Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

BU GÜN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI

Bu gün Gazeteciler ve Basın Bayramı..! Özellikle Şanlıurfa’mızdan Basın ve yayın kuruluşlarında özverili bir şekilde çalışarak Dünya’ya ve Ülkemize Şanlıurfa’mızdaki gelişmeleri, Milletimiz ile paylaşma yolunda büyük çaba harcayandır. İlimiz ve tüm İlçelerimizin Spor, Kültürel, Ekonomik ve Sosyal gelişimini sağlanmasında aktif rol alarak harcayandır. Tüm kıymetli Basın Mensupları kardeşlerimin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en işten dileklerimle kutlarım. Bu güzel günde sizinle yazılarımı paylaşmaktan büyük mutluluk duymaktayım.  Güzel bir tarihi aktarmak isterim? Burada gazetecinin görevleri arasında olan, dünyamızda olan tüm olan biteni yorum katmadan şeffaf bir şekilde aktarmaktır. Kitaplarda, Gazetelerde ve ekranlarda Filim olarak izlemişsinizdir! Bu konuk en son okuduğum kitaptan alıntı yaparak, aktarmak istedim.   Dönemin İtalyan Hakimi.. Libya’nın Tarihi liderlerinden Ömer Muhtara İdam Kararını vermeden önce sorar... İtalyan Devleti'ne karşı savaştınız mı? Ömer Muhtar Evet İnsanları İtalyan Devleti'ne karşı savaşmaya teşvik ettiniz mi? Ömer Muhtar Evet İtalya'ya karşı kaç yıl savaştınız? Ömer Muhtar yaklaşık 20 yıl Yaptıklarından dolayı PİŞMANMISINIZ? Ömer Muhtar Hayır İDAM edileceğinizi biliyor musunuz? Ömer Muhtar Evet İtalyan Hakim şaşırdı! Sizin gibi güçlü ve yüce birisi için böyle bir son. Benim açımdan çok üzücüdür. Bunu duyan (Sözleri) Ömer Muhtar şöyle dedi; Tam tersi! Bu, hayatımın sonu için en güzel yol. Hakim daha sonra, Mücahitlere cihadı durdurmalarını emreden bir EMİRNAME yazması halinde O'nu beraat ettirmek ve Ülke dışına sürgüne göndermek istedi. Bunun üzerine Halkın Emiri Ömer Muhtar, O meşhur sözlerini söyledi. Her Namazda Allah'tan başka ilah olmadığına, Hz. Muhammed (S.A.S.)'in de O'nun resulü olduğuna şehadet eden parmaklarım, asla yanlış bir şey yazamaz! Bu Ümmet her biri birer Ömer Muhtar’dır. Bizler asla ve asla teslim olamayız! Ya kazanırız, ya da ölürüz! Biz ölsek de kazanırız ve siz gayri Müslimler kaybedersiniz. Fakat acı olan ise siz bunu ancak öldüğünüzde anlarsınız. Bunun size bir faydası olmaz. Kısa bir tarihten haber vererek, bu gün ki Gazeteciliğin önemine ışık tutmak istedim. Bu duygu ve düşüncelerle günün her saatinde sizlerle birlikte mesai yaparak işlerini vicdan rahatlığı ile yerine getiren Basın Yayın Kuruluşlarımızın ve Basın Mensubu dostlarımızın 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI’NI kutluyor, Tüm Basın Mensubu arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum.    
Ekleme Tarihi: 24 Temmuz 2017 - Pazartesi

BU GÜN 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI

Bu gün Gazeteciler ve Basın Bayramı..!

Özellikle Şanlıurfa’mızdan Basın ve yayın kuruluşlarında özverili bir şekilde çalışarak Dünya’ya ve Ülkemize Şanlıurfa’mızdaki gelişmeleri, Milletimiz ile paylaşma yolunda büyük çaba harcayandır.

İlimiz ve tüm İlçelerimizin Spor, Kültürel, Ekonomik ve Sosyal gelişimini sağlanmasında aktif rol alarak harcayandır.

Tüm kıymetli Basın Mensupları kardeşlerimin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en işten dileklerimle kutlarım.

Bu güzel günde sizinle yazılarımı paylaşmaktan büyük mutluluk duymaktayım.  Güzel bir tarihi aktarmak isterim? Burada gazetecinin görevleri arasında olan, dünyamızda olan tüm olan biteni yorum katmadan şeffaf bir şekilde aktarmaktır.

Kitaplarda, Gazetelerde ve ekranlarda Filim olarak izlemişsinizdir!

Bu konuk en son okuduğum kitaptan alıntı yaparak, aktarmak istedim.  

Dönemin İtalyan Hakimi..

Libya’nın Tarihi liderlerinden Ömer Muhtara İdam Kararını vermeden önce sorar...

İtalyan Devleti'ne karşı savaştınız mı?

Ömer Muhtar Evet

İnsanları İtalyan Devleti'ne karşı savaşmaya teşvik ettiniz mi?

Ömer Muhtar Evet

İtalya'ya karşı kaç yıl savaştınız?

Ömer Muhtar yaklaşık 20 yıl

Yaptıklarından dolayı PİŞMANMISINIZ?

Ömer Muhtar Hayır

İDAM edileceğinizi biliyor musunuz?

Ömer Muhtar Evet

İtalyan Hakim şaşırdı!

Sizin gibi güçlü ve yüce birisi için böyle bir son. Benim açımdan çok üzücüdür.

Bunu duyan (Sözleri) Ömer Muhtar şöyle dedi; Tam tersi!

Bu, hayatımın sonu için en güzel yol.

Hakim daha sonra,

Mücahitlere cihadı durdurmalarını emreden bir EMİRNAME yazması halinde O'nu beraat ettirmek ve Ülke dışına sürgüne göndermek istedi.

Bunun üzerine Halkın Emiri Ömer Muhtar, O meşhur sözlerini söyledi.

Her Namazda Allah'tan başka ilah olmadığına, Hz. Muhammed (S.A.S.)'in de O'nun resulü olduğuna şehadet eden parmaklarım, asla yanlış bir şey yazamaz!

Bu Ümmet her biri birer Ömer Muhtar’dır. Bizler asla ve asla teslim olamayız!

Ya kazanırız, ya da ölürüz!

Biz ölsek de kazanırız ve siz gayri Müslimler kaybedersiniz.

Fakat acı olan ise siz bunu ancak öldüğünüzde anlarsınız. Bunun size bir faydası olmaz.

Kısa bir tarihten haber vererek, bu gün ki Gazeteciliğin önemine ışık tutmak istedim.

Bu duygu ve düşüncelerle günün her saatinde sizlerle birlikte mesai yaparak işlerini vicdan rahatlığı ile yerine getiren Basın Yayın Kuruluşlarımızın ve Basın Mensubu dostlarımızın 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI’NI kutluyor,

Tüm Basın Mensubu arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.