Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

YAZ BE ŞANLIURFASPORUM, TARİHİNİ YENİDEN YAZ

Şanlıurfa spor için bir zamanlar kupa beyi değim zaman bazı kardeşlerim, abi fazla hayal görüyorsun diyerek, kendilerini avuttuklarının farkında değillerdi. Şimdi söylüyorum! Birkaç yıl önce Şanlıurfa spor daha bu ligde değil iken, yani 2.Ligde Ziraat Türkiye kupasında eliminasyon ve tek maçlık zamanda Fenerbahçe’yi Şükrü Saraçoğlunda saha’yı dar ermesine rağmen, tek faklı skorla mağlup ayrıldığı zaman bu kupada yükselmenin ayak sesleri gelmeye başladığının sinyallerini, ta o zaman vermeye başlamıştı. Gelin görün ki! Şanlıurfa sporum geçtiğimiz Perşembe günü (kendi evinde) Gaziantep Sporu net skorla yani 1-0 Mağlup ederek, Avrupa Fatihi Osmanlı spor’un önünde 5 galibiyetle 15 Puan toplayarak, A Grubunu Lider tamamladı. Şanlıurfa spor grubunu lider tamamladığı için B grubunun ikinci tamamlayan ve Süper Ligin bir diğer takımı olan, Çaykur Rizesporu kendi evinde ağırlayacaktır. Son 16 Turu'na yükselen takımlar: A Grubu Şanlıurfaspor, Osmanlıspor B Grubu Kasımpaşa, Çaykur Rizespor C Grubu Gençlerbirliği, Fenerbahçe D Grubu Beşiktaş, Kayserispor E Grubu Tuzlaspor, Galatasaray F Grubu Medipol Başakşehir, Sivasspor G Grubu Akhisar Belediye Gençlik ve Spor, Ümraniyespor H Grubu Atiker Konyaspor, Gümüşhanespor Üste belirdiğim gibi Süper Lig ve Güçlü takımların arasına ŞANLIURFA SPORUMA yazmak bana büyük haz ve mutluluk vermektedir. Bu duruma göre; Şanlıurfa spor A Grubu birincisi (Lideri) olması nedeniyle B Grubu İkicisi Çaykur Rize sporu kendi evinde ağırlayacaktır. Bu karşılaşma tek maç eliminasyon şeklinde olacaktır. (Müsabakalar tek maç eleme usulüne göre ve grup birincilerinin sahasında oynanır. Müsabakalarını kazanan 8 takım Çeyrek Final müsabakalarını oynamaya hak kazanır.) Yani kısacası! Şanlıurfa spor kulüp tarihinde bir ilki yaparak, Türkiye Kupası Grup Maçlarından çıkma başarısı elde etmiştir. Şanlıurfa sporumuz kendi Tarihini yeniden yazmaya başladı. Bir zamanlar bu kanunları ve kayideleri hiç mi hiç konuşamazdık. Çünkü! Buraları bilmezdik! Geçen gün gruptan elediğimiz Gaziantep spor bahsederdi ağzımız açık dinlerdik. Oy saki! Şuanda biz başarılarla konuşuyoruz? Türkiye ve Komşularımız futbolumuzdan, yani bizden bahsediyor? Yaz be Şanlıurfa sporum yeniden ve yeniden Tarihini yaz. Pazartesi günü Saat 18.30’da (Gap Arenada) kendi evimizde TFF 1.Ligin Lideri Eskişehir sporu konuk edeceğiz. Bu karşılaşmaya tüm Şanlıurfa Spor Taraftarlarını ve destekçilerini tribündeki yerlerini almaları istiyorum. Eskiden söylediğim gibi Kupa Fatihi Seyredin derim. İçimden, ne geliyorsa onu yazmak istedim.
Ekleme Tarihi: 28 Ocak 2017 - Cumartesi

YAZ BE ŞANLIURFASPORUM, TARİHİNİ YENİDEN YAZ

Şanlıurfa spor için bir zamanlar kupa beyi değim zaman bazı kardeşlerim, abi fazla hayal görüyorsun diyerek, kendilerini avuttuklarının farkında değillerdi. Şimdi söylüyorum!

Birkaç yıl önce Şanlıurfa spor daha bu ligde değil iken, yani 2.Ligde Ziraat Türkiye kupasında eliminasyon ve tek maçlık zamanda Fenerbahçe’yi Şükrü Saraçoğlunda saha’yı dar ermesine rağmen, tek faklı skorla mağlup ayrıldığı zaman bu kupada yükselmenin ayak sesleri gelmeye başladığının sinyallerini, ta o zaman vermeye başlamıştı.

Gelin görün ki! Şanlıurfa sporum geçtiğimiz Perşembe günü (kendi evinde) Gaziantep Sporu net skorla yani 1-0 Mağlup ederek, Avrupa Fatihi Osmanlı spor’un önünde 5 galibiyetle 15 Puan toplayarak, A Grubunu Lider tamamladı. Şanlıurfa spor grubunu lider tamamladığı için B grubunun ikinci tamamlayan ve Süper Ligin bir diğer takımı olan, Çaykur Rizesporu kendi evinde ağırlayacaktır.

Son 16 Turu'na yükselen takımlar: A Grubu Şanlıurfaspor, Osmanlıspor B Grubu Kasımpaşa, Çaykur Rizespor C Grubu Gençlerbirliği, Fenerbahçe D Grubu Beşiktaş, Kayserispor E Grubu Tuzlaspor, Galatasaray F Grubu Medipol Başakşehir, Sivasspor G Grubu Akhisar Belediye Gençlik ve Spor, Ümraniyespor H Grubu Atiker Konyaspor, Gümüşhanespor Üste belirdiğim gibi Süper Lig ve Güçlü takımların arasına ŞANLIURFA SPORUMA yazmak bana büyük haz ve mutluluk vermektedir.

Bu duruma göre; Şanlıurfa spor A Grubu birincisi (Lideri) olması nedeniyle B Grubu İkicisi Çaykur Rize sporu kendi evinde ağırlayacaktır. Bu karşılaşma tek maç eliminasyon şeklinde olacaktır.

(Müsabakalar tek maç eleme usulüne göre ve grup birincilerinin sahasında oynanır. Müsabakalarını kazanan 8 takım Çeyrek Final müsabakalarını oynamaya hak kazanır.)

Yani kısacası! Şanlıurfa spor kulüp tarihinde bir ilki yaparak, Türkiye Kupası Grup Maçlarından çıkma başarısı elde etmiştir. Şanlıurfa sporumuz kendi Tarihini yeniden yazmaya başladı. Bir zamanlar bu kanunları ve kayideleri hiç mi hiç konuşamazdık.

Çünkü! Buraları bilmezdik! Geçen gün gruptan elediğimiz Gaziantep spor bahsederdi ağzımız açık dinlerdik. Oy saki! Şuanda biz başarılarla konuşuyoruz? Türkiye ve Komşularımız futbolumuzdan, yani bizden bahsediyor?

Yaz be Şanlıurfa sporum yeniden ve yeniden Tarihini yaz. Pazartesi günü Saat 18.30’da (Gap Arenada) kendi evimizde TFF 1.Ligin Lideri Eskişehir sporu konuk edeceğiz.

Bu karşılaşmaya tüm Şanlıurfa Spor Taraftarlarını ve destekçilerini tribündeki yerlerini almaları istiyorum. Eskiden söylediğim gibi Kupa Fatihi Seyredin derim. İçimden, ne geliyorsa onu yazmak istedim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.