Tahir COŞANDAL
Köşe Yazarı
Tahir COŞANDAL
 

SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ DEĞİL, KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI NASIL OLUŞTURABİLİRİZ

Geçen hafta, Prf.Dr. Abdülkadir karahan kütüphanesi yeni müdürü Ömer Aslan’ı ziyaret ettim. Daha önceleri Eyüp Azlal, Murat Müjdeci görev yaptığı kütüphanede,benimle yakından ilgilenen Ömer bey’e ve Kütüphane görevlisi Ahmet Sözen’e burdan teşekkür ederim. Ömer bey ile , Kütüphane ile ilgili olarak sohbet ettik. Öğrenciler genelikle “google” ile aradıklarını bulmaya çalışıyor ve sosyal paylaşım sitelerinde zaman geçiriyor. Evleri müsaid olmadığı için kütüphaneyi i ders çalışmak için kullanıyorlar. Ömer beyle, keşke öğrencilerin ufuklarını açacak, vizyon sahibi olmak için kitaplar okumalarını nasıl sağlayabiliriz , konusunu tartıştık. Genci , yaşlısı sadece cep telefonundan sosyal paylaşım sitelerindeki kısa yazıları okuyor. Orda bile uzun yazıları okumuyor, uzun video’ları izlemiyorlar . Sadece eğlenceye yönelik paylaşımları takip ediyorlar. Genelikle, cep telefonundan bilgi alabilecekleri siteleri izlemiyor, uygulamaları takip etmiyorlar. Buda insanların beyinlerini monotonlaştırıyor. Bu konuda çalışmalar yapmak Kütüphane müdürlüğünü aşan bir olay. Ömer bey, Şanlıurfa’da bulunan yazarları kütüphaneye davet ederek bu konuda ,görüşlerini alacağını , bu yazarlarımızın ortamı görerek bu öğrencileri nasıl kazanabileceğimiz konusunu tartışacağını belirtti. Bu programı da “kütüphane haftasında” yapacağını söyledi. Çevre illerde otobüs duraklarında, otöbüslerde, Halilürrahman gibi makam ve kıraathane gibi yerlerde küçük kütüphaneler oluşturularak okuma alışkanlığı oluşturulmaya çalışılıyor... Pandemi dolaysıyla , daha önceki yıllarda düzenlenen ve vatandaşların, öğrencilerin kitap okuma konusunda çok büyük faydalar sağladığı “kitap fuarı” açılmaması da olumsuz etkiliyor. Şanlıurfa’mızın yetiştirmiş olduğu Mehmet Kurtoğlu, Osman Güzelgöz gibi yazarlar Şanlıurfa’mızda yaşamadığı halde zoom programı üzerinden bir çok programlar , youtube üzerinden hizmet etmeye çalışıyor. Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi üyeleri‘de zoom programı üzerinden programlar yapıyor. Bu programlarda genelikle üniversite öğrencileri katılıp ,faydalanıyor. TYB Şanlıurfa şubesi başkanı Mahmut Kaya ve üyelerini burdan tebrik ediyorum. Kitap okumayı sevdirmemiz için yoğun bir tempo ile çalışma yapmak zorundayız. Okuyan bir nesil dileğiyle,
Ekleme Tarihi: 22 Mart 2021 - Pazartesi

SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ DEĞİL, KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI NASIL OLUŞTURABİLİRİZ

Geçen hafta, Prf.Dr. Abdülkadir karahan kütüphanesi yeni müdürü Ömer Aslan’ı ziyaret ettim.

Daha önceleri Eyüp Azlal, Murat Müjdeci görev yaptığı kütüphanede,benimle yakından ilgilenen Ömer bey’e ve Kütüphane görevlisi Ahmet Sözen’e burdan teşekkür ederim.

Ömer bey ile , Kütüphane ile ilgili olarak sohbet ettik. Öğrenciler genelikle “google” ile aradıklarını bulmaya çalışıyor ve sosyal paylaşım sitelerinde zaman geçiriyor. Evleri müsaid olmadığı için kütüphaneyi i ders çalışmak için kullanıyorlar. Ömer beyle, keşke öğrencilerin ufuklarını açacak, vizyon sahibi olmak için kitaplar okumalarını nasıl sağlayabiliriz , konusunu tartıştık.

Genci , yaşlısı sadece cep telefonundan sosyal paylaşım sitelerindeki kısa yazıları okuyor. Orda bile uzun yazıları okumuyor, uzun video’ları izlemiyorlar .

Sadece eğlenceye yönelik paylaşımları takip ediyorlar. Genelikle, cep telefonundan bilgi alabilecekleri siteleri izlemiyor, uygulamaları takip etmiyorlar. Buda insanların beyinlerini monotonlaştırıyor. Bu konuda çalışmalar yapmak Kütüphane müdürlüğünü aşan bir olay.

Ömer bey, Şanlıurfa’da bulunan yazarları kütüphaneye davet ederek bu konuda ,görüşlerini alacağını , bu yazarlarımızın ortamı görerek bu öğrencileri nasıl kazanabileceğimiz konusunu tartışacağını belirtti. Bu programı da “kütüphane haftasında” yapacağını söyledi.

Çevre illerde otobüs duraklarında, otöbüslerde, Halilürrahman gibi makam ve kıraathane gibi yerlerde küçük kütüphaneler oluşturularak okuma alışkanlığı oluşturulmaya çalışılıyor...

Pandemi dolaysıyla , daha önceki yıllarda düzenlenen ve vatandaşların, öğrencilerin kitap okuma konusunda çok büyük faydalar sağladığı “kitap fuarı” açılmaması da olumsuz etkiliyor.

Şanlıurfa’mızın yetiştirmiş olduğu Mehmet Kurtoğlu, Osman Güzelgöz gibi yazarlar Şanlıurfa’mızda yaşamadığı halde zoom programı üzerinden bir çok programlar , youtube üzerinden hizmet etmeye çalışıyor.

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi üyeleri‘de zoom programı üzerinden programlar yapıyor. Bu programlarda genelikle üniversite öğrencileri katılıp ,faydalanıyor. TYB Şanlıurfa şubesi başkanı Mahmut Kaya ve üyelerini burdan tebrik ediyorum. Kitap okumayı sevdirmemiz için yoğun bir tempo ile çalışma yapmak zorundayız.

Okuyan bir nesil dileğiyle,

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.