Mehmet CANBEK
Köşe Yazarı
Mehmet CANBEK
 

Topçu Meydanına Karışma!...

Son zamanlarda moda haline geldi; topçu meydanı üzerinde siyaset yapmak.Bakın birçok STK'nın açıklamaları veya Büyükşehir Belediyesine verdikleri dilekçeler var. Kimine Göre "Rabia Meydanı" Olmalı, Kimine göre "Azadiye meydanı" veya ŞabenderiyeBen diyorum ki gelin bunların hepsini geçin…Başta Vekiller ve STK'lar olmak üzere; Urfanın birikmiş, üzerine kafa yoracak birçok sorunu ve problemi var bunlarla uğraşın…Topçu meydanına karışmayın… Bırakın meydan, yine topçu meydanı olarak kalsın..Ben Şahsım Meydanın, Rabia Meydanı olmasına kesinlikle karşıyım… Urfa Büyükşehir Belediye Meclisi bununla değil, urfanın ulaşımı, kalkınması, gelişmesiyle ve çehresiyle ilgilensin…Topçu Meydanı Urfanın önemli bir Meydanı Urfa için önemli olan Meydanın Rabia ile ilişkilendirmek; mısırla özdeşleştirmek zanımca abes bir fikirdir.Fikir jimnastiği yaparken bile; Urfa için getirisine, götürüsüne bakmak lazım…Rabia ve Urfa ne alaka!...Sırf birkaç marjinal STK istiyor diye "Rabia Meydanı" olsun demeyi… Ben başta Urfa halkına hakaret diye kabul ediyorum…Halkın genel itibariyle, istediği ve desteklediği isim Topçu Meydanı isimidir.Urfa böyle kalmasını istiyor.İllaki değişim mi gerek; o zaman, Demokrasi Meydanı olabilir…Şimdi meydan üzerinde kirli bir siyaset yapılıyor.Urfalı buna karşı dik bir duruş sergiler. Fakat bunu görmek istemeyenler var. Urfa'da yaşayan vatandaşlarda buna karşı, birkaç ehli keyif sahibi olan insan piskolajik ve siyasi baskı kurmanın peşinde…Bu olumsuz yaklaşım, bence Urfa'ya zarar verecek nitelikte; boşuna hevesin Urfa'ya hiçbir faydası olamayacak.Mısırlı Rabia'nın kim olduğunu, ne yaptığını acaba Urfa'da kaç kişi biliyor?Ufacıkta olsa Rabia ile ilgili bir tanım yapayım…"Mısır'da sembol haline gelen ve dini bütün olan bir Ailenin 4 kızı, 4 parmakla yapılan Rabia işareti oradan geliyor. Rabia'tül Adeviye 8.yüzyılda yaşamış bir şair. Dini bir bütün kadın olarak da anılan Rabia köle olarak başladığı hayatını; özgür bitirdiği için o dönemden beri özgürlüğün simgesi olarak kabul ediliyor".Rabia'tül Adeviye, 752?de Kudüs civarında vefat etmiştir.Urfa için bir önemi varmı; yada Urfa'da istenilen Mısırdaki biliyormu?
Ekleme Tarihi: 14 Mayıs 2014 - Çarşamba

Topçu Meydanına Karışma!...

Son zamanlarda moda haline geldi; topçu meydanı üzerinde siyaset yapmak.
Bakın birçok STK'nın açıklamaları veya Büyükşehir Belediyesine verdikleri dilekçeler var.
Kimine Göre "Rabia Meydanı" Olmalı, Kimine göre "Azadiye meydanı" veya Şabenderiye
Ben diyorum ki gelin bunların hepsini geçin…
Başta Vekiller ve STK'lar olmak üzere; Urfanın birikmiş, üzerine kafa yoracak birçok sorunu ve problemi var bunlarla uğraşın…
Topçu meydanına karışmayın…
Bırakın meydan, yine topçu meydanı olarak kalsın..
Ben Şahsım Meydanın, Rabia Meydanı olmasına kesinlikle karşıyım…
Urfa Büyükşehir Belediye Meclisi bununla değil, urfanın ulaşımı, kalkınması, gelişmesiyle ve çehresiyle ilgilensin…
Topçu Meydanı Urfanın önemli bir Meydanı Urfa için önemli olan Meydanın Rabia ile ilişkilendirmek; mısırla özdeşleştirmek zanımca abes bir fikirdir.
Fikir jimnastiği yaparken bile; Urfa için getirisine, götürüsüne bakmak lazım…
Rabia ve Urfa ne alaka!...
Sırf birkaç marjinal STK istiyor diye "Rabia Meydanı" olsun demeyi… Ben başta Urfa halkına hakaret diye kabul ediyorum…
Halkın genel itibariyle, istediği ve desteklediği isim Topçu Meydanı isimidir.
Urfa böyle kalmasını istiyor.
İllaki değişim mi gerek; o zaman, Demokrasi Meydanı olabilir…
Şimdi meydan üzerinde kirli bir siyaset yapılıyor.
Urfalı buna karşı dik bir duruş sergiler. Fakat bunu görmek istemeyenler var.
Urfa'da yaşayan vatandaşlarda buna karşı, birkaç ehli keyif sahibi olan insan piskolajik ve siyasi baskı kurmanın peşinde…
Bu olumsuz yaklaşım, bence Urfa'ya zarar verecek nitelikte; boşuna hevesin Urfa'ya hiçbir faydası olamayacak.
Mısırlı Rabia'nın kim olduğunu, ne yaptığını acaba Urfa'da kaç kişi biliyor?
Ufacıkta olsa Rabia ile ilgili bir tanım yapayım…
"Mısır'da sembol haline gelen ve dini bütün olan bir Ailenin 4 kızı, 4 parmakla yapılan Rabia işareti oradan geliyor.
Rabia'tül Adeviye 8.yüzyılda yaşamış bir şair. Dini bir bütün kadın olarak da anılan Rabia köle olarak başladığı hayatını; özgür bitirdiği için o dönemden beri özgürlüğün simgesi olarak kabul ediliyor".
Rabia'tül Adeviye, 752?de Kudüs civarında vefat etmiştir.
Urfa için bir önemi varmı; yada Urfa'da istenilen Mısırdaki biliyormu?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.