Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

SALON SPORLARI YİNE 2. PLANDA

Şanlıurfa da olduğu gibi Türkiye'mizde de Futbol en çok sevilen spor branşlarındandır. Ülkemizde ve Şanlıurfa'da futbol en popüler branşların başında gelirken, diğer Spor branşları maalesef ikinci planda yer almaya devam ediyor.Şanlıurfa'mızda salon sporlarına çok az ilgi olmasına rağmen, Bayanlarımız gayet güzel başarılara imza atmaktadırlar. Özelliklede Şanlıurfa'nın BAYANLARDA geriden gelmesine nispet yapar gibi Basketbolda isminden söz ettirmeye başladı. Bunun en bariz örneklerden birisi de özellikle Şanlıurfa'da yaşanmakta, Bayanlar Basketbol Türkiye 2. Ligi takımlarından, Harran spor Bayan Basketbol takımı Siyasiler, Yerel Yöneticiler ve STK'ların destek vermemesinden dolayı ligden çekilme noktasına geldiğini çevreden duymaktayız.Kısa zaman içinde kurulmasına rağmen, aldığı başarılı sonuçlar ile Şanlıurfa'lı spor severlerin gönlünde taht kuran, Harran Bayan Basketbol takımı destek bulamayınca beklenmedik bir şekilde bu liglerden çekileceğinin sinyalleri gelmektedir. Oysa ki..! Şanlıurfa'daki yerel yöneticiler, İşadamları ve Sivil toplum kuruluşları konu futbol olsaydı reklamları olsun diye hemen yardıma koşup ellerinden gelen tüm yardımları sağlarlardı. Şöyle bir nostanji yapalım. Şanlıurfa Gençlikspor Bayan Voleybol Takımız Süper ligde mücadele verirken, Şanlıurfanın ismini duymayan kalmamıştı. Hat ve hata Galatasray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı Atatürk spor Salonumuzda Ağırlamıştık. Şuanda bu takım kapanmıştır. Sözün özüne gelecek olursak, bu kulübümüze kilit vurulmaması için sahip çıkalım. Bu pırıl, pırıl genç arkadaşlarımız için ise adeta kimseden ses çıkmaz olmuş durumda!Salon sporlarında istenilen başarı gelmez tabi destek olmayınca, Harranspor bayan basketbol takımı 2.ligde üçüncü yılını bitiren ve ilk yılında genç kızlarda Şanlıurfa tarihinde hem Urfa hem de Güneydoğu şampiyonluğunu kazanan bir ekip bu genç ve başarılı ekibin kaderine terk edilmemesi gerektiğini vurgulama gereksinimini kendimde görev bildim.Şanlıurfa da Hizmet gören, İdari, Müliki Amirlerimize ve STK Kuruluşların yöneticilerine seslenmek istiyorum. Salon sporlarını her zaman yalnız bırakıyoruz. Bu seferde yalnız bırakmayalım. Lütfen bu genç başarılı arkadaşlarımıza destek verelim. Hiç değilse Harran Spor Bayan Basketbol takımı bu sene yine liglerde yerini alsın. Bir diğer acı haber Şanlıurfa spor Basketbol takımı da bu sene liglere katılamayacak olması beni bir kez daha yaralamıştır. Bayan Voleybolda olduğu gibi, Şanlıurfa'da bir salon sporu daha kaybolur gider.
Ekleme Tarihi: 16 Eylül 2014 - Salı

SALON SPORLARI YİNE 2. PLANDA

Şanlıurfa da olduğu gibi Türkiye'mizde de Futbol en çok sevilen spor branşlarındandır.
Ülkemizde ve Şanlıurfa'da futbol en popüler branşların başında gelirken, diğer Spor branşları maalesef ikinci planda yer almaya devam ediyor.
Şanlıurfa'mızda salon sporlarına çok az ilgi olmasına rağmen, Bayanlarımız gayet güzel başarılara imza atmaktadırlar. Özelliklede Şanlıurfa'nın BAYANLARDA geriden gelmesine nispet yapar gibi Basketbolda isminden söz ettirmeye başladı.
Bunun en bariz örneklerden birisi de özellikle Şanlıurfa'da yaşanmakta, Bayanlar Basketbol Türkiye 2. Ligi takımlarından, Harran spor Bayan Basketbol takımı Siyasiler, Yerel Yöneticiler ve STK'ların destek vermemesinden dolayı ligden çekilme noktasına geldiğini çevreden duymaktayız.
Kısa zaman içinde kurulmasına rağmen, aldığı başarılı sonuçlar ile Şanlıurfa'lı spor severlerin gönlünde taht kuran, Harran Bayan Basketbol takımı destek bulamayınca beklenmedik bir şekilde bu liglerden çekileceğinin sinyalleri gelmektedir.
Oysa ki..!
Şanlıurfa'daki yerel yöneticiler, İşadamları ve Sivil toplum kuruluşları konu futbol olsaydı reklamları olsun diye hemen yardıma koşup ellerinden gelen tüm yardımları sağlarlardı.
Şöyle bir nostanji yapalım.
Şanlıurfa Gençlikspor Bayan Voleybol Takımız Süper ligde mücadele verirken, Şanlıurfanın ismini duymayan kalmamıştı. Hat ve hata Galatasray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ı Atatürk spor Salonumuzda Ağırlamıştık. Şuanda bu takım kapanmıştır.
Sözün özüne gelecek olursak, bu kulübümüze kilit vurulmaması için sahip çıkalım.
Bu pırıl, pırıl genç arkadaşlarımız için ise adeta kimseden ses çıkmaz olmuş durumda!
Salon sporlarında istenilen başarı gelmez tabi destek olmayınca, Harranspor bayan basketbol takımı 2.ligde üçüncü yılını bitiren ve ilk yılında genç kızlarda Şanlıurfa tarihinde hem Urfa hem de Güneydoğu şampiyonluğunu kazanan bir ekip bu genç ve başarılı ekibin kaderine terk edilmemesi gerektiğini vurgulama gereksinimini kendimde görev bildim.
Şanlıurfa da Hizmet gören, İdari, Müliki Amirlerimize ve STK Kuruluşların yöneticilerine seslenmek istiyorum. Salon sporlarını her zaman yalnız bırakıyoruz. Bu seferde yalnız bırakmayalım.
Lütfen bu genç başarılı arkadaşlarımıza destek verelim. Hiç değilse Harran Spor Bayan Basketbol takımı bu sene yine liglerde yerini alsın. Bir diğer acı haber Şanlıurfa spor Basketbol takımı da bu sene liglere katılamayacak olması beni bir kez daha yaralamıştır.
Bayan Voleybolda olduğu gibi, Şanlıurfa'da bir salon sporu daha kaybolur gider.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.