Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

EŞ VE EŞLER

Kendi eşiniz nasılsa kendinizi de öyle görün. Bu hafta Şanlıurfa spor maçları da start almıştır. Şanlıurfa sporumuza başarılar dilerim. İnsanlarımız ve gerçeklerimizi gün yüzüne çıkarmaya çalışıyorum. Tabi ki gerçekleri de göz ardı etmeden, yazmak isterim. Tabi biraz gerçek biraz hayal ürünü katarak konuları aktarmak isterim. Analarımız ve büyük analarımızın aktardığı kaderi ile yazımı zenginleştirmek istedim. Soğuk kış geceleri anlatımları, güzellikler aktarmaya çalışalım. Bayanın biri gece bir rüya görür. Beyim..! Gece rüyamda ne gördüm biliyormusun? Adam ne gördün hayatım der? Bayan akşam eve gelirken elinde çok güzel bir paketle geliyormuşsun. Adam Eeee! Kadın bende paketi heyecan içinde açıyorum ve içinde bir İNCİ kolye çıkıyormuş! Beyim sence bunun anlamı ne olabilir canım? Beyefendi gülümser; Bu akşam anlamını öğrenirsin sevgilim der? Akşam olur beyefendi elinde güzel bir paketle eve gelir. Bayan gözlerine inanamaz? Bayan çok heyecanlanır ve paketi aceleyle açar. Paketin içinden bir kitap çıkar. Kitabın üzerinde güzel bir ''Rüya Tabirleri'' yazmaktadır. Her şey olacağına varır! Allah (c.c) dedi ki; İnsan için ancak, çalıştığı vardır! (Necm suresi, 39) Biz dedik; Nasipse olur, kısmetse olur. Allah (c.c) dedi ki; Biz her insanın kaderini, kendi çabasına bağlı kıldık. (İsra Suresi, 13) Sonra oturduk, kendi beceriksizliğimize kader deyip ağladık. Ne güzel buyurmuş Geylani hazretleri; ALLAH'ın takdirini O’nun aleyhine delil yapmayın; Çalışın, çabalayın... Öyle insanlar vardır ki! Binlerce kelime konuşanız bile sizi anlamazlar. Öyle dostlarınız vardır ki! Tek kelime bile konuşmasanız da sizi anlarlar. Yazıma dökmek istediğim konuları zamanlara yok olmasını istemediğim için yazdım. Sizde konularınızın yok olmasını istemiyorsanız. Bize yaza bilirsiniz veya yazıp bir kenarda koruya bilirsiniz. Mevlânâ Hazretleri şöyle buyurur; Zevc ve zevcenin birbirine benzemesi gerekir. Ayakkabı ve mest çiftlerine bir bak! Ayakkabının biri ayağına dar gelirse, ikisi de işe yaramaz, kendini giymeye zorlarsan seni topal eder. Yine Hazret-i Mevlânâ evlilikte nefsani hissiyatta kapılmamak için de şu ikazda bulunur? Görünüşü güzel (Tipi Hoş Gelen), lâkin iç dünyası çirkin olanlardan sakınmalıdır. Çünkü Hazret-i Peygamber sallallâhu aleyhi ve sellem; Sakın..! Sakın..! O çöplükte açmış güzel çiçekten, kötü soylu, kötü huylu kadından tekrar tekrar sakın..!
Ekleme Tarihi: 23 Ocak 2019 - Çarşamba

EŞ VE EŞLER

Kendi eşiniz nasılsa kendinizi de öyle görün. Bu hafta Şanlıurfa spor maçları da start almıştır. Şanlıurfa sporumuza başarılar dilerim.

İnsanlarımız ve gerçeklerimizi gün yüzüne çıkarmaya çalışıyorum. Tabi ki gerçekleri de göz ardı etmeden, yazmak isterim. Tabi biraz gerçek biraz hayal ürünü katarak konuları aktarmak isterim. Analarımız ve büyük analarımızın aktardığı kaderi ile yazımı zenginleştirmek istedim.

Soğuk kış geceleri anlatımları, güzellikler aktarmaya çalışalım.

Bayanın biri gece bir rüya görür.

Beyim..!

Gece rüyamda ne gördüm biliyormusun?

Adam ne gördün hayatım der?

Bayan akşam eve gelirken elinde çok güzel bir paketle geliyormuşsun.

Adam Eeee!

Kadın bende paketi heyecan içinde açıyorum ve içinde bir İNCİ kolye çıkıyormuş!

Beyim sence bunun anlamı ne olabilir canım?

Beyefendi gülümser;

Bu akşam anlamını öğrenirsin sevgilim der?

Akşam olur beyefendi elinde güzel bir paketle eve gelir.

Bayan gözlerine inanamaz?

Bayan çok heyecanlanır ve paketi aceleyle açar.

Paketin içinden bir kitap çıkar.

Kitabın üzerinde güzel bir ''Rüya Tabirleri'' yazmaktadır.

Her şey olacağına varır! Allah (c.c) dedi ki;

İnsan için ancak, çalıştığı vardır! (Necm suresi, 39)

Biz dedik; Nasipse olur, kısmetse olur.

Allah (c.c) dedi ki; Biz her insanın kaderini, kendi çabasına bağlı kıldık. (İsra Suresi, 13)

Sonra oturduk, kendi beceriksizliğimize kader deyip ağladık.

Ne güzel buyurmuş Geylani hazretleri;

ALLAH'ın takdirini O’nun aleyhine delil yapmayın;

Çalışın, çabalayın...

Öyle insanlar vardır ki!

Binlerce kelime konuşanız bile sizi anlamazlar.

Öyle dostlarınız vardır ki!

Tek kelime bile konuşmasanız da sizi anlarlar.

Yazıma dökmek istediğim konuları zamanlara yok olmasını istemediğim için yazdım. Sizde konularınızın yok olmasını istemiyorsanız. Bize yaza bilirsiniz veya yazıp bir kenarda koruya bilirsiniz.

Mevlânâ Hazretleri şöyle buyurur;

Zevc ve zevcenin birbirine benzemesi gerekir.

Ayakkabı ve mest çiftlerine bir bak!

Ayakkabının biri ayağına dar gelirse, ikisi de işe yaramaz, kendini giymeye zorlarsan seni topal eder.

Yine Hazret-i Mevlânâ evlilikte nefsani hissiyatta kapılmamak için de şu ikazda bulunur?

Görünüşü güzel (Tipi Hoş Gelen), lâkin iç dünyası çirkin olanlardan sakınmalıdır. Çünkü Hazret-i Peygamber sallallâhu aleyhi ve sellem;

Sakın..! Sakın..!

O çöplükte açmış güzel çiçekten, kötü soylu, kötü huylu kadından tekrar tekrar sakın..!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.