ŞANLIURFA VAKFI’NDAN ÖĞRENCİLERE BURS DESTEĞİ
ŞANLIURFA VAKFI’NDAN ÖĞRENCİLERE BURS DESTEĞİ
Şanlıurfa Vakfı (ŞANVAK), 2026-2027 eğitim ve öğretim yılında Şanlıurfalı yükseköğretim öğrencilerine karşılıksız burs verecek. Burs başvuruları 10-30 Eylül 2026 tarihleri arasında dijital ortamda yapılacak.
Şanlıurfa Vakfı, 2019 yılından bu yana eğitime destek amacıyla Şanlıurfalı yükseköğretim öğrencilerine karşılıksız burs veriyor. Vakıf, yeni eğitim döneminde de öğrencilere burs desteğini sürdürecek.
ANKARA’DA OKUYAN ÖĞRENCİLERE ÖNCELİK
Vakfın Ankara’da faaliyet göstermesi nedeniyle burs başvurularında öncelik Ankara’da öğrenim gören ihtiyaç sahibi Şanlıurfalı öğrencilere verilecek.
Ankara’dan yapılacak başvuruların yeterli olmaması halinde Ankara dışındaki illerde öğrenim gören öğrencilerin başvuruları da değerlendirmeye alınacak.
BAŞVURULAR 30 EYLÜL’DE SONA ERECEK
Burs başvuruları 10-30 Eylül 2026 tarihleri arasında Şanlıurfa Vakfı’nın internet sitesi üzerinden dijital ortamda gerçekleştirilecek.
Belirtilen tarihten sonra yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacak.
Burs başvuru şartları Vakıf Burs Yönergesi’nde yer alıyor. Şartları taşımadığı halde başvuru yapan öğrencilerin müracaatları değerlendirmeye alınmayacak.
Yönergede belirtilen şartları taşıyan öğrencilerin yalnızca “Başvuru Formu”nu dijital ortamda doldurup göndermeleri yeterli olacak.
BURS 7 AY ÖDENECEK
Şanlıurfa Vakfı tarafından verilecek burslar 7 aylık olacak ve ödemeler 15 Kasım 2026 tarihinden itibaren başlatılacak.
Önemli bir ayrıntı da daha önce burs alan öğrencileri ilgilendiriyor. Geçmiş yıllarda Şanlıurfa Vakfı’ndan burs alan öğrencilerin de 2026-2027 eğitim öğretim yılı için yeniden başvuru yapmaları gerekiyor.
Şanlıurfa Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı E. Korgeneral Mustafa Kemal Alataş, vakıf olarak geleceğin teminatı olan öğrencilere destek vermeyi sürdürdüklerini belirterek, tüm öğrencilere yeni eğitim yılında başarılar diledi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.