Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

SPOR, TARİH VE ECDADIMIZ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ülkemizin ve Şanlıurfa’mızın bu güzelim bayramını kutlayarak, yazıma başlamak istedim. Her zaman yazımın sonlarına sağladığım bu güzellikleri konuk Cumhuriyetimiz ise hiç düşünmeden yazının başlangıcını yazmak istedim.  Cumhuriyetimizin 94. Yıl dönümünün tüm Ülkeme ve Şanlıurfa’ma hayırlara vesile olmasını yüce mevtamdan niyaz ederim. Güzel bir başlangıç yaptıktan sonra gelelim onuncu hafta Lider giren Şanlıurfa spor Futbol takımımıza diyelim. Lider Şanlıurfa spor sezonun onuncu haftasının karşılaşmasın dün gece saat 18.00 da kendisi gibi geçen sezon Türkiye 1.Liğinden veda eden, Bandırma sporu konuk etti. Yani yaralı geçen sezondan üzgün iki takımın futboluna şahitlik ettik. Spor severler yazımı kaleme aldığım sıralarda karşılaşma devam ediyordu. Bu vesileyle sonucu beklemeden yazımı siz değerli okurlarıma aktarmak istedim. Lider Şanlıurfa spor bu karşılaşmaya gelene kadar 9 (Dokuz) karşılaşmada 6 (Altı) galibiyet 3 (Üç) beraberlikle ve namağlup devam ederken, rakip filelere 15 (On beş) yazarken, Kalesinde sadece 4 gol görmenin rahatlığı ile Bandırma sporu konuk etti. Şanlıurfa spor & Bandırma spor karşılaşması devam ederken, Şanlıurfa sporumuzun Lider devam etmesi temennisinde bulunarak, bir başka konuya geçmek isterim. Şanlıurfa sporumuzun yanın ilimizin bir diğer Profesyonel Takımı olan Şanlıurfa Karaköprü Belediye Spor’a da göz gezdirmek isterim. Geçek hafta yazdığım gibi Şanlıurfalıların gönlündeki bir diğer takım ise Şanlıurfa Karaköprü Belediye Spordur. Şanlıurfa Karaköprü Spor bu hafta bir Ege Bölgesi Takımlarından Denizli Kızılcabölük Spora konuk oldu. Bu karşılaşmanın ardından, kendi evinde Marmara Bölgesi Takımların Bursa Karacabey Birlik Spor A.Ş. konuk edecek. Şanlıurfa sporumuza olduğu gibi Şanlıurfa Karaköprü Belediye sporumuza da başarılar dileyerek, bir an önce seyircisiyle buluşmak üzere Şanlıurfa 11 Nisan Stadına gelmesini beliyoruz. Bu günün önemi! * Dün Cumhuriyetimizin 94. Yıl dönümü kutladık. * 30 Ekim 1730 Türk divan şairi Nedim vefat etti. * 30 Ekim 1757 Osmanlı padişahı III. Osman vefat etti. * 30 Ekim 1918 tarihinde imzalanmış olan Mondros Ateşkes Antlaşması * 30 Ekim 1920 Kars’ın Kurtuluşu. Doğu Cephesi Komutanı Kâzım Karabekir Paşa komutasındaki ordu büyük bir zafere imza attı. * 30 Ekim 1937 Ankara Gar binası törenle açıldı. * 30 Ekim 1973 Boğaziçi Köprüsü dönemin Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk açıldı. Bu Tarihten güzel bir gün olarak hafızalarda yer aldı. * 30 Ekim 1993 Türk dilbilimci Ömer Asım Aksoy vefat etti. * 30 Ekim 1983 Erzurum ve Kars’ta meydana gelen depremde, 1.330 kişi öldü, 534 kişi yaralandı. Tarihimi ve ecdadımı iyi bilmemiz gerekir. Her zaman okumanızdan yanayım. Bol bol okuyarak ve özellikle Tarih ve Ecdadımızı okumanızı tavsiye ederim.
Ekleme Tarihi: 01 Kasım 2017 - Çarşamba

SPOR, TARİH VE ECDADIMIZ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ülkemizin ve Şanlıurfa’mızın bu güzelim bayramını kutlayarak, yazıma başlamak istedim.

