MUHAMMED ALİ URFALI
Köşe Yazarı
MUHAMMED ALİ URFALI
 

BUGÜN BAYRAM

Yüce dinimizin buyruklarından birini yerine getirme günü geldi. Bugün bayram. Bugün hayırlısıyla aile,akraba ve dostlarla hep birlikte bu mübarek günü yaşayacağız. Büyük sofraların etrafında aileler bir araya gelecek. Ve elbette kuşkusuz o masaların gözdesi kavurma olacak. Şimdiden afiyet ve şifa olsun diyorum. Müslüman milletleri mezhep inançlarına göre kurban kesmek görevi sünnet veya vacip olarak kabul edilir. Bu görevi İslami kurallarına uygun yapan kişi kurban almak için evden çıkmasından tut,kesip dağıtımına kadar sevap doludur. Yere düşen her bir damla kana bile sevap yazılıyor. Kurban, Allah’a yakınlaşmak, onun rızasını kazanmak anlayışına dayanır. Bu sebeple kesilecek, Allah'a sunulmak üzere seçilecek koyun, keçi, sığır, manda ve develerin belirli özelliklere sahip olması gerekir.Hayvan yarasız, beresiz, hastalıksız ve sağlıklı, yaşı ve gösterişi de uygun olmalı. Kurban ve kurban bayramı, kesebilenler açısından bir ibadet ve bayram’, Toplumun yoksul kesimleri açısından da beslenme ve gıda ihtiyaçlarının desteklendiği, özlemle beklendiği bir ‘et bayramı’ oluyor... Çünkü bayramdan bayrama fakirin mutfağına et giriyor diyebilirim. Bu et fakirin sofrasında İlaç gibi adeta! Bu ilacı sunmak için etleri buzdolabına değil fakirle Paylaşalım ki mutfakları bayram etsin.Memleketimizde et pahalı, Avrupa ve Dünya ortalamasının çok çok altında et tüketebiliyoruz!.. Yani ülkemizde hali vakti yerinde olan zenginler et tüketebiliyor. Fakat fakirin öyle bir şansı yoktur. Bu nedenle dayanışma ruhunu, bir ve beraber olma anlayışına katkıları açısından da Kurban ve kurban bayramı oldukça özel... Bu özel günde kalplerin birleştiği,barış ve kardeşliğin kucaklaştığı,dayanışma ve paylaşmanın olduğu bir bayram dileğiyle Kurban bayramınız hayırlı olsun.
Ekleme Tarihi: 08 Temmuz 2022 - Cuma

BUGÜN BAYRAM

Yüce dinimizin buyruklarından birini yerine getirme günü geldi. Bugün bayram.

Bugün hayırlısıyla aile,akraba ve dostlarla hep birlikte bu mübarek günü yaşayacağız.
Büyük sofraların etrafında aileler bir araya gelecek. Ve elbette kuşkusuz o masaların gözdesi kavurma olacak.
Şimdiden afiyet ve şifa olsun diyorum.

Müslüman milletleri mezhep inançlarına göre kurban kesmek görevi sünnet veya vacip olarak kabul edilir.
Bu görevi İslami kurallarına uygun yapan kişi kurban almak için evden çıkmasından tut,kesip dağıtımına kadar sevap doludur. Yere düşen her bir damla kana bile sevap yazılıyor.

Kurban, Allah’a yakınlaşmak, onun rızasını kazanmak anlayışına dayanır.
Bu sebeple kesilecek, Allah'a sunulmak üzere seçilecek koyun, keçi, sığır, manda ve develerin belirli özelliklere sahip olması gerekir.Hayvan yarasız, beresiz, hastalıksız ve sağlıklı, yaşı ve gösterişi de uygun olmalı.

Kurban ve kurban bayramı, kesebilenler açısından bir ibadet ve bayram’,
Toplumun yoksul kesimleri açısından da beslenme ve gıda ihtiyaçlarının desteklendiği, özlemle beklendiği bir ‘et bayramı’ oluyor... Çünkü bayramdan bayrama fakirin mutfağına et giriyor diyebilirim.
Bu et fakirin sofrasında İlaç gibi adeta!
Bu ilacı sunmak için etleri buzdolabına değil fakirle Paylaşalım ki mutfakları bayram etsin.Memleketimizde et pahalı, Avrupa ve Dünya ortalamasının çok çok altında et tüketebiliyoruz!..
Yani ülkemizde hali vakti yerinde olan zenginler et tüketebiliyor.
Fakat fakirin öyle bir şansı yoktur.
Bu nedenle dayanışma ruhunu, bir ve beraber olma anlayışına katkıları açısından da Kurban ve kurban bayramı oldukça özel...

Bu özel günde kalplerin birleştiği,barış ve kardeşliğin kucaklaştığı,dayanışma ve paylaşmanın olduğu bir bayram dileğiyle Kurban bayramınız hayırlı olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.