Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

ÜNİVERSİTEDEN ANILAR

Benimde oğlum Üniversitede okumaktadır. Oğlum güzel ülkemin, güzel güneydoğu kentlerinden, Kilis 7 Aralık Üniversitesinde okumaktadır. Bende Şanlıurfa’mın ilk Üniversitesi olan Harran Üniversitesinde okudum. Benim Üniversitem dünyanın ilk Tarihi Üniversitesi olan Harran’dan almaktadır. Bu Tarihi Üniversiteden mezun olduğum için kendimi bahtiyar addetmekteyim. Öğrencilik yıllarıma ilgili bir kısa gezinti yaptıktan sonra bize büyüklerimizden anlatılar öğrencilik anılarında bir taneyi aktarmak isterim.       Harran Üniversitesi Fakültenin birinde okuyan, 4 tane okulumuzun öğrencileri, uyanamadıkları için Matematik finaline geç kalırlar ve okula gidince hocaya arabalarının lastiğinin patladığını söylerler. Hoca önce inanmaz, ama öğrencilerinin yalvarmalarına dayanamayarak, onları 3 gün sonra sınav yapacağını bildirir. Sınav günü gelir çatar hoca, sınava geç kalan öğrencilerin hepsini boş bir salonun ayrı ayrı köşelerine oturtur. Sınav geçme sistemi şöyledir; 100 üzerinden 50 puan alan herkes sınavı geçebilir. Hocanın hazırladığı sınavda ise ön sayfada 10'ar puanlık 4 tane basit Matematik sorusu vardır. Bunları kolayca çözerler. Arka sayfada ise 60 puanlık 1 soru vardır; Hangi lastik patladı? Öğrenciler final sınavda her öğrenci ayrı ayrı beşinci soruyu cevaplıyor. Her öğrenci ayrı ayrı lastikleri yazıyor. Öğrencilerin unutmuş olduğu bir şey var. Oda hocanın bu sıralardan geçtiğin idrak edememişler.  Böylece Öğrencileri hazırlıksız yakalayan hoca bu sorunda kısadan hisse olarak çözmüş olur.
Ekleme Tarihi: 09 Temmuz 2018 - Pazartesi

ÜNİVERSİTEDEN ANILAR

Benimde oğlum Üniversitede okumaktadır.

Oğlum güzel ülkemin, güzel güneydoğu kentlerinden, Kilis 7 Aralık Üniversitesinde okumaktadır.

Bende Şanlıurfa’mın ilk Üniversitesi olan Harran Üniversitesinde okudum. Benim Üniversitem dünyanın ilk Tarihi Üniversitesi olan Harran’dan almaktadır.

Bu Tarihi Üniversiteden mezun olduğum için kendimi bahtiyar addetmekteyim. Öğrencilik yıllarıma ilgili bir kısa gezinti yaptıktan sonra bize büyüklerimizden anlatılar öğrencilik anılarında bir taneyi aktarmak isterim.      

Harran Üniversitesi Fakültenin birinde okuyan, 4 tane okulumuzun öğrencileri, uyanamadıkları için Matematik finaline geç kalırlar ve okula gidince hocaya arabalarının lastiğinin patladığını söylerler.

Hoca önce inanmaz, ama öğrencilerinin yalvarmalarına dayanamayarak, onları 3 gün sonra sınav yapacağını bildirir.

Sınav günü gelir çatar hoca, sınava geç kalan öğrencilerin hepsini boş bir salonun ayrı ayrı köşelerine oturtur.

Sınav geçme sistemi şöyledir; 100 üzerinden 50 puan alan herkes sınavı geçebilir.

Hocanın hazırladığı sınavda ise ön sayfada 10'ar puanlık 4 tane basit Matematik sorusu vardır.

Bunları kolayca çözerler.

Arka sayfada ise 60 puanlık 1 soru vardır;

Hangi lastik patladı?

Öğrenciler final sınavda her öğrenci ayrı ayrı beşinci soruyu cevaplıyor. Her öğrenci ayrı ayrı lastikleri yazıyor.

Öğrencilerin unutmuş olduğu bir şey var. Oda hocanın bu sıralardan geçtiğin idrak edememişler. 

Böylece Öğrencileri hazırlıksız yakalayan hoca bu sorunda kısadan hisse olarak çözmüş olur.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.