Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

KUTLANAMAYAN BAYRAMLAR

Ülkemin ve Şanlıurfa’mın pek muhterem güzel insanları, dünyamızı kasıp kavuran Korona Virüs belasından en az hasarla atlatabilmemiz için Devlet büyüklerimiz ve aile büyüklerimiz gereken tedbirleri almaktalar. Bu kötü Korona Virüs etkisi altında Üç aylarımızı eda ederken, yerel bayramımız olan 11 Nisanı Şanlıurfa’nın Kurtuluşunu, Ramazan Orucunu ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını gerektiği gibi kutlayamadık. Bu Bayramın akşamı ilk sahura kalkacağız. Cuma akşamı Mübarek Ramazan-ı şerifin ilk sahuruna tüm Müslüman âlemi olarak, idrak etmenin mutluluğunu burukta olsa yaşamaktayız. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) sözü şöyledir; “Ey Allah'ım! Recep ve şabanı bize mübarek kıl, bizi Ramazan’a kavuştur." Şanlıurfa’mız Peygamberleri diyarı olarak, her zaman maneviyat kokmaktadır. Bu güzelim manevi hazzı ne yazık ki yerinde almayacağız. Ülkemizin Şanlıurfa’mızın ve ailemizin Sağlığı için Evde kalmamız gerekir. Bizde aile büyükleri olarak uyuyoruz uyacağız. Ülke olarak bu kötü badireleri en az zarar ile Allah’ın izniyle atlatacağız. Otuz Büyük Şehir gibi Şanlıurfa’m da büyük şehir olduğu için, iki haftadır, hafta sonları yani Cumartesi ve Pazar günleri sokağa çıkma yasağı uygulanmaktadır. Bu haftada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını hem de Ramazan-ı Şerifini sokağa çıkma yasağına uyarak, evlerimizde kutlayarak idrak etmeye çalıştık. Rabim ülkemim içinde bulunduğu bu buhrandan bir an önce kurtulmasın dileyerek, insanlarımızın Okullarına, Çalışanlarımızın işlerine dönmelerini dilerim. Bu vesileyle Dünyanın, Müslüman Aleminin, Ülkemin ve Şanlıurfamın (Peygamberler Şehrinin) Bayramını kutlayarak ve Ramazan-ı Şerifinin Hayırlara vesile olmasını Allahtan Niyaz ederim.
Ekleme Tarihi: 16 Haziran 2020 - Salı

KUTLANAMAYAN BAYRAMLAR

Ülkemin ve Şanlıurfa’mın pek muhterem güzel insanları, dünyamızı kasıp kavuran Korona Virüs belasından en az hasarla atlatabilmemiz için Devlet büyüklerimiz ve aile büyüklerimiz gereken tedbirleri almaktalar. Bu kötü Korona Virüs etkisi altında Üç aylarımızı eda ederken, yerel bayramımız olan 11 Nisanı Şanlıurfa’nın Kurtuluşunu, Ramazan Orucunu ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını gerektiği gibi kutlayamadık. Bu Bayramın akşamı ilk sahura kalkacağız.

Cuma akşamı Mübarek Ramazan-ı şerifin ilk sahuruna tüm Müslüman âlemi olarak, idrak etmenin mutluluğunu burukta olsa yaşamaktayız.

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) sözü şöyledir;

“Ey Allah'ım! Recep ve şabanı bize mübarek kıl, bizi Ramazan’a kavuştur."

Şanlıurfa’mız Peygamberleri diyarı olarak, her zaman maneviyat kokmaktadır. Bu güzelim manevi hazzı ne yazık ki yerinde almayacağız. Ülkemizin Şanlıurfa’mızın ve ailemizin Sağlığı için Evde kalmamız gerekir. Bizde aile büyükleri olarak uyuyoruz uyacağız.

Ülke olarak bu kötü badireleri en az zarar ile Allah’ın izniyle atlatacağız.

Otuz Büyük Şehir gibi Şanlıurfa’m da büyük şehir olduğu için, iki haftadır, hafta sonları yani Cumartesi ve Pazar günleri sokağa çıkma yasağı uygulanmaktadır.

Bu haftada 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını hem de Ramazan-ı Şerifini sokağa çıkma yasağına uyarak, evlerimizde kutlayarak idrak etmeye çalıştık.

Rabim ülkemim içinde bulunduğu bu buhrandan bir an önce kurtulmasın dileyerek, insanlarımızın Okullarına, Çalışanlarımızın işlerine dönmelerini dilerim.

Bu vesileyle Dünyanın, Müslüman Aleminin, Ülkemin ve Şanlıurfamın (Peygamberler Şehrinin) Bayramını kutlayarak ve Ramazan-ı Şerifinin Hayırlara vesile olmasını Allahtan Niyaz ederim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.