Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

DEMOKRASİ NÖBETİNE DÜN, AKŞAMDAN İTİBAREN SON VERDİK

Yurdumun her noktasında uyulan, Demokrasi nöbetine Türk'ü, Kürd'ü, Arab'ı, Laz'ı, Çerkez'i, Boşnağ'ı, Kırgız'ı ve Azeri'si ile birlikte Bir olduk, Birlik olduk hep birlikte Ümmet (TÜRKİYE) olduk. Yurdumun bir çok yerinde ve Şanlıurfa'da Milli İradeye nasıl sahip çıkılacağını 11 Nisan 1920 Tarihinde olduğu gibi tüm iyi ruhlarımız canlandı. İki hafta önceki yazımda söylediğim gibi Darbeciler öyle muazzam planlar yapılmıştı ki..! Hesaba koymadıkları Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız emri ile sokağa ve çıkın çağrısına inanamadılar. Bu Millet öyle inançlı ki..! Başkomutanımız emretti savaşa gidiyoruz. Bu Milletin ne kadar savaşçı olduğunu unutmuşlar lakin.Bakkal Mehmet amcanın tezgahının tek serveti olmasına rağmen, tanklara barikat olacağını.Fatma teyzenin ayağındaki terliğiyle mücadele edeceğini.Şerife Ablanın çarşafıyla komşusunu ve mahalleliyi toplayarak savaşa çıkacağını.Hayatında kanunsuz sokağa çıkmayan kasap Ali, Emekli işçi ve Murat'ı, Yakub'u, Yasin'i, Adem'i kısacası bu milleti hesap edemediler. Yoksa Darbecilerin planları mükemmeldi. Ülkemin bütün Türk', Kürd'ü, Arab'ı, Partili, Partisiz, Esnafı, İşçisi ve Memuru ile Cumhurbaşkanı, Başkomutanın bir kelimesi ile SOKAK'larda ve MEYDAN'lardadır. Bu güne kadar tehlike geçti demeyene kadar da halen Milletimiz görevlerin başındalar. Dün dünyanın en güzel şehri olan İstanbul'dan 81 Vilayettin Meydanlarına AKP, MHP ve CHP'si ile birlikte halka hitap ederek, görevlerinin sona erdiğini söyledi.İnanıyorum ki!Dün saat 17..00'dan itibaren, her kez görev yerini sağ selim boşatarak evlerine döndüler. Demokrasi Nöbetlerine işine gidip tekrar akşam saatinde ve mesai çıkışında evine gitmeyerek meydanlara gideni biliyorum. Bu birlikteliğe ve Ülkenin birlik beraberliğinde katkısı olan, tüm insanımıza saygılarımı sunarım. Demokrasi Nöbetti bitti diye yan gelip yatmayalım.Uyanık olalım.Düşman ne kadar zayıf olursa olsun, Dikkatli olmamız gerekir. Atalarımız ne demiş su uyur Düşmanlar uyumaz. Bu vesileyle her zaman, Düşmana karşı dikkatli tetikte olmalıyız. Birde bu arada söylentiler olan, 14 Ağustos'a da dikkat edilerek, Ülkemizin, Milletimin ve Peygamberler Şehrinin geleceğine pranga vuracaklara karşı dikkatli olalım. Allah yar ve yardımcımız olsun.
Ekleme Tarihi: 08 Ağustos 2016 - Pazartesi

DEMOKRASİ NÖBETİNE DÜN, AKŞAMDAN İTİBAREN SON VERDİK

Yurdumun her noktasında uyulan, Demokrasi nöbetine Türk'ü, Kürd'ü, Arab'ı, Laz'ı, Çerkez'i, Boşnağ'ı, Kırgız'ı ve Azeri'si ile birlikte Bir olduk, Birlik olduk hep birlikte Ümmet (TÜRKİYE) olduk.
Yurdumun bir çok yerinde ve Şanlıurfa'da Milli İradeye nasıl sahip çıkılacağını 11 Nisan 1920 Tarihinde olduğu gibi tüm iyi ruhlarımız canlandı. İki hafta önceki yazımda söylediğim gibi Darbeciler öyle muazzam planlar yapılmıştı ki..!
Hesaba koymadıkları Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız emri ile sokağa ve çıkın çağrısına inanamadılar.
Bu Millet öyle inançlı ki..!
Başkomutanımız emretti savaşa gidiyoruz.
Bu Milletin ne kadar savaşçı olduğunu unutmuşlar lakin.
Bakkal Mehmet amcanın tezgahının tek serveti olmasına rağmen, tanklara barikat olacağını.
Fatma teyzenin ayağındaki terliğiyle mücadele edeceğini.
Şerife Ablanın çarşafıyla komşusunu ve mahalleliyi toplayarak savaşa çıkacağını.
Hayatında kanunsuz sokağa çıkmayan kasap Ali, Emekli işçi ve Murat'ı, Yakub'u, Yasin'i, Adem'i kısacası bu milleti hesap edemediler.
Yoksa Darbecilerin planları mükemmeldi.
Ülkemin bütün Türk', Kürd'ü, Arab'ı, Partili, Partisiz, Esnafı, İşçisi ve Memuru ile Cumhurbaşkanı, Başkomutanın bir kelimesi ile SOKAK'larda ve MEYDAN'lardadır. Bu güne kadar tehlike geçti demeyene kadar da halen Milletimiz görevlerin başındalar. Dün dünyanın en güzel şehri olan İstanbul'dan 81 Vilayettin Meydanlarına AKP, MHP ve CHP'si ile birlikte halka hitap ederek, görevlerinin sona erdiğini söyledi.
İnanıyorum ki!
Dün saat 17..00'dan itibaren, her kez görev yerini sağ selim boşatarak evlerine döndüler.
Demokrasi Nöbetlerine işine gidip tekrar akşam saatinde ve mesai çıkışında evine gitmeyerek meydanlara gideni biliyorum. Bu birlikteliğe ve Ülkenin birlik beraberliğinde katkısı olan, tüm insanımıza saygılarımı sunarım.
Demokrasi Nöbetti bitti diye yan gelip yatmayalım.
Uyanık olalım.
Düşman ne kadar zayıf olursa olsun, Dikkatli olmamız gerekir.
Atalarımız ne demiş su uyur Düşmanlar uyumaz.
Bu vesileyle her zaman, Düşmana karşı dikkatli tetikte olmalıyız.
Birde bu arada söylentiler olan, 14 Ağustos'a da dikkat edilerek, Ülkemizin, Milletimin ve Peygamberler Şehrinin geleceğine pranga vuracaklara karşı dikkatli olalım.
Allah yar ve yardımcımız olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.