Tahir COŞANDAL
Köşe Yazarı
Tahir COŞANDAL
 

BAŞINA AĞLİY

Bugün okuyucularıma ;bana Fuat BUĞDAYBEY tarafından gönderilen makaleyi paylaşacağım BAŞINA AĞLİY  Bu mekan için eski Urfa'nın kalbinde dersem abartmış olmam herhalde.  Urfa'ya yolu düşen herkesin kesinlikle uğradığı Haşimiye Meydanı ve Hanlar Bölgesinin hemen yanı başında, Urfa trafiğinin en hızlı aktığı caddenin tam köşesinde bulunan bir mekan burası.  Uzun yıllar son derece sağlıksız şartlarda çalıştırılan ve yıllar önce alınan doğru bir kararla boşaltılıp restore edilen Kasap Bazarı'ndan bahsediyorum.  Temizlendi, aslına uygun bir şekilde restore edildi.   Restore edildi de  ne oldu diyeceksiniz.  Maalesef bir çok şehirde bulunması durumunda çok güzel bir şekilde değerlendirilebilecek  bu yapı şu an atıl bir halde kaderine terk edilmiş durumda.  Hani bir deyim vardır Urfa'da...  Onulmaz bir felaketle karşı karşıya kalan ve kendi haline kahredenler için kullanılır... " Başına ağliy. " Kasap Bazarı da şu an kelimenin tam manasıyla başına ağliy... *  *  * Vakıflar müdürlüğü, Valilik, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde işyerlerinin müstecirleri ile yapılacak bir toplantı neticesinde mekanın İstanbul Mısır Çarşısı benzeri bir yapıya dönüştürülmesi bulunduğu alana uygun bir kimlik kazanmasına vesile olacaktır.  Ümidimiz tez zamanda bu yönde bir adımın atılmasıdır. Fuat BUĞDAYBEY
Ekleme Tarihi: 20 Eylül 2022 - Salı

BAŞINA AĞLİY

Bugün okuyucularıma ;bana Fuat BUĞDAYBEY tarafından gönderilen makaleyi paylaşacağım

BAŞINA AĞLİY 

Bu mekan için eski Urfa'nın kalbinde dersem abartmış olmam herhalde. 

Urfa'ya yolu düşen herkesin kesinlikle uğradığı Haşimiye Meydanı ve Hanlar Bölgesinin hemen yanı başında, Urfa trafiğinin en hızlı aktığı caddenin tam köşesinde bulunan bir mekan burası. 

Uzun yıllar son derece sağlıksız şartlarda çalıştırılan ve yıllar önce alınan doğru bir kararla boşaltılıp restore edilen Kasap Bazarı'ndan bahsediyorum. 

Temizlendi, aslına uygun bir şekilde restore edildi.
 
Restore edildi de  ne oldu diyeceksiniz. 

Maalesef bir çok şehirde bulunması durumunda çok güzel bir şekilde değerlendirilebilecek  bu yapı şu an atıl bir halde kaderine terk edilmiş durumda. 

Hani bir deyim vardır Urfa'da... 

Onulmaz bir felaketle karşı karşıya kalan ve kendi haline kahredenler için kullanılır...

" Başına ağliy. "

Kasap Bazarı da şu an kelimenin tam manasıyla başına ağliy...

*  *  *

Vakıflar müdürlüğü, Valilik, Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde işyerlerinin müstecirleri ile yapılacak bir toplantı neticesinde mekanın İstanbul Mısır Çarşısı benzeri bir yapıya dönüştürülmesi bulunduğu alana uygun bir kimlik kazanmasına vesile olacaktır. 

Ümidimiz tez zamanda bu yönde bir adımın atılmasıdır.
Fuat BUĞDAYBEY

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.