Her zaman yazımın sonlarına sağladığım bu güzellikleri konuk Cumhuriyetimiz ise hiç düşünmeden yazının başlangıcını yazmak istedim. 

Cumhuriyetimizin 94. Yıl dönümünün tüm Ülkeme ve Şanlıurfa’ma hayırlara vesile olmasını yüce mevtamdan niyaz ederim.

Güzel bir başlangıç yaptıktan sonra gelelim onuncu hafta Lider giren Şanlıurfa spor Futbol takımımıza diyelim.

Lider Şanlıurfa spor sezonun onuncu haftasının karşılaşmasın dün gece saat 18.00 da kendisi gibi geçen sezon Türkiye 1.Liğinden veda eden, Bandırma sporu konuk etti.

Yani yaralı geçen sezondan üzgün iki takımın futboluna şahitlik ettik. Spor severler yazımı kaleme aldığım sıralarda karşılaşma devam ediyordu. Bu vesileyle sonucu beklemeden yazımı siz değerli okurlarıma aktarmak istedim.

Lider Şanlıurfa spor bu karşılaşmaya gelene kadar 9 (Dokuz) karşılaşmada 6 (Altı) galibiyet 3 (Üç) beraberlikle ve namağlup devam ederken, rakip filelere 15 (On beş) yazarken, Kalesinde sadece 4 gol görmenin rahatlığı ile Bandırma sporu konuk etti.

Şanlıurfa spor & Bandırma spor karşılaşması devam ederken, Şanlıurfa sporumuzun Lider devam etmesi temennisinde bulunarak, bir başka konuya geçmek isterim.

Şanlıurfa sporumuzun yanın ilimizin bir diğer Profesyonel Takımı olan Şanlıurfa Karaköprü Belediye Spor’a da göz gezdirmek isterim. Geçek hafta yazdığım gibi Şanlıurfalıların gönlündeki bir diğer takım ise Şanlıurfa Karaköprü Belediye Spordur.

Şanlıurfa Karaköprü Spor bu hafta bir Ege Bölgesi Takımlarından Denizli Kızılcabölük Spora konuk oldu. Bu karşılaşmanın ardından, kendi evinde Marmara Bölgesi Takımların Bursa Karacabey Birlik Spor A.Ş. konuk edecek.

Şanlıurfa sporumuza olduğu gibi Şanlıurfa Karaköprü Belediye sporumuza da başarılar dileyerek, bir an önce seyircisiyle buluşmak üzere Şanlıurfa 11 Nisan Stadına gelmesini beliyoruz.

Bu günün önemi!

* Dün Cumhuriyetimizin 94. Yıl dönümü kutladık.

* 30 Ekim 1730 Türk divan şairi Nedim vefat etti.

* 30 Ekim 1757 Osmanlı padişahı III. Osman vefat etti.

* 30 Ekim 1918 tarihinde imzalanmış olan Mondros Ateşkes Antlaşması

* 30 Ekim 1920 Kars’ın Kurtuluşu. Doğu Cephesi Komutanı Kâzım Karabekir Paşa komutasındaki ordu büyük bir zafere imza attı.

* 30 Ekim 1937 Ankara Gar binası törenle açıldı.

* 30 Ekim 1973 Boğaziçi Köprüsü dönemin Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk açıldı. Bu Tarihten güzel bir gün olarak hafızalarda yer aldı.

* 30 Ekim 1993 Türk dilbilimci Ömer Asım Aksoy vefat etti.

* 30 Ekim 1983 Erzurum ve Kars’ta meydana gelen depremde, 1.330 kişi öldü, 534 kişi yaralandı.

Tarihimi ve ecdadımı iyi bilmemiz gerekir.

Her zaman okumanızdan yanayım.

Bol bol okuyarak ve özellikle Tarih ve Ecdadımızı okumanızı tavsiye ederim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.