Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

HASTALIKLARDAN KURTARIP, GÜZEL GÜNLER NASİP ETSİN

Dünyamızın incisi güzel ülkem Türkiye. Ülkemin maneviyat diyarı, Peygamberlere ev sahipliği yapmış şehrin çocuğu olduğum için çok şanslı ve mutlu olduğumu dile getirmek isterim.   Dünyada olduğu gibi ülkemde de Covid-19 isimli bir hastalık peyda olmuş bu kötü hastalıkla mücadele vermekteyiz. İnşallah bu salgın hastalıktan kurtulmak dileğiyle.    Ülkemiz de Pandemi’yi yöneten başta Sağlık Bakanımız ve özellikle sağlık çalışanlarımızı kutlamak isterim. Bu gün itibariyle Ülkemde ve İlimizde hastalıkla ilgili yükselmeler olmuştur. Rabim Dünyayı, Ülkemi ve Şanlıurfa’mı bu salgın hastalıktan kurtarmasını dilerim.    Şanlıurfa olarak her zaman Ülkesinin yanında yer almıştır. Belirlenen tüm kurallara harfiyen uyan bir memlekettin evladı olduğum için çok mutluyum.  İnsanoğlu bazen kötü musibetlerden, ders almalıdır. Kendine çeki düzen vermelidir.   Güzel düşünelim Allah bize güzellikleri biz kullarına nasip etsin. Mevlana Hazretlerini güzel sözleriyle yazıma devam etmek isterim.                Allah’ım biz kullarının hizmetine sunduğu güzellikleri örnek diye bize göstermektedir.             Koyunların köpeklerden fazla olmasının nedeni..!             Allah’ın güzel kullarından Hz. Mevlana seher vakti uykusunu şöyle izah eder;             Sabaha karşı seher vakti bereket vaktidir.             Sabahın nasıl bir bereket vakti olduğunu, sabahta uyanık olanların nasıl bir berekete nail olduklarını ise Mevlana Hazretleri verdiği bir cevapta şöyle ifade eder.             Allah’ın güzel kullarından biri sorar;             Efendim koyun nesli hem kasaplık hem de kurbanlık olarak kesildiği halde tükenmez, aksine daha da çoğalmaktadır.             Bunun yanında köpek nesli hem de birkaç tane birden yavruladığı ve kasaplık olarak kesilmediği halde bir türlü çoğalamaz.             Koyunlar gibi sürüler haline acaba neden gelemezler?             Dönemin Ulu Çınarı Mevlana hazretlerinin cevabı ise şöyle olur;    Sabaha karşı seher vakti bereket vaktidir. Bu bereket vaktinde koyunlar asla uyumaz, hep uyanık olurlar. Köpekler ise hiç uyanık olmaz hep uykuya dalar, gaflette olurlar. Onun için koyun nesli seherin bereketine nail olur. Köpekler ise bereketsizliğine maruz kalırlar..!              Allah bu koyunların bereketliliğini insanoğlunun hizmetine vermiştir ne kadar şükür etsek azdır.               Bir de Cuma bereketin katarak yazımı tamamlamak isterim.                RABBİM Cuma günü Hürmetine,              Kitab-ı kebir şemsiye oldu.              Ümmetti Müslim’in Altındaydı.              Amellerimize İhlas,  Gönüllümüze huzur, Hastalıklarımıza Şifa nasip eyle.              Hayat’ımızın en hayırlı anında kendine layık kul, Efendimize (S.A.V) layık ümmet eyle.              Rabbim tüm Müslümanları kötü günlerden kurtarıp, tekrar iyi günleri göstermeyi nasip ve müeser eylesin.    
Ekleme Tarihi: 22 Haziran 2020 - Pazartesi

HASTALIKLARDAN KURTARIP, GÜZEL GÜNLER NASİP ETSİN

Dünyamızın incisi güzel ülkem Türkiye. Ülkemin maneviyat diyarı, Peygamberlere ev sahipliği yapmış şehrin çocuğu olduğum için çok şanslı ve mutlu olduğumu dile getirmek isterim.

  Dünyada olduğu gibi ülkemde de Covid-19 isimli bir hastalık peyda olmuş bu kötü hastalıkla mücadele vermekteyiz. İnşallah bu salgın hastalıktan kurtulmak dileğiyle.

   Ülkemiz de Pandemi’yi yöneten başta Sağlık Bakanımız ve özellikle sağlık çalışanlarımızı kutlamak isterim. Bu gün itibariyle Ülkemde ve İlimizde hastalıkla ilgili yükselmeler olmuştur. Rabim Dünyayı, Ülkemi ve Şanlıurfa’mı bu salgın hastalıktan kurtarmasını dilerim.

   Şanlıurfa olarak her zaman Ülkesinin yanında yer almıştır. Belirlenen tüm kurallara harfiyen uyan bir memlekettin evladı olduğum için çok mutluyum.

 İnsanoğlu bazen kötü musibetlerden, ders almalıdır. Kendine çeki düzen vermelidir.  

Güzel düşünelim Allah bize güzellikleri biz kullarına nasip etsin. Mevlana Hazretlerini güzel sözleriyle yazıma devam etmek isterim.   

            Allah’ım biz kullarının hizmetine sunduğu güzellikleri örnek diye bize göstermektedir.

            Koyunların köpeklerden fazla olmasının nedeni..!

            Allah’ın güzel kullarından Hz. Mevlana seher vakti uykusunu şöyle izah eder;

            Sabaha karşı seher vakti bereket vaktidir.

            Sabahın nasıl bir bereket vakti olduğunu, sabahta uyanık olanların nasıl bir berekete nail olduklarını ise Mevlana Hazretleri verdiği bir cevapta şöyle ifade eder.

            Allah’ın güzel kullarından biri sorar;

            Efendim koyun nesli hem kasaplık hem de kurbanlık olarak kesildiği halde tükenmez, aksine daha da çoğalmaktadır.

            Bunun yanında köpek nesli hem de birkaç tane birden yavruladığı ve kasaplık olarak kesilmediği halde bir türlü çoğalamaz.

            Koyunlar gibi sürüler haline acaba neden gelemezler?

            Dönemin Ulu Çınarı Mevlana hazretlerinin cevabı ise şöyle olur;

   Sabaha karşı seher vakti bereket vaktidir. Bu bereket vaktinde koyunlar asla uyumaz, hep uyanık olurlar. Köpekler ise hiç uyanık olmaz hep uykuya dalar, gaflette olurlar. Onun için koyun nesli seherin bereketine nail olur. Köpekler ise bereketsizliğine maruz kalırlar..!

             Allah bu koyunların bereketliliğini insanoğlunun hizmetine vermiştir ne kadar şükür etsek azdır.

              Bir de Cuma bereketin katarak yazımı tamamlamak isterim.

               RABBİM Cuma günü Hürmetine,

             Kitab-ı kebir şemsiye oldu.

             Ümmetti Müslim’in Altındaydı.

             Amellerimize İhlas,  Gönüllümüze huzur, Hastalıklarımıza Şifa nasip eyle.

             Hayat’ımızın en hayırlı anında kendine layık kul, Efendimize (S.A.V) layık ümmet eyle.

             Rabbim tüm Müslümanları kötü günlerden kurtarıp, tekrar iyi günleri göstermeyi nasip ve müeser eylesin.

 

 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.