Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

MEKKENİN FETHİ VE MUTLU SENELER

İslam tarihi içinde büyük önem arz eden Mekke’nin Fethi miladi olarak 1 Ocak tarihine denk gelmektedir. Ramazan-ı Şerif ayına denk gelmekteydi Mekke’nin Fethi. Bütün İslam alemi için hayırlara vesile olması, Rabim bizleri kendine kul, Habibine ümmet olan ve Şefaatine nail eylediği kullarından eylesin. Bu hafta ki köşe yazımı ilk günlerinden itibaren, güzelliklerle yazmaya başladım. Rabim Bize ve tüm ümmetimize hayırlar vermesini dileyerek, aynı güzellikle yazmamı nasip etsin. Zamanında yüce Peygamber Efendimizin (Hazreti Muhammed) dediği gibi İslam için uzun bir yolculuğa çıkacağız gözlerinizi kapatın dinleyin. Dursun Ali Erzincanlı’yı dinler gibi oluyorum. Yine de yazıya dökelim. Asr-ı Saadete, Ceziretü’l Arab’a gidiyoruz! Bismillah deyin Bedr’e öyle girin Gökte melekler, yerde siz bekleyin sessiz... Gelince iyi bakın onlara Hem kendi zamanlarının hem tüm zamanların en cesur yiğitleridir onlar. Gökte yıldız, yerde Arslan’dır onlar. 125 bin beden, ama bir tek ruh, Muhammedi Ruhtur onlar! Arslanlar çıkmıştır Medine’den, Şimdi yoldadır Bedr’in Arslanları, İşte bakın şu Hz. Umeyr, Arslan yavrusu, Yaşı küçük diye geri çevirecek Rasulallah, Ama öyle ağlıyor ki! Umeyr izin veriyor Nebi Eyy Sad Bin Ebu Vakkas! sen bağla kardeşin Umeyr’in kılıcını Boyu kısa bağlayamıyor… Güzel bir dinletiyi gözümde benliğimde hmeyle bakılarak, uyandım. Yazımın kalan kısmına benliğime hissederek yazmaya devam ettim. Yılın ilk aklımdan gelenleri, benliğimde oluşanları yazmak istedim. Gökten ne yağdı da yer kabul etmedi. Toprağa ne ekildi de bitmedi. Bu dünya ya kim geldi de gitmedi. Hangi dert hangi sıkıntı bitmedi. Allah'ın rahmeti, mağfireti kime yetmedi. Kim Allah dedi de O (Rabim) yetişmedi. Kim gizli gizli yalvardı da O (Rabim) işitmedi. Kim Rabbim dedi de O (Allah’ım) buyur kulum demedi. Rabbimizin buyur kulum hitabıyla Müşerref olanlardan olmamız dileğiyle... Hayırlı Günler, Haftalar, Aylar ve Mutlu Seneler.
Ekleme Tarihi: 04 Ocak 2019 - Cuma

MEKKENİN FETHİ VE MUTLU SENELER

İslam tarihi içinde büyük önem arz eden Mekke’nin Fethi miladi olarak 1 Ocak tarihine denk gelmektedir. Ramazan-ı Şerif ayına denk gelmekteydi Mekke’nin Fethi.

Bütün İslam alemi için hayırlara vesile olması, Rabim bizleri kendine kul, Habibine ümmet olan ve Şefaatine nail eylediği kullarından eylesin.

Bu hafta ki köşe yazımı ilk günlerinden itibaren, güzelliklerle yazmaya başladım. Rabim Bize ve tüm ümmetimize hayırlar vermesini dileyerek, aynı güzellikle yazmamı nasip etsin. Zamanında yüce Peygamber Efendimizin (Hazreti Muhammed) dediği gibi İslam için uzun bir yolculuğa çıkacağız gözlerinizi kapatın dinleyin. Dursun Ali Erzincanlı’yı dinler gibi oluyorum.

Yine de yazıya dökelim.

Asr-ı Saadete, Ceziretü’l Arab’a gidiyoruz!

Bismillah deyin Bedr’e öyle girin

Gökte melekler, yerde siz bekleyin sessiz...

Gelince iyi bakın onlara

Hem kendi zamanlarının hem tüm zamanların en cesur yiğitleridir onlar.

Gökte yıldız, yerde Arslan’dır onlar.

125 bin beden, ama bir tek ruh, Muhammedi Ruhtur onlar!

Arslanlar çıkmıştır Medine’den,

Şimdi yoldadır Bedr’in Arslanları,

İşte bakın şu Hz. Umeyr, Arslan yavrusu,

Yaşı küçük diye geri çevirecek Rasulallah,

Ama öyle ağlıyor ki!

Umeyr izin veriyor Nebi Eyy Sad Bin Ebu Vakkas! sen bağla kardeşin Umeyr’in kılıcını Boyu kısa bağlayamıyor…

Güzel bir dinletiyi gözümde benliğimde hmeyle bakılarak, uyandım. Yazımın kalan kısmına benliğime hissederek yazmaya devam ettim.

Yılın ilk aklımdan gelenleri, benliğimde oluşanları yazmak istedim.

Gökten ne yağdı da yer kabul etmedi.

Toprağa ne ekildi de bitmedi.

Bu dünya ya kim geldi de gitmedi.

Hangi dert hangi sıkıntı bitmedi.

Allah'ın rahmeti, mağfireti kime yetmedi.

Kim Allah dedi de O (Rabim) yetişmedi.

Kim gizli gizli yalvardı da O (Rabim) işitmedi.

Kim Rabbim dedi de O (Allah’ım) buyur kulum demedi.

Rabbimizin buyur kulum hitabıyla Müşerref olanlardan olmamız dileğiyle...

Hayırlı Günler, Haftalar, Aylar ve Mutlu Seneler.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.