Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

ŞANLIURFA’NIN SAAT’İ, SINAVI VE SPORU ÜÇ S’İ

            Yazıma yazın ilk saatlerinden itibaren, başlamanın mutluluğunu sizinle paylaşmak isterim. Dün yani 27 Mart 2016 Pazar günün gecesi saat 03.00’den itibaren Ülkemizde ileri saat uygulaması (Yaz Saat Uygulaması) başlamıştır. Ülkemiz bu uygulamayla gün ışığında oldukça iyi faydalanmaktadır. Bir kez daha bu uygulamanın hayırlara vesile kılmasını yüce mevlam dan niyaz ederim.                         ÖSYM Tarafından 03 Mart 2016 Tarihinde yapılan YGS Sınavına 2 Milyon 178 Bin 563 Öğrenci evlatlarımız katıldı.                         Bu öğrenci evlatlarımızdan YGS’ye giren Erkek Öğrencilerden % 86’sı, Kız öğrencilerimizin % 91’ı  yüzeli (150) puanın üzerine çıkma başarısı sağladı.                         YGS Sınavına katılan öğrencilerimizden, 42.000 Kişi ise 0 (Sıfır) Puan çekerek başarısız oldular.                         Bu kıymetli sonuçlardan sonra sınava katılan (2.178.563) öğrencilerden, % 75,6’ı başarı göstererek 180 puan ve üzeri alarak, ikinci (LYS) girmeye hak kazanmışlar.                         Bu kadar başarılı sonuçlardan sonra acaba Şanlıurfamız bu başarının neresinde merek etmeden geçemeyeceğim.             Şanlıurfamızın 2011, 2012, 2013, 2014 ve 2015’teki YGS Sınavlarında pek bir başarı gösterdiğini söyleyemem.             Bu nedenle geçtiğimiz günlerde 2016’yılı inşallah hüsrana uğramadan başarılı olmasını beklemekteyim. Hayırlara vesile olmasını yüce mevlam dan niyaz ederim.             Şanlıurfaspor bu sezon istediği başarıyı sağlayamadı. Şanlıurfaspor tam dört hafta önce deplasmanda en büyük rakibi arasında yer alan Denizlispor’u 2-0 gibi net bir skorla mağlup ederek, sahadan 3 puanla dönmesini bildi.                         Şanlıurfaspor daha sonra kendi evinde 1461 Tarbzon’u ağırladı. Bu misafir önünde pek varlık gösteremeyerek sahadan beraberlikle ayrıldı.                         Ceylanlar çıkmış oldukları Marmara seferinde iyi futbol oynamasına rağmen, Marmara'nın Balıkesir tarafında akıntıya kapılarak, mağlup olmaktan kurtulamadı. Sahadan puansız boynu bükük ayrılarak, evine döndü.                         Şanlıurfaspor özel Milli Maçlar dolayısı ile verilen bir haftalık arayı iyi değerlendirmesi dileğiyle Pazar günü kendi evinde komşu ilin takımı olan, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u ağırlamaktadır. Şanlıurfasporumuz mutlak suretle sahadan galip ayrılması gerekir.                         Şanlıurfasporun galibiyeti için öncelikle Taraftarın ve Şanlıurfalı Futbol sevenlerin Gap Arenada yer almalarını dilerim.                         Şampiyonluk değilsede Ligde kalmaya çalışalım.                         Tüm taraftarımız sahaya bekliyoruz.
Ekleme Tarihi: 27 Mart 2016 - Pazar

ŞANLIURFA’NIN SAAT’İ, SINAVI VE SPORU ÜÇ S’İ

            Yazıma yazın ilk saatlerinden itibaren, başlamanın mutluluğunu sizinle paylaşmak isterim. Dün yani 27 Mart 2016 Pazar günün gecesi saat 03.00’den itibaren Ülkemizde ileri saat uygulaması (Yaz Saat Uygulaması) başlamıştır. Ülkemiz bu uygulamayla gün ışığında oldukça iyi faydalanmaktadır. Bir kez daha bu uygulamanın hayırlara vesile kılmasını yüce mevlam dan niyaz ederim.

                        ÖSYM Tarafından 03 Mart 2016 Tarihinde yapılan YGS Sınavına 2 Milyon 178 Bin 563 Öğrenci evlatlarımız katıldı.

                        Bu öğrenci evlatlarımızdan YGS’ye giren Erkek Öğrencilerden % 86’sı, Kız öğrencilerimizin % 91’ı  yüzeli (150) puanın üzerine çıkma başarısı sağladı.

                        YGS Sınavına katılan öğrencilerimizden, 42.000 Kişi ise 0 (Sıfır) Puan çekerek başarısız oldular.

                        Bu kıymetli sonuçlardan sonra sınava katılan (2.178.563) öğrencilerden, % 75,6’ı başarı göstererek 180 puan ve üzeri alarak, ikinci (LYS) girmeye hak kazanmışlar.

                        Bu kadar başarılı sonuçlardan sonra acaba Şanlıurfamız bu başarının neresinde merek etmeden geçemeyeceğim.

            Şanlıurfamızın 2011, 2012, 2013, 2014 ve 2015’teki YGS Sınavlarında pek bir başarı gösterdiğini söyleyemem.

            Bu nedenle geçtiğimiz günlerde 2016’yılı inşallah hüsrana uğramadan başarılı olmasını beklemekteyim. Hayırlara vesile olmasını yüce mevlam dan niyaz ederim.

            Şanlıurfaspor bu sezon istediği başarıyı sağlayamadı. Şanlıurfaspor tam dört hafta önce deplasmanda en büyük rakibi arasında yer alan Denizlispor’u 2-0 gibi net bir skorla mağlup ederek, sahadan 3 puanla dönmesini bildi.

                        Şanlıurfaspor daha sonra kendi evinde 1461 Tarbzon’u ağırladı. Bu misafir önünde pek varlık gösteremeyerek sahadan beraberlikle ayrıldı.

                        Ceylanlar çıkmış oldukları Marmara seferinde iyi futbol oynamasına rağmen, Marmara'nın Balıkesir tarafında akıntıya kapılarak, mağlup olmaktan kurtulamadı. Sahadan puansız boynu bükük ayrılarak, evine döndü.

                        Şanlıurfaspor özel Milli Maçlar dolayısı ile verilen bir haftalık arayı iyi değerlendirmesi dileğiyle Pazar günü kendi evinde komşu ilin takımı olan, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u ağırlamaktadır. Şanlıurfasporumuz mutlak suretle sahadan galip ayrılması gerekir.

                        Şanlıurfasporun galibiyeti için öncelikle Taraftarın ve Şanlıurfalı Futbol sevenlerin Gap Arenada yer almalarını dilerim.

                        Şampiyonluk değilsede Ligde kalmaya çalışalım.

                        Tüm taraftarımız sahaya bekliyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.