürtçe Newroz, Özbekçe Navruz, Türkmence Nowruz, Kazakça Naurız, Kırgızca Nooruz, Kırım Tatarcası Navrez denir. “Farslar, Kürtler, Zazalar, Azeriler, Anadolu Türkleri, Afganlar, Arnavutlar, Gürcüler, Türkmenler, Tacikler, Özbekler, Kırgızlar, Karakalpaklar, Kazaklar tarafından kutlanan geleneksel yeni yıl ya da doğanın uyanışı ve bahar bayramı.” aslında geleneksel yeni yıl ya da doğanın uyanışı ve bahar bayramıdır.) Dünya’ya tüm Türkiye’ye ve Şanlıurfamıza hayırlara vesile olmasın yüce rabbimden niyaz ederek. Nevruz Tarihine kısaca değindikten sonra yazıma güzelliklerle başlamak istedim.

Şanlıurfaspor üst üste kazanmanın mutluluğu ile Eğe seferine Manisa’ya kamp kurdu. Sarı-yeşilli Ceylanlar ülkemizin ve ege’nin güzel şehirlerinden olan, Manisa da Mesir Macunu yiyerek kendine geldi. “Şanlıurfaspor, Manisa’da geleneksel olarak yapılan 475. Mesir Macunu Festivaline erkenden giderek, (21 Mart 1539) tarihsel zamanı da başlamasına katkıda bulundu. Şanlıurfaspor tüm Mesir Macunlarını toplayarak evine şen döndü.” Şanlıurfaspor zorda olsa sahadan 2-1 galip ayrılmasını bildi. 

Ayrıca…!

Şanlıurfaspor, çıkmış olduğu Manisa seferinde de  güçlü şekilde çıkmasını bildi. Şanlıurfaspor, Manisadan zayi yatsız dönerek, Ev sahibi ekibi de kötü duruma iyice itmiş oldu.

Karşılaşma çok heyecanlı olması Şanlıurfaspor’lu futbolcuların sonuca gitmesi sıkıntılı oldu. Ama sahaya Adiloviç çıktı. Adiloviç kendine doğan pozisyonu iyi değerlendirerek sahadan takımını zayiatsız çekip çıkarmasını bildi. Şanlıurfaspor 3 Altın değerindeki puanını hanesine yazmasını bildi.

Yani…!

Şanlıurfasporuma Mesir Macunu iyi geldi.  

Şanlıurfaspor bu haftayı da güzel geçirdikten sonra sırada Karadenizin hırcın dalgalarından gelen Samsunspor’un karşısında bend olacak. Şanlıurfaspor kendi evinde Samsun sporu da zayi yatsız atlattığı taktirde grubun iddialı takımları arasına girecektir.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.