Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

ÜNİVERSİTELERİMİZİN ÇOĞALMASI VE PROF. DR. İBRAHİM HALİL MUTLU

Şanlıurfa'nın yetiştirmiş olduğu, ismi gibi Şanlıurfa'ya mal olmuş önemli büyüklerimizden olan Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu'dan söz etmeden yazıma giriş yapmak istemedim. Sayın Mutlu, 1960 yıllında Peygamberler şehri Şanlıurfa da doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini yine memleketinde tamamladı. Yükseköğrenimi için Peygamberler diyarından, Mevlana İl'i olan Konya Selçuk Üniversitesine gitti. Mutlu 1999-2001 yılları arasında ise Florida State Üniversitesi'nin davetlisi olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde Süper-İletkenlik konularında araştırmalarda bulundu. Mutlu hoca 2002 yılında Profesörlüğe yükseldi.Profesör Doktor İbrahim Halil Mutlu, aynı yıl 2002 ve 2007 yılları arasında Rektör yardımcılığı görevini yürüttü. Bir Şanlıurfalı olarak, genç yaşta bu kadar önemli görevlerde bulunarak layıkıyla yapmıştır. Profesör Doktor İbrahim Halil Mutlu, Amerika Birleşik Devletlerinden alınmış patentleri ve ulusal bazda 60'ın üzerinde Bilimsel Çalışması, Bilimsel etkinliklerde sunulmuştur. Profesör Doktor İbrahim Halil Mutlu, 2007 yıllında ise Rektör olarak girdiği yarıştan birinci çıkarak, Dönemin Cumhurbaşkanı tarafından Ataması yapıldı. İlk kez Şanlıurfa'mıza Şanlıurfalı Rektör atanmış oldu. Sayın Mutlu 4 yıllı tamamlamasının ardından ikinci kez Rektörlük yarışında seçildi. 13.06.2011 Yıllında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Rektörlük görevine ataması yapıldı.Bu görevini başarıyla icra ederken, Şanlıurfa'mıza siyasette de hizmet etmek isterken, bu görevinin bitimine daha iki yıl varken, bu kutsal yolda hizmet için, ayrılarak 07 Haziran 2015 seçimlerinde Ak Partiden Milletvekili aday adayı oldu. Ak Parti görev tevdi edilmedi. Hocamda gelen Üniversitelerde teklifleri değerlendirerek, kendine en uygu Akdeniz Üniversitesine gitmeyi uygun gördü. MUTLU'NUN, ŞANLIURFA'MIZDAN PEK MUTLU AYRILDIĞINI ZANNETMİYORUM. Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu hocanın Şanlıurfa'mızda öğretim görevlisi olarak devam etmesini beklerken, Hocam Türkiye'nin en büyük Üniversitelerinden biri olan Akdeniz Üniversitesinde görev yapacak. Yani Şanlıurfa'dan beyin göçü devam etmektedir. İnşallah bu gibi hocalarımızın Şanlıurfa kalmalarıdır. Lütfen..!Şanlıurfalı Bilim ve İlim Adamlarımıza sahip çıkarak, Şanlıurfa'mızdan gitmesine engel olalım. Harran Üniversitesinin yanında bir başka Devlet ve Vakıf Üniversitelerin Şanlıurfa'mıza kazandırmalarını istiyorum. Şanlıurfa'mızın nüfus yoğunluğu 500 Bin iken, bir üniversite var, şuanda Şanlıurfa'nın nüfusu 2 Milyon halen bir Üniversite var. Şanlıurfa'nın bu nüfus oranına bakılacak olursa en az dört Üniversite daha olmalıdır. Hocalarımızın "Bilim ve İlim Adamlarımızın" yanında Üniversitede istiyoruz. Profesör Doktor İbrahim Halil Mutlu'ların çoğalması.
Ekleme Tarihi: 06 Mayıs 2015 - Çarşamba

ÜNİVERSİTELERİMİZİN ÇOĞALMASI VE PROF. DR. İBRAHİM HALİL MUTLU

Şanlıurfa'nın yetiştirmiş olduğu, ismi gibi Şanlıurfa'ya mal olmuş önemli büyüklerimizden olan Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu'dan söz etmeden yazıma giriş yapmak istemedim.
Sayın Mutlu, 1960 yıllında Peygamberler şehri Şanlıurfa da doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini yine memleketinde tamamladı. Yükseköğrenimi için Peygamberler diyarından, Mevlana İl'i olan Konya Selçuk Üniversitesine gitti. Mutlu 1999-2001 yılları arasında ise Florida State Üniversitesi'nin davetlisi olarak Amerika Birleşik Devletleri'nde Süper-İletkenlik konularında araştırmalarda bulundu. Mutlu hoca 2002 yılında Profesörlüğe yükseldi.
Profesör Doktor İbrahim Halil Mutlu, aynı yıl 2002 ve 2007 yılları arasında Rektör yardımcılığı görevini yürüttü. Bir Şanlıurfalı olarak, genç yaşta bu kadar önemli görevlerde bulunarak layıkıyla yapmıştır.
Profesör Doktor İbrahim Halil Mutlu, Amerika Birleşik Devletlerinden alınmış patentleri ve ulusal bazda 60'ın üzerinde Bilimsel Çalışması, Bilimsel etkinliklerde sunulmuştur. Profesör Doktor İbrahim Halil Mutlu, 2007 yıllında ise Rektör olarak girdiği yarıştan birinci çıkarak, Dönemin Cumhurbaşkanı tarafından Ataması yapıldı. İlk kez Şanlıurfa'mıza Şanlıurfalı Rektör atanmış oldu. Sayın Mutlu 4 yıllı tamamlamasının ardından ikinci kez Rektörlük yarışında seçildi. 13.06.2011 Yıllında dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Rektörlük görevine ataması yapıldı.
Bu görevini başarıyla icra ederken, Şanlıurfa'mıza siyasette de hizmet etmek isterken, bu görevinin bitimine daha iki yıl varken, bu kutsal yolda hizmet için, ayrılarak 07 Haziran 2015 seçimlerinde Ak Partiden Milletvekili aday adayı oldu. Ak Parti görev tevdi edilmedi. Hocamda gelen Üniversitelerde teklifleri değerlendirerek, kendine en uygu Akdeniz Üniversitesine gitmeyi uygun gördü.
MUTLU'NUN, ŞANLIURFA'MIZDAN PEK MUTLU AYRILDIĞINI ZANNETMİYORUM.
Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu hocanın Şanlıurfa'mızda öğretim görevlisi olarak devam etmesini beklerken, Hocam Türkiye'nin en büyük Üniversitelerinden biri olan Akdeniz Üniversitesinde görev yapacak.
Yani Şanlıurfa'dan beyin göçü devam etmektedir. İnşallah bu gibi hocalarımızın Şanlıurfa kalmalarıdır.
Lütfen..!
Şanlıurfalı Bilim ve İlim Adamlarımıza sahip çıkarak, Şanlıurfa'mızdan gitmesine engel olalım.
Harran Üniversitesinin yanında bir başka Devlet ve Vakıf Üniversitelerin Şanlıurfa'mıza kazandırmalarını istiyorum.
Şanlıurfa'mızın nüfus yoğunluğu 500 Bin iken, bir üniversite var, şuanda Şanlıurfa'nın nüfusu 2 Milyon halen bir Üniversite var.
Şanlıurfa'nın bu nüfus oranına bakılacak olursa en az dört Üniversite daha olmalıdır. Hocalarımızın "Bilim ve İlim Adamlarımızın" yanında Üniversitede istiyoruz.
Profesör Doktor İbrahim Halil Mutlu'ların çoğalması.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.