Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

ŞANLIURFASPOR HA, ŞANLIURFASPOR!

Şanlıurfa şivemizle Şanlıurfa spor ha Şanlıurfa spor dememizdeki mana ne yaparsak yapalım, bazı eksiklikler oluşuyor. Nedenini ve Niçinini? Soru işaretleriyle tanımlamak istedim. Bundan önceki yazım spor ile hiç alakası olmamasına rağmen, sanki yıllardır Şanlıurfa sporumuzu menajerlere teslim ederek, bizi paralarımızı havaya uçurmalarını seyrettik. Bu yazımdan bir önceki yazıma baktığınız zaman gün gibi açık ve ortadadır. Yalnızca Şanlıurfa sporu kas ederek yazmadım. Bu Ligde mücadele veren pek değerli tüm spor kulüplerimiz baz alarak, yazdım. FİFA tarafından TFF 1. Lig ekiplerinden Elazığspor'a ceza vererek 12 puanını silmiştir. Yine FIFA, TFF 1. Lig ekiplerinden Denizlispor'a önümüzdeki iki transfer dönemini kapsayacak şekilde transfer yasağı cezası verdi. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Manisa, Mersin İdman Yurdu spor, Ordu spor, Samsun spor, Tarsus İdman Yurdu spor, Kahramanmaraş spor ve Bucaspor’un puanları silinmiştir. Neden mi? Bu güzelim kulüpler güçlerinin üstünde transfer politikaları gütmeleri sonucu bazı aksaklıklar yaşanmıştır. Bizde Şanlıurfa spor olarak daha sezonun başında olmamıza rağmen, bazı alınan kötü neticeler sonucunda transfer sesleri yükselmeye başladı. Burada Şanlıurfa spor Onursal Başkanı Sayın Faruk Çelik, yine Şanlıurfa spora Fahri Başkanı Sayın Mehmet Ekinci’ye ve Şanlıurfa spor Kulüp Başkanı Sayın İsmail Bağıban’a yapılan transferler yerinde olmalıdır. Şanlıurfalının ve Şanlıurfalı severlerin FİFA’ya ve TFF’nın verilecek kötü kararlarına mahkûm olmayalım. Başkanların üste yazdığım gibi ve cayır, cayır medyada boy, boy haberi gördüğümüz takımların akıbetini yaşamayalım derim. Şanlıurfa sporumuz bu sezonluk değildir? Az da olsa Şanlıurfa sporum kendi çapında başarılıdır. Başkanlarım hiçbir sezon olmadığı gibi bu sezon Şampiyonluk değil önemli olan Şanlıurfa’nın başarısıdır. Bu güzel konuşma halen zihnimdedir. Bu nedenle Şanlıurfa spor hem ligde ve hem de Ziraat Türkiye Kupasına gruplara kalarak, yazımı yazdığım sırada kupa kuraları da çekilmekteydi. Kupa gruplarında öncelikle Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe çıkması ve bu, bu maçın Şanlıurfa Gap arenada olmasını diliyorum. Ha ille de transfer yapılacaksa hoca değişikliğinin yanında Forvet (Santrfor) alınmasını isterim. Kalın sağlıcakla mutlu yarınlar Şanlıurfa sporumun olsun.
Ekleme Tarihi: 03 Kasım 2016 - Perşembe

ŞANLIURFASPOR HA, ŞANLIURFASPOR!

Şanlıurfa şivemizle Şanlıurfa spor ha Şanlıurfa spor dememizdeki mana ne yaparsak yapalım, bazı eksiklikler oluşuyor.

Nedenini ve Niçinini?

Soru işaretleriyle tanımlamak istedim.

Bundan önceki yazım spor ile hiç alakası olmamasına rağmen, sanki yıllardır Şanlıurfa sporumuzu menajerlere teslim ederek, bizi paralarımızı havaya uçurmalarını seyrettik. Bu yazımdan bir önceki yazıma baktığınız zaman gün gibi açık ve ortadadır.

Yalnızca Şanlıurfa sporu kas ederek yazmadım.

Bu Ligde mücadele veren pek değerli tüm spor kulüplerimiz baz alarak, yazdım.

FİFA tarafından TFF 1. Lig ekiplerinden Elazığspor'a ceza vererek 12 puanını silmiştir.

Yine FIFA, TFF 1. Lig ekiplerinden Denizlispor'a önümüzdeki iki transfer dönemini kapsayacak şekilde transfer yasağı cezası verdi.

Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Manisa, Mersin İdman Yurdu spor, Ordu spor, Samsun spor, Tarsus İdman Yurdu spor, Kahramanmaraş spor ve Bucaspor’un puanları silinmiştir.

Neden mi?

Bu güzelim kulüpler güçlerinin üstünde transfer politikaları gütmeleri sonucu bazı aksaklıklar yaşanmıştır.

Bizde Şanlıurfa spor olarak daha sezonun başında olmamıza rağmen, bazı alınan kötü neticeler sonucunda transfer sesleri yükselmeye başladı.

Burada Şanlıurfa spor Onursal Başkanı Sayın Faruk Çelik, yine Şanlıurfa spora Fahri Başkanı Sayın Mehmet Ekinci’ye ve Şanlıurfa spor Kulüp Başkanı Sayın İsmail Bağıban’a yapılan transferler yerinde olmalıdır. Şanlıurfalının ve Şanlıurfalı severlerin FİFA’ya ve TFF’nın verilecek kötü kararlarına mahkûm olmayalım.

Başkanların üste yazdığım gibi ve cayır, cayır medyada boy, boy haberi gördüğümüz takımların akıbetini yaşamayalım derim.

Şanlıurfa sporumuz bu sezonluk değildir?

Az da olsa Şanlıurfa sporum kendi çapında başarılıdır.

Başkanlarım hiçbir sezon olmadığı gibi bu sezon Şampiyonluk değil önemli olan Şanlıurfa’nın başarısıdır. Bu güzel konuşma halen zihnimdedir. Bu nedenle Şanlıurfa spor hem ligde ve hem de Ziraat Türkiye Kupasına gruplara kalarak, yazımı yazdığım sırada kupa kuraları da çekilmekteydi. Kupa gruplarında öncelikle Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe çıkması ve bu, bu maçın Şanlıurfa Gap arenada olmasını diliyorum.

Ha ille de transfer yapılacaksa hoca değişikliğinin yanında Forvet (Santrfor) alınmasını isterim. Kalın sağlıcakla mutlu yarınlar Şanlıurfa sporumun olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.