Tahir COŞANDAL
Köşe Yazarı
Tahir COŞANDAL
 

ULAŞIM VE BAHÇELİEVLER PARK SORUNU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Bakanımız, Şanlıurfa’yı ziyaret etti.    Bakanımızın ziyaretinde “müjde” haber bekliyordum. Fakat hayal kırıklığına uğradım. Bakanımızın Gaziantep’e kadar gelen hızlı trenin Şanlıurfa’ya kadar geleceğinin müjdesini vereceğini umuyordum.  Malasef  Süveyş kanalı gündeme geldi ,fakat hızlı tren gündeme gelmedi… Şanlıurfa Tarım kenti. Ürünlerimiz büyük bir maliyetle karayollu ile taşınıyor. Hızlı trenden den önce Organize Sanayii Bölgesine  tren getirilse 100 TL nakliye bedeli olan nakliye, belki 1 TL ‘ye düşecek.  Bu trenin bir an önce gelmesi için sivil toplum kuruluşlarının özellikle Ticaret Odasının ,Milletvekillerinin bir an önce gündeme alarak Şanlıurfa’mıza kazandırılması gerekiyor. Geçen günlerde  ,Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’mıza geldi. Bakanımız geldiğinde çarşıda bulunan esnafı ziyaret etti. Bahçelievler mahallemizi ziyaret etiğinde , esnaf ile  sohbet ederken; esnaf , Sayın Bakanım bizim “Bahçelievler mahallesinde en önemli şikayetimiz  otopark sorunudur “dediler. Bakan bu bizimle ilgili değil , Valilikle’de ilgisi yok , not alalım. “BELEDİYE BAŞKANINA” iletelim, dedi. Ulastrma müdürlüğü ,Çocuk trafik alanı hizmete açtı. Kendilerine ait çocuk arabası olanların Bu arabaları kullanacakları bir alanları yok bu trafik alanında kullanmak istiyorlar ,fakat bu alanda kullanılmasına da izin verilmiyor.. Şanlıurfa’nın önemli sorunlarından biri Bahçelievler Mahallesinin  ulaşım ve park sorunudur. Ben bu sorunu “Haliliye belediyesinin dikkatine” şeklinde yazdım. O yazmış olduğum makalemde bu konu ile ilgili olarak yazdıklarım hala çözüm bekliyor. http://yeniurfagazetesi.com/yazar-daha-guzel-bir-haliliye-2615.html O makalemde özet olarak: “Şanlıurfa’mızın en önemli sorunlarının başında trafik ve park sorunu gelmektedir. Özellikle Haliliye belediyemize ait olan Bahçelievler semtinde bu sorun had safhadadır. Bu konu ile ilgili olarak ilk önceleri, bahçeli evlerdeki kız meslek lisesi yıkılarak katlı otopark yapılacağı belirtildi. Daha sonra Novada Alış veriş merkezinin altı komple otopark yapılacak açıklaması yapıldı. En sonunda ise gençlik merkezinin katlı otopark yapılması kararı resmi olarak alındı. Fakat o dönem nedense gençlik merkezi de maalesef hayata geçirilemedi. Bahçeli evlerin otopark sorunu ivedi olarak çözüm bekleyen sorunların başında gelmektedir.” Evet ,gerçekten bu konunu Bakan lütfü Elvan ve Valilik ile ilgisi yok. Fakat ilgilenen de yok. Şanlıurfa’mızın ulaşım ile ilgili bir çok sıkıntısı var , bu konuyu İnşallah yakında gündeme taşıyacağım… Ulaşım sorunu çözülmüş bir Şanlıurfa dileğiyle,
Ekleme Tarihi: 06 Nisan 2021 - Salı

ULAŞIM VE BAHÇELİEVLER PARK SORUNU

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Bakanımız, Şanlıurfa’yı ziyaret etti.   

Bakanımızın ziyaretinde “müjde” haber bekliyordum. Fakat hayal kırıklığına uğradım.

Bakanımızın Gaziantep’e kadar gelen hızlı trenin Şanlıurfa’ya kadar geleceğinin müjdesini vereceğini umuyordum.

 Malasef  Süveyş kanalı gündeme geldi ,fakat hızlı tren gündeme gelmedi…

Şanlıurfa Tarım kenti. Ürünlerimiz büyük bir maliyetle karayollu ile taşınıyor. Hızlı trenden den önce Organize Sanayii Bölgesine  tren getirilse 100 TL nakliye bedeli olan nakliye, belki 1 TL ‘ye düşecek.  Bu trenin bir an önce gelmesi için sivil toplum kuruluşlarının özellikle Ticaret Odasının ,Milletvekillerinin bir an önce gündeme alarak Şanlıurfa’mıza kazandırılması gerekiyor.

Geçen günlerde  ,Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’mıza geldi. Bakanımız geldiğinde çarşıda bulunan esnafı ziyaret etti.

Bahçelievler mahallemizi ziyaret etiğinde , esnaf ile  sohbet ederken; esnaf , Sayın Bakanım bizim “Bahçelievler mahallesinde en önemli şikayetimiz  otopark sorunudur “dediler. Bakan bu bizimle ilgili değil , Valilikle’de ilgisi yok , not alalım. “BELEDİYE BAŞKANINA” iletelim, dedi.

Ulastrma müdürlüğü ,Çocuk trafik alanı hizmete açtı. Kendilerine ait çocuk arabası olanların Bu arabaları kullanacakları bir alanları yok bu trafik alanında kullanmak istiyorlar ,fakat bu alanda kullanılmasına da izin verilmiyor..

Şanlıurfa’nın önemli sorunlarından biri Bahçelievler Mahallesinin  ulaşım ve park sorunudur. Ben bu sorunu “Haliliye belediyesinin dikkatine” şeklinde yazdım.

O yazmış olduğum makalemde bu konu ile ilgili olarak yazdıklarım hala çözüm bekliyor.

http://yeniurfagazetesi.com/yazar-daha-guzel-bir-haliliye-2615.html

O makalemde özet olarak:

“Şanlıurfa’mızın en önemli sorunlarının başında trafik ve park sorunu gelmektedir. Özellikle Haliliye belediyemize ait olan Bahçelievler semtinde bu sorun had safhadadır.

Bu konu ile ilgili olarak ilk önceleri, bahçeli evlerdeki kız meslek lisesi yıkılarak katlı otopark yapılacağı belirtildi. Daha sonra Novada Alış veriş merkezinin altı komple otopark yapılacak açıklaması yapıldı. En sonunda ise gençlik merkezinin katlı otopark yapılması kararı resmi olarak alındı. Fakat o dönem nedense gençlik merkezi de maalesef hayata geçirilemedi.

Bahçeli evlerin otopark sorunu ivedi olarak çözüm bekleyen sorunların başında gelmektedir.”

Evet ,gerçekten bu konunu Bakan lütfü Elvan ve Valilik ile ilgisi yok. Fakat ilgilenen de yok.

Şanlıurfa’mızın ulaşım ile ilgili bir çok sıkıntısı var , bu konuyu İnşallah yakında gündeme taşıyacağım…

Ulaşım sorunu çözülmüş bir Şanlıurfa dileğiyle,

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.