Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

SPOR, TOPLUM SOSYOLOJİSİ VE İNSAN PSİKOLOJİSİ

Şanlıurfa spor severlerin ve ülkemizde yer alan insanlarımız öncelikle para kazanmak için, gençlerimiz sporcu, veya özellikle ekranlarda izlemiş olduğumuz pop star olmalarını çok istediklerini yakinen bilmekteyim.Çok para kazanmak için, izlediğimiz insan toplumu çocuk yaştaki ve gençlerimizi yanlışlıklara peşkeş çekmekteyiz. Bu televizyonun kanalına, şu televizyonun şu kanalına ha bire yolculuk yapmaktayız. Gelin görün ki!Çok, çok para kazananlar ne diyor.Spordan dem vurarak yazıma devam etmek isterim?İngiltere de, bu Ülkenin ve Dünyanın sayılı kulüplerinden olan, Manchester City'de yer alan ÜNLÜ OYUNCU "FUTBOLCU" Yaya TOURE bakın ne diyor. Dünya komu oyunu şaşırtan açıklaması oldu?Çok param var ama!Mutlu değilim diyor. Manchester City'nin 32 yaşındaki orta saha oyuncusu çocuklarının kendi gittiği yoldan gitmelerini istemediğini söyledi.Çünkü..!Çocuklarımın benim gibi mutsuz olmalarını istemiyorum!Yaya Toure zaman, zaman Mutlu olmadığını söylemek istese de bunu açıklamak için çok zaman beklediğini ifade etti.Ama!Kimseye söyleyemediğini eşine söylediğini ifade etti. Eşinden başkasına ifade edemeyeceğini ve çekindiğini söyledi. Çocuklarımın benim gibi futbol oynayarak mutsuz olmalarını istemiyorum!Kupalar, Şampiyonluklar yaşadım. İstenilenden çok fazla para kazandım.Yine de çocuklarımın FUTBOLCU olmaları yerine TAHSİLLERİNE devam etmelerini istiyorum. Benim Yaşadığım zorluklardan dolayı böyle bir karar aldım. Hayatta PARAYLA ölçülemeyecek değerler var.Futbolda işler iyi gittiğinde ZİNDAN hayatı yaşıyorsunuz kötü gittiğinde büyük bir STRESS var. Bu nedenle çocuklarımın TAHSİLİ yapmalarını ve mutlu olmalarını istiyorum. Ünlü sporcu ne güzel açıklamış. Bizde toplum olarak, öncelikle yavrularımın mutluluğu için çaba sarf etmeliyiz.Toplumumuzu ve insanlarımın sağlığı bizi ilgilendirir.Hiç bir insan sağlıksız ve huzursuz bir ortamda olmak istemez.MUTLULUKLAR HEP ÇOCUKLARIMIZIN OLSUN. ********************************Şanlıurfaspor bu hafta 23.10.2015 tarihinde Gap Arena Stadyumunda, Balıkesirspor'u Saat: 19:00 konuk edecek, Maç Yayın Kanalı TRT SPOR, TRT HD (Canlı) yayınlanacak.Şanlıurfalılar Lütfen Takımımız yalnız bırakmayalım. Şanlıurfa'da ikamet eden veya civar illerden gelenler bu maçta yalnız bırakmayalım.Bu üsteki bilgi Şanlıurfa dışında yer alan ve kalbi Şanlıurfa spor için, çarpanlar içindir.
Ekleme Tarihi: 21 Ekim 2015 - Çarşamba

SPOR, TOPLUM SOSYOLOJİSİ VE İNSAN PSİKOLOJİSİ

Şanlıurfa spor severlerin ve ülkemizde yer alan insanlarımız öncelikle para kazanmak için, gençlerimiz sporcu, veya özellikle ekranlarda izlemiş olduğumuz pop star olmalarını çok istediklerini yakinen bilmekteyim.
Çok para kazanmak için, izlediğimiz insan toplumu çocuk yaştaki ve gençlerimizi yanlışlıklara peşkeş çekmekteyiz. Bu televizyonun kanalına, şu televizyonun şu kanalına ha bire yolculuk yapmaktayız.
Gelin görün ki!
Çok, çok para kazananlar ne diyor.
Spordan dem vurarak yazıma devam etmek isterim?
İngiltere de, bu Ülkenin ve Dünyanın sayılı kulüplerinden olan, Manchester City'de yer alan ÜNLÜ OYUNCU "FUTBOLCU" Yaya TOURE bakın ne diyor.
Dünya komu oyunu şaşırtan açıklaması oldu?
Çok param var ama!
Mutlu değilim diyor.
Manchester City'nin 32 yaşındaki orta saha oyuncusu çocuklarının kendi gittiği yoldan gitmelerini istemediğini söyledi.
Çünkü..!
Çocuklarımın benim gibi mutsuz olmalarını istemiyorum!
Yaya Toure zaman, zaman Mutlu olmadığını söylemek istese de bunu açıklamak için çok zaman beklediğini ifade etti.
Ama!
Kimseye söyleyemediğini eşine söylediğini ifade etti. Eşinden başkasına ifade edemeyeceğini ve çekindiğini söyledi.
Çocuklarımın benim gibi futbol oynayarak mutsuz olmalarını istemiyorum!
Kupalