Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

UNUTULAN GERÇEK LİĞLERİMİZ, UNUTULMAK İSTEMİYORLAR..!

Her zaman olduğu gibi Şanlıurfa da oynanan Amatör sporları benimde gururla takip ettiğin bir gönüllüler ordusudur. Dünyamız gelin görün ki bu Korona virüs iletinden tüm yaşamımız etkilendiği gibi Türk sporunun yanında Şanlıurfa Amatör sporlarını da büyük ölçüde etkilemiştir. Özellikle Şanlıurfa’da Amatör sporlarını seyretmek, herkese büyük mutluluk verirken bana da hakeza aynı mutluluğu vermektedir. Ülkemizde bu liglerle oynayan sporcular idari ve teknik anlamda ve aileler olarak ortalama 1 Milyon insan bulunmaktadır. Birkaç gün önce ulusal haberlerde gördüm. Ülkemizin amatörleri bir takım yerlere ulaşmaya çalışmaktadırlar. Özellikle Sporcu kardeşlerimiz isyanını aktarmak istedim. “Dünyada ve Ülkemizde baş gösteren korona virüsü salgını nedeniyle Mart ayından itibaren tüm sportif ligleri gibi İlerde amatör spor küme maçları da askıya alınmıştı. Eylül ay itibariyle futbol ligleri başlarken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Bölgesel Amatör Lig (BAL) ile İllerde oynanacak Amatör liglerden tarih olarak haber vermemektedir. Bu anlamada amatör futbolcular, isyan bayrağını çekti. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da bir araya gelen amatör futbolcular, İstinye Orhan Saka Amatörler Evi’ne giderek kramponlarını ve formalarını bıraktılar. Bu İstanbul eyleminden sonrada Gaziantep’te amatör futbolcular sokağa çıkacak. Aylardır evlerine ekmek götüremediklerini belirten sporcular, Gaziantep ASKF önünde sessiz sedasız basın toplantısı düzenleyerek ayrıldılar. Ülke Amatör futbolunun yanında Şanlıurfa’nın da amatör futbolunun bir sonuca varması gerekir. Futbol liglerinin başlamasına rağmen, amatör lig maçlarıyla ilgili herhangi bir tarih verilmemesi futbolcu kardeşlerimizi endişeli bir şekilde bekleyişlerini sürdürmekteler. Bu yıl amatör camiadan futbol sesi çıkmayacağa benziyor. Büyüklerimize sesleniyorum. Yıllarca Yerel Gazete ve Televizyonlarda Amatörün Sesi olarak program yapan biri olarak Sayın Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Türkiye Amatör Spor Kulüpler Federasyonu ve Sağlık Bakanımızın sesimizi duymalarını istiyorum. Gençlerimize spor yapmak için yardımlarını bekliyoruz. Ülkemizde olduğu gibi Şanlıurfa Amatörlerimizin sesini de iletmek istedik.    
Ekleme Tarihi: 06 Ekim 2020 - Salı

UNUTULAN GERÇEK LİĞLERİMİZ, UNUTULMAK İSTEMİYORLAR..!

Her zaman olduğu gibi Şanlıurfa da oynanan Amatör sporları benimde gururla takip ettiğin bir gönüllüler ordusudur.

Dünyamız gelin görün ki bu Korona virüs iletinden tüm yaşamımız etkilendiği gibi Türk sporunun yanında Şanlıurfa Amatör sporlarını da büyük ölçüde etkilemiştir.

Özellikle Şanlıurfa’da Amatör sporlarını seyretmek, herkese büyük mutluluk verirken bana da hakeza aynı mutluluğu vermektedir. Ülkemizde bu liglerle oynayan sporcular idari ve teknik anlamda ve aileler olarak ortalama 1 Milyon insan bulunmaktadır.

Birkaç gün önce ulusal haberlerde gördüm. Ülkemizin amatörleri bir takım yerlere ulaşmaya çalışmaktadırlar.

Özellikle Sporcu kardeşlerimiz isyanını aktarmak istedim. “Dünyada ve Ülkemizde baş gösteren korona virüsü salgını nedeniyle Mart ayından itibaren tüm sportif ligleri gibi İlerde amatör spor küme maçları da askıya alınmıştı. Eylül ay itibariyle futbol ligleri başlarken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Bölgesel Amatör Lig (BAL) ile İllerde oynanacak Amatör liglerden tarih olarak haber vermemektedir. Bu anlamada amatör futbolcular, isyan bayrağını çekti.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da bir araya gelen amatör futbolcular, İstinye Orhan Saka Amatörler Evi’ne giderek kramponlarını ve formalarını bıraktılar.

Bu İstanbul eyleminden sonrada Gaziantep’te amatör futbolcular sokağa çıkacak. Aylardır evlerine ekmek götüremediklerini belirten sporcular, Gaziantep ASKF önünde sessiz sedasız basın toplantısı düzenleyerek ayrıldılar.

Ülke Amatör futbolunun yanında Şanlıurfa’nın da amatör futbolunun bir sonuca varması gerekir. Futbol liglerinin başlamasına rağmen, amatör lig maçlarıyla ilgili herhangi bir tarih verilmemesi futbolcu kardeşlerimizi endişeli bir şekilde bekleyişlerini sürdürmekteler.

Bu yıl amatör camiadan futbol sesi çıkmayacağa benziyor. Büyüklerimize sesleniyorum. Yıllarca Yerel Gazete ve Televizyonlarda Amatörün Sesi olarak program yapan biri olarak Sayın Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Türkiye Amatör Spor Kulüpler Federasyonu ve Sağlık Bakanımızın sesimizi duymalarını istiyorum. Gençlerimize spor yapmak için yardımlarını bekliyoruz.

Ülkemizde olduğu gibi Şanlıurfa Amatörlerimizin sesini de iletmek istedik.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.