Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

ÇOCUĞUMUZ, AİLEMİZ VE ŞANLIURFAMIZ

Aile olarak her zaman iyi olduğunuzu zannedersiniz. Lakin hiçte öyle görünmez. Ana Babadan, Baba Evlattan ve Evlat Anadan uzaklaşarak yok olmaya mahkûmdur. Bu vesileyle geçmişe dönük aile ile çocuk arasında yaşanan olayı birde çocuk ağzından dinleyerek yazmak istedim. Evlat yani canınız ciğeriniz çocuğunuzun dilinden zorunlu olması gerekenler. Çocuk beni şımartmayın (Yüz vermeyin) aslında her istediğim şeyi elde edemeyeceğimi biliyorum, sadece sizi deniyorum. Çocuk bana karşı kararlı davranmaktan çekinmeyin, bunu tercih ederim. Bu karar kendimi daha güvende hmemi sağlar. Çocuk yanlışlarımı benimle uygun bir dille konuşarak kötü huylar edinmemi önüne geçersiniz. Yanlışları erkenden ortaya çıkarılmasında ve önlenmesinde size güveniyorum. Çocuk yanlışlarımı başkalarının önünde söylemeyin, benimle yalnız konuşursanız söylediklerinizi daha iyi anlarım. Çocuk aileden nefret ettiğimi söylediğimde üzülmeyin. Aslında sizden değil, doğru davranışları öğrenemeyeceğimi düşünerek kendimden nefret ediyorum. Çocuk ağır, güç ve zorlu bir olayın sonucunda beni kurtarmayın. Bu ağır işlerden kaçmama fırsat vermeyin. Bana acı vereceğini düşündüğünüz bu yollarla hayatı öğrenirim. Çocuk küçük hastalıklarımı büyütmeyin; bunları yenecek ayağa kalkacak güçteyim. Çocuk benim düşüncesizce yerine getiremeyeceğiniz şeyleri yapacağınıza söz vermeyin. Bu gibi sözler yerine getirilmediğinde zaman çok kırıldığımı unutmayın. Çocuk istediğim kadar durumumu iyi anlatamadığımı unutmayın. Bunun için zaman zaman yanlışlarım olabilir. Çocuk dürüstlüğümü fazla zorlamayın, korkup kolayca yalan söyleyebilirim. Çocuk ailem tutarsız davranmayın. Bu, benim kafamı iyice karıştırır ve size olan güvenimi sarsar. Çocuk evladınızdan özür dilemeyecek kadar gururlu olmayın. Benden içten bir özürünüz beni aileme çok yakınlaştırabilir. Çocuk unutmayın ki! büyümek için sizin anlayışınıza ve sevginize muhtacım. Ama bunu size anlatmam gerekmez değil mi? Yine de DÜNYA’nın en iyi ve güzel AİLESİ benim AİLEM’dir. Şanlıurfalı aile olarak, mutluluğun iki kat daha arttı. Şanlıurfa gelen misafirlerimiz için özellikle balıklı gölde ve Rızvaniye de sabah namazı kılmak gerekir. Balıklı gölün sabah huşusunda, Döşeme camisinde Hatim duasını dinlemek, ruhumuz gıdasını alarak sevgi içinde olmaktır. Özellikle Ramazan-ı Şerif Ayında olduğu gibi, Rabim bu günleri misafirlerimiz de Şanlıurfa’mızda bu güzellikleri tekrar göstermeyi nasip etsin.    
Ekleme Tarihi: 23 Eylül 2019 - Pazartesi

ÇOCUĞUMUZ, AİLEMİZ VE ŞANLIURFAMIZ

Aile olarak her zaman iyi olduğunuzu zannedersiniz.

Lakin hiçte öyle görünmez. Ana Babadan, Baba Evlattan ve Evlat Anadan uzaklaşarak yok olmaya mahkûmdur.

Bu vesileyle geçmişe dönük aile ile çocuk arasında yaşanan olayı birde çocuk ağzından dinleyerek yazmak istedim.

Evlat yani canınız ciğeriniz çocuğunuzun dilinden zorunlu olması gerekenler.

Çocuk beni şımartmayın (Yüz vermeyin) aslında her istediğim şeyi elde edemeyeceğimi biliyorum, sadece sizi deniyorum.

Çocuk bana karşı kararlı davranmaktan çekinmeyin, bunu tercih ederim. Bu karar kendimi daha güvende hmemi sağlar.

Çocuk yanlışlarımı benimle uygun bir dille konuşarak kötü huylar edinmemi önüne geçersiniz. Yanlışları erkenden ortaya çıkarılmasında ve önlenmesinde size güveniyorum.

Çocuk yanlışlarımı başkalarının önünde söylemeyin, benimle yalnız konuşursanız söylediklerinizi daha iyi anlarım.

Çocuk aileden nefret ettiğimi söylediğimde üzülmeyin. Aslında sizden değil, doğru davranışları öğrenemeyeceğimi düşünerek kendimden nefret ediyorum.

Çocuk ağır, güç ve zorlu bir olayın sonucunda beni kurtarmayın. Bu ağır işlerden kaçmama fırsat vermeyin. Bana acı vereceğini düşündüğünüz bu yollarla hayatı öğrenirim.

Çocuk küçük hastalıklarımı büyütmeyin; bunları yenecek ayağa kalkacak güçteyim.

Çocuk benim düşüncesizce yerine getiremeyeceğiniz şeyleri yapacağınıza söz vermeyin. Bu gibi sözler yerine getirilmediğinde zaman çok kırıldığımı unutmayın.

Çocuk istediğim kadar durumumu iyi anlatamadığımı unutmayın. Bunun için zaman zaman yanlışlarım olabilir.

Çocuk dürüstlüğümü fazla zorlamayın, korkup kolayca yalan söyleyebilirim.

Çocuk ailem tutarsız davranmayın. Bu, benim kafamı iyice karıştırır ve size olan güvenimi sarsar.

Çocuk evladınızdan özür dilemeyecek kadar gururlu olmayın. Benden içten bir özürünüz beni aileme çok yakınlaştırabilir.

Çocuk unutmayın ki! büyümek için sizin anlayışınıza ve sevginize muhtacım. Ama bunu size anlatmam gerekmez değil mi?

Yine de DÜNYA’nın en iyi ve güzel AİLESİ benim AİLEM’dir.

Şanlıurfalı aile olarak, mutluluğun iki kat daha arttı.

Şanlıurfa gelen misafirlerimiz için özellikle balıklı gölde ve Rızvaniye de sabah namazı kılmak gerekir. Balıklı gölün sabah huşusunda, Döşeme camisinde Hatim duasını dinlemek, ruhumuz gıdasını alarak sevgi içinde olmaktır.

Özellikle Ramazan-ı Şerif Ayında olduğu gibi, Rabim bu günleri misafirlerimiz de Şanlıurfa’mızda bu güzellikleri tekrar göstermeyi nasip etsin.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.