Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

POLİS HAFTASI VEYA POLİS BAYRAMI

Polis teşkilatının kuruluşunun 10 Nisan (10 Nisan 1845) gelmesi, Şanlıurfalılarının kurtuluşu ile (10 Nisan 1920 ) Kurtuluş Tarihi Bir gün sonra 11 Nisan 1920'den itibaren Bayram İlan edilmiştir.) aynı tarihe gelmesi tamamen tesadüf ve güzel bir birlikteliktir. Şanlıurfalılar için çifte bayramı olmuştur. Kısaca polis teşkilatının tarihine değineyim. Polis kelimesinin, kökeni Yunanca ve Latince olan bir kelimedir. Osmanlı Polis Teşkilatı 10 Nisan 1845 (12 Rebiü'l evvel 1261) tarihinde o dönemin başkenti İstanbul'da kuruldu. 1845 tarihi, Emniyet Teşkilatı açısından önemli bir noktadır. Çünkü bu tarihe kadar zabıta olarak nitelenen teşkilat; 10 Nisan 1845 (12 Rebiü'l Evvel 1261)'den itibaren polis adı altında hayata geçmiş ve Emniyet Teşkilatının kuruluş günü olarak kabul edilmiştir.Kısaca tarihe değindikten sonra gelelim günüm polis teşkilatının önemine bakalım. Şanlıurfa da hizmet veren, özellikle Toplumsal odaklı ve Toplum Destek Polislik yapan görevlilerimiz her yerde görmek mümkündür. Bu hizmeti canı gönülden yapmadıysanız o işten verim elde edemezsiniz.Bu vesileyle toplumsal hizmeti birlikte yürüttüğümüz ve her platformumda hizmette beraber olduğumuz ciddiyet taşıyan bir birimlerdir. Daha dün ( 08 Nisan 2015 tarihli) haberleri takip ettiğimde, dünyanın gelişmiş toplumları zannettiğimiz yerlerde bile şiddet olayları yaşanmaktadır. Oysaki! Şanlıurfa'mızdan her zaman güzellikler yaşanmaktadır. Milletimiz içinden gelen polisine her zaman güvenmiş ve desteğini de vermiştir. Bende bir POLİS KARDEŞİ ve Şanlıurfa'nın bir evladı olarak, polis haftasını (Bayramın) yanı sıra Şanlıurfalılarında Bayramını kutlarım.
Ekleme Tarihi: 10 Nisan 2015 - Cuma

POLİS HAFTASI VEYA POLİS BAYRAMI

Polis teşkilatının kuruluşunun 10 Nisan (10 Nisan 1845) gelmesi, Şanlıurfalılarının kurtuluşu ile (10 Nisan 1920 ) Kurtuluş Tarihi Bir gün sonra 11 Nisan 1920'den itibaren Bayram İlan edilmiştir.) aynı tarihe gelmesi tamamen tesadüf ve güzel bir birlikteliktir. Şanlıurfalılar için çifte bayramı olmuştur.
Kısaca polis teşkilatının tarihine değineyim.
Polis kelimesinin, kökeni Yunanca ve Latince olan bir kelimedir.
Osmanlı Polis Teşkilatı 10 Nisan 1845 (12 Rebiü'l evvel 1261) tarihinde o dönemin başkenti İstanbul'da kuruldu.
1845 tarihi, Emniyet Teşkilatı açısından önemli bir noktadır. Çünkü bu tarihe kadar zabıta olarak nitelenen teşkilat; 10 Nisan 1845 (12 Rebiü'l Evvel 1261)'den itibaren polis adı altında hayata geçmiş ve Emniyet Teşkilatının kuruluş günü olarak kabul edilmiştir.
Kısaca tarihe değindikten sonra gelelim günüm polis teşkilatının önemine bakalım.
Şanlıurfa da hizmet veren, özellikle Toplumsal odaklı ve Toplum Destek Polislik yapan görevlilerimiz her yerde görmek mümkündür. Bu hizmeti canı gönülden yapmadıysanız o işten verim elde edemezsiniz.
Bu vesileyle toplumsal hizmeti birlikte yürüttüğümüz ve her platformumda hizmette beraber olduğumuz ciddiyet taşıyan bir birimlerdir.
Daha dün ( 08 Nisan 2015 tarihli) haberleri takip ettiğimde, dünyanın gelişmiş toplumları zannettiğimiz yerlerde bile şiddet olayları yaşanmaktadır.
Oysaki!
Şanlıurfa'mızdan her zaman güzellikler yaşanmaktadır. Milletimiz içinden gelen polisine her zaman güvenmiş ve desteğini de vermiştir.
Bende bir POLİS KARDEŞİ ve Şanlıurfa'nın bir evladı olarak, polis haftasını (Bayramın) yanı sıra Şanlıurfalılarında Bayramını kutlarım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.