Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

GÜZEL BİR PAZARTESİ SABAHI

Değerli dostlarım güzel haftanın başlangıcını sizlerle paylaşmak istedim. Tüm Çalışan insanlarımız hafta başını yani pazartesi günleri hep zor gelir. Çünkü!Hafta sonu ya piknik yapmış ya da geziye çıkmıştır. Gezi derken, hafta sonu Şanlıurfa'mızın bir çok gezilecek güzelim yerleri mevcuttur. Şehir merkez İlçelerinden Eyyübiye ilçesinde Dünyanın en büyük Açık Hava akvaryumu yani Balıklı gölümüz bulunmakta. Balıklıgöl ve civarında dört hak dinin atası HZ. İbrahim as. Doğduğu mekân mevcuttur. Gezilip anlatılması gereken bir yerdir. İlçeye adını veren, HZ. Eyüp as. Çile çektiği mekân bulunmaktadır. Harran, Halfeti, Viranşehir, Birecik ve Tüm İlçeleri tarih ve medeniyet kokmaktadır. Buraları gezip görmek gerekir. Değerli dostları pazartesi günü işe başladığınız zaman kendiniz zinde ve güçlü hissedersiniz. Ayrıca iyiyi kötüyü bence ayrı edecek, güzel dostlarsınız?Değerli dostlar Siz, siz olun, Sakın kimseye önceden ne iyi diyesiniz, nede kötü deyesiniz.Bu bir tecrübenin örneği olarak sizlerle paylaşmak istedim. İnsanlarla arkadaşlık yaparak selamlaşarak güler yüzüne bakarak tanıyamazsınız?İllaki bir insanı tanımak için önce yol gideceksin veya ticaret yapacaksın. Bu iki güzel şeyi yaptıktan sonra o insan belli bir mevkiye bir makama gelince tavrı, hal ve haraketine bakarak daha iyi tanıma imkanı bulursunuz. Bu sebeplere bakmadan hiçbir insana iyi veya kötü mührünü kullanmayın derim. Çünkü!Makamlar ve Mevkiler çok farklıdır.Asil ve Asil olmayanlar olarak ikiye ayrılır? O asil olmayan insanımız güzel bir makam ve mevkiye geldiği zaman aslında hem kendini hemde çevresinizdeki insanları perişan eder. Asil insanlar makam ve mevkiye geldikleri zaman hem kendi hemde çevresininde görev alan insanları mutlu eder. Rabbim bizleri ve Asil insanları şereften insanlıktan haysiyetten mahrum etmesin.Daima hak yolunda hizmet kar eylesin. Güzel insanlarla hasbıhal eylesin.AMİN dersiniz bence. KISA KISA KISA sunayım siz.Halk arsından gelenler. İnsanoğlu harama el uzatıklarında günlerce, haftalarca ve aylarca vicdan azabı çeker dururlar.Aynı insanoğlu ikinci harama el uzatıkların da herkes yapıyor derler fakat geceleri gözlerine uyku girmez.Yine aynı insanoğlu harama uzattıklarında ya bu benim hakkımdı söyleyererek, maalesef ne vicdan rahatsızlığı ne de uykusuzluk çekerler. Normalmış gibi hayatlarına devam eder. Bu gibi insanlar kendilerini dindar dürüst olarak topluma anlatırlar. Harama meyilli olan bir çok insanda bunları örnek alarak toplumsal bozulmanın önünü açmış olurlar.LÜTFEN! Bu sözlere ve söylentilere itibar etmeyin, biz vicdani duygularımıza dikkat edelim.
Ekleme Tarihi: 14 Aralık 2015 - Pazartesi

GÜZEL BİR PAZARTESİ SABAHI

Değerli dostlarım güzel haftanın başlangıcını sizlerle paylaşmak istedim. Tüm Çalışan insanlarımız hafta başını yani pazartesi günleri hep zor gelir.
Çünkü!
Hafta sonu ya piknik yapmış ya da geziye çıkmıştır. Gezi derken, hafta sonu Şanlıurfa'mızın bir çok gezilecek güzelim yerleri mevcuttur. Şehir merkez İlçelerinden Eyyübiye ilçesinde Dünyanın en büyük Açık Hava akvaryumu yani Balıklı gölümüz bulunmakta. Balıklıgöl ve civarında dört hak dinin atası HZ. İbrahim as. Doğduğu mekân mevcuttur. Gezilip anlatılması gereken bir yerdir. İlçeye adını veren, HZ. Eyüp as. Çile çektiği mekân bulunmaktadır. Harran, Halfeti, Viranşehir, Birecik ve Tüm İlçeleri tarih ve medeniyet kokmaktadır. Buraları gezip görmek gerekir.
Değerli dostları pazartesi günü işe başladığınız zaman kendiniz zinde ve güçlü hissedersiniz.
Ayrıca iyiyi kötüyü bence ayrı edecek, güzel dostlarsınız?
Değerli dostlar Siz, siz olun, Sakın kimseye önceden ne iyi diyesiniz, nede kötü deyesiniz.
Bu bir tecrübenin örneği olarak sizlerle paylaşmak istedim.
İnsanlarla arkadaşlık yaparak selamlaşarak güler yüzüne bakarak tanıyamazsınız?
İllaki bir insanı tanımak için önce yol gideceksin veya ticaret yapacaksın. Bu iki güzel şeyi yaptıktan sonra o insan belli bir mevkiye bir makama gelince tavrı, hal ve haraketine bakarak daha iyi tanıma imkanı bulursunuz.
Bu sebeplere bakmadan hiçbir insana iyi veya kötü mührünü kullanmayın derim.
Çünkü!
Makamlar ve Mevkiler çok farklıdır.
Asil ve Asil olmayanlar olarak ikiye ayrılır?
O asil olmayan insanımız güzel bir makam ve mevkiye geldiği zaman aslında hem kendini hemde çevresinizdeki insanları perişan eder.
Asil insanlar makam ve mevkiye geldikleri zaman hem kendi hemde çevresininde görev alan insanları mutlu eder. Rabbim bizleri ve Asil insanları şereften insanlıktan haysiyetten mahrum etmesin.
Daima hak yolunda hizmet kar eylesin. Güzel insanlarla hasbıhal eylesin.
AMİN dersiniz bence.
KISA KISA KISA sunayım siz.
Halk arsından gelenler.
İnsanoğlu harama el uzatıklarında günlerce, haftalarca ve aylarca vicdan azabı çeker dururlar.
Aynı insanoğlu ikinci harama el uzatıkların da herkes yapıyor derler fakat geceleri gözlerine uyku girmez.
Yine aynı insanoğlu harama uzattıklarında ya bu benim hakkımdı söyleyererek, maalesef ne vicdan rahatsızlığı ne de uykusuzluk çekerler. Normalmış gibi hayatlarına devam eder.
Bu gibi insanlar kendilerini dindar dürüst olarak topluma anlatırlar. Harama meyilli olan bir çok insanda bunları örnek alarak toplumsal bozulmanın önünü açmış olurlar.
LÜTFEN!
Bu sözlere ve söylentilere itibar etmeyin, biz vicdani duygularımıza dikkat edelim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.