Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

TÜM DİNLERİN MERKEZİ ŞANLIURFA

Peygamberler şehri Şanlıurfa'da Dini ve Milli günleri yad etmek Ensarlığın yanında eski Muhacirlerin yanında yeni muhacirleri içinde barındıran tek şehir. Yıllardır içine kapanık her geleni kendisinden kabul eden, Şanlıurfalı Ensarları tüm haklarını istemeden, almış olanlardandır. Şanlı(URFA) kendi kendini savunarak, Milli Mücadelesini veren yine üç İl'den biridir. Ama …!O kadar yüce bir Ensar Millettir ki! Şanlı unvanını yakın zamanda verilmesine rağmen, hiçbir zaman sesi çıkmamıştır. İşte kurtuluşunun 96. Yıllında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Madalyası verildi. Nice hükumetler geldi geçti. Ensarlar Memleketi, Peygamberler Şehri Şanlı (URFA)'ya gereken, hakları istemese de verildi. Şanlı(URFA) Şanlı'nın yanına güzelim istiklal madalyasını takmanın gururunu yaşayan bir torun olarak, ecdadımın bu gün rahat uyuyacağı gündür. Geçtiğimiz (Perşembeyi - Mübarek Cuma'ya bağlayan) gün Regaip Gecesiydi. Bu gece "ÇOK LÜTUF VE İHSAN DOLU, KIYMETLİ VE DEĞERİ BÜYÜK, ÇOK İYİ DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKEN GECEYDİ" Recep ayının ilk Perşembeyi cumaya bağlayan gecesi olan Regâib Gecesi, aynı zamanda Ramazan ayının da ilk habercisi olmaktadır. Bu geceyi en iyi şekilde idrak ettik inşallah. Bu güzel gecenin akabinde yani Cuma günü ise üç ayda ise ayrıca REGAİP KANDİLİ, BERAT KANDİLİ, MİRAÇ KANDİLİ ve KADİR GECELERİ bulunmaktadır. Ramazan ayındaki farz orucun yanı sıra Rasululah, Recep ve Şaban aylarında da Müslümanları oruç tutmaya teşvik etmiştir. Manevi geceleri üç kutsal şehir olan, Mekke'yi Mükkereme, Medine'yi Münevere, Kudüs Kubbet us Sahra'da ve Peygamberler şehri Şanlıurfa'da ibadetleri irşa etmek, insanoğluna büyük haz vermektedir. Bu vesileyle peygamberler şehri Şanlıurfa'da mübarek üç aylarda bulunduğum için kendimi çok şanslı hissetmekteyim. Peygamberleri şehri Şanlıurfa bu gün yani 11 Nisan 2016 kurtuluş gününde yine bölgesinde bir ilki daha yaparak, Başbakanımız Sayın Profesör Doktor Ahmet Davutoğlu ile birlikte Bakanlar kurulunu toplayarak ağırlamanın mutluluğunu yaşamaktadır. Ayrıca bu güzel günde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı sayın İsmail Kahraman'da ağırlamaktadır. Güneydoğunun en orta noktasında bulunmasına rağmen, Ensarların memleketinde bulunmaktan büyük haz duymaktayım. İsterim ki! Bu güzellikleri yurdumun tüm insanları da Peygamberler şehrini mistik havasını yaşasınlar. Kalın sağlıcakla.
Ekleme Tarihi: 12 Nisan 2016 - Salı

TÜM DİNLERİN MERKEZİ ŞANLIURFA

Peygamberler şehri Şanlıurfa'da Dini ve Milli günleri yad etmek Ensarlığın yanında eski Muhacirlerin yanında yeni muhacirleri içinde barındıran tek şehir. Yıllardır içine kapanık her geleni kendisinden kabul eden, Şanlıurfalı Ensarları tüm haklarını istemeden, almış olanlardandır. Şanlı(URFA) kendi kendini savunarak, Milli Mücadelesini veren yine üç İl'den biridir.
Ama …!
O kadar yüce bir Ensar Millettir ki! Şanlı unvanını yakın zamanda verilmesine rağmen, hiçbir zaman sesi çıkmamıştır. İşte kurtuluşunun 96. Yıllında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Madalyası verildi.
Nice hükumetler geldi geçti. Ensarlar Memleketi, Peygamberler Şehri Şanlı (URFA)'ya gereken, hakları istemese de verildi. Şanlı(URFA) Şanlı'nın yanına güzelim istiklal madalyasını takmanın gururunu yaşayan bir torun olarak, ecdadımın bu gün rahat uyuyacağı gündür.
Geçtiğimiz (Perşembeyi - Mübarek Cuma'ya bağlayan) gün Regaip Gecesiydi. Bu gece "ÇOK LÜTUF VE İHSAN DOLU, KIYMETLİ VE DEĞERİ BÜYÜK, ÇOK İYİ DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKEN GECEYDİ" Recep ayının ilk Perşembeyi cumaya bağlayan gecesi olan Regâib Gecesi, aynı zamanda Ramazan ayının da ilk habercisi olmaktadır. Bu geceyi en iyi şekilde idrak ettik inşallah.
Bu güzel gecenin akabinde yani Cuma günü ise üç ayda ise ayrıca REGAİP KANDİLİ, BERAT KANDİLİ, MİRAÇ KANDİLİ ve KADİR GECELERİ bulunmaktadır. Ramazan ayındaki farz orucun yanı sıra Rasululah, Recep ve Şaban aylarında da Müslümanları oruç tutmaya teşvik etmiştir.
Manevi geceleri üç kutsal şehir olan, Mekke'yi Mükkereme, Medine'yi Münevere, Kudüs Kubbet us Sahra'da ve Peygamberler şehri Şanlıurfa'da ibadetleri irşa etmek, insanoğluna büyük haz vermektedir.
Bu vesileyle peygamberler şehri Şanlıurfa'da mübarek üç aylarda bulunduğum için kendimi çok şanslı hissetmekteyim.
Peygamberleri şehri Şanlıurfa bu gün yani 11 Nisan 2016 kurtuluş gününde yine bölgesinde bir ilki daha yaparak, Başbakanımız Sayın Profesör Doktor Ahmet Davutoğlu ile birlikte Bakanlar kurulunu toplayarak ağırlamanın mutluluğunu yaşamaktadır.
Ayrıca bu güzel günde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı sayın İsmail Kahraman'da ağırlamaktadır.
Güneydoğunun en orta noktasında bulunmasına rağmen, Ensarların memleketinde bulunmaktan büyük haz duymaktayım.
İsterim ki!
Bu güzellikleri yurdumun tüm insanları da Peygamberler şehrini mistik havasını yaşasınlar.
Kalın sağlıcakla.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.