Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

NAR (KARAKÖPRÜ VE SURUÇ)’IMIZIN ÖNEMİ

Sporun Faydalarının yanında zararlarına da yer verdik. Bu vesileyle sporun tamamlayıcı unsurlarından olan, sağlıklı yaşamın yanında ise sağlıklı yemenin tamamlayıcı unsuru olan, Meyve veya sebzelere biraz atıfta bulunalım. Günümüz şartlarında özellikle Şanlıurfa ve bu bölgemizde organik yaşama standartları yüksek seviyededir. Yine de büyük marketlerde yapılan alış verişlerde çok çok dikkatli olunması gerekir. Manavdan, pazardan alışveriş yaparken fark etmişsinizdir. Elmalar artık daha parlak. Bu meyveye parlaklığı veren, yağlı yapısı nedeniyle sebze-meyvelerin üzerini kaplayan ve raf ömrünü uzatan parafin. En basit parafinin yanıcı bir madde olduğunu da söyleyebilirim. Tamamı kimyasal olan parafin o Elmayı yıkamayla kolay kolay gitmediğini söyleyebilirim. Büyüklerimiz derdi ki Elmayı yıkayıp soymadan yiyebilirsiniz. Şuanda ise parlak Elmaları kesinlikle yıkamadan, soymadan yemeyin derim. Mutlaka Parlak Elmayı soyarak yiyebilirsiniz. Benim gibi uzmanlar da bu nedenle elmalarınızın kabuklarının soyulmasını öneriyor. Sağlıklı bir bilgi aktardıktan sonra yeni bir bilgiye yelken açalım. Uzmanlar, Profesörler evinizde günümüz güzel meyvelerinden olan narın kıymetini bilelim. Şanlıurfa’mızda özellikle tescili yeni yapılan Karaköprü’nun yanında Suruç ve il genelinde yetiştirilen hicaz narının kıymetini çok çok iyi bilmemiz gerekir. Tüm bu Narlarımızın sıkımından nar ekşisi yapılmaktadır. Kazanılan Nar suyunun yanında Narın kabuklarının asla atılmaması gerektiğini de söylemek isterim. Yaptığım araştırmalarda Artı Nar kabuklarının Şanlıurfa sıcağımızın gölgesinde kuruttuktan sonra ufalayarak nar kabuklarını serin bir ortamda saklamak gerekir. Ufalanmış elde etiğimi Nar kabuklarını Çay ve Kahveye kaynatarak, Peynir veya salatalara direk olarak katarak tüketebilirsiniz. Bu anlatım özellikle 89 yaşında sağlıklı zinde bir yaşam süren Anam bana tavsiyeleridir. Bunun en büyük faydaları arasında Kanser, Şeker ve Kalp hastalarına başta olmak üzere hemen hemen tüm hastalıklara şifadır. Şuanda Şanlıurfa’mızda hummalı bir şekilde Nar suyu çıkarılmaktadır. Lütfen Nar kabuklarına dikkat edelim. Yeni bir biliyi daha aktarmaya çalışalım. Naçizane evinde büyük insanların olması her zaman olumlu bereket evlere gelmiştir. Anam Narda olduğu gibi limonunda faydaları çoktur dedi. Limonu tüketmek için en önemli nedenlerden biri Cildinizi temizler, C vitamini, Vücudunuzun (ph) su seviyesini düzenler, kan basıncını düzenler, Kilo vermenizi sağlar ve Şişkinliğinizi atar, Nefesinizi düzenler ve Beyin Sinir Sisteminizi daha hızlı çalışmasını sağlar. Solunum sisteminize yardımcı olur. Kısacası vücudumuzun tüm yönlerini düzenler. Bir sonraki anamla olan söyleşide buluşmak dileğiyle
Ekleme Tarihi: 04 Ekim 2019 - Cuma

NAR (KARAKÖPRÜ VE SURUÇ)’IMIZIN ÖNEMİ

Sporun Faydalarının yanında zararlarına da yer verdik. Bu vesileyle sporun tamamlayıcı unsurlarından olan, sağlıklı yaşamın yanında ise sağlıklı yemenin tamamlayıcı unsuru olan, Meyve veya sebzelere biraz atıfta bulunalım.

Günümüz şartlarında özellikle Şanlıurfa ve bu bölgemizde organik yaşama standartları yüksek seviyededir. Yine de büyük marketlerde yapılan alış verişlerde çok çok dikkatli olunması gerekir. Manavdan, pazardan alışveriş yaparken fark etmişsinizdir. Elmalar artık daha parlak. Bu meyveye parlaklığı veren, yağlı yapısı nedeniyle sebze-meyvelerin üzerini kaplayan ve raf ömrünü uzatan parafin.

En basit parafinin yanıcı bir madde olduğunu da söyleyebilirim. Tamamı kimyasal olan parafin o Elmayı yıkamayla kolay kolay gitmediğini söyleyebilirim. Büyüklerimiz derdi ki Elmayı yıkayıp soymadan yiyebilirsiniz. Şuanda ise parlak Elmaları kesinlikle yıkamadan, soymadan yemeyin derim. Mutlaka Parlak Elmayı soyarak yiyebilirsiniz. Benim gibi uzmanlar da bu nedenle elmalarınızın kabuklarının soyulmasını öneriyor.

Sağlıklı bir bilgi aktardıktan sonra yeni bir bilgiye yelken açalım.

Uzmanlar, Profesörler evinizde günümüz güzel meyvelerinden olan narın kıymetini bilelim. Şanlıurfa’mızda özellikle tescili yeni yapılan Karaköprü’nun yanında Suruç ve il genelinde yetiştirilen hicaz narının kıymetini çok çok iyi bilmemiz gerekir. Tüm bu Narlarımızın sıkımından nar ekşisi yapılmaktadır. Kazanılan Nar suyunun yanında Narın kabuklarının asla atılmaması gerektiğini de söylemek isterim.

Yaptığım araştırmalarda Artı Nar kabuklarının Şanlıurfa sıcağımızın gölgesinde kuruttuktan sonra ufalayarak nar kabuklarını serin bir ortamda saklamak gerekir.

Ufalanmış elde etiğimi Nar kabuklarını Çay ve Kahveye kaynatarak, Peynir veya salatalara direk olarak katarak tüketebilirsiniz. Bu anlatım özellikle 89 yaşında sağlıklı zinde bir yaşam süren Anam bana tavsiyeleridir. Bunun en büyük faydaları arasında Kanser, Şeker ve Kalp hastalarına başta olmak üzere hemen hemen tüm hastalıklara şifadır.

Şuanda Şanlıurfa’mızda hummalı bir şekilde Nar suyu çıkarılmaktadır. Lütfen Nar kabuklarına dikkat edelim.

Yeni bir biliyi daha aktarmaya çalışalım. Naçizane evinde büyük insanların olması her zaman olumlu bereket evlere gelmiştir. Anam Narda olduğu gibi limonunda faydaları çoktur dedi.

Limonu tüketmek için en önemli nedenlerden biri Cildinizi temizler, C vitamini, Vücudunuzun (ph) su seviyesini düzenler, kan basıncını düzenler, Kilo vermenizi sağlar ve Şişkinliğinizi atar, Nefesinizi düzenler ve Beyin Sinir Sisteminizi daha hızlı çalışmasını sağlar. Solunum sisteminize yardımcı olur.

Kısacası vücudumuzun tüm yönlerini düzenler.

Bir sonraki anamla olan söyleşide buluşmak dileğiyle

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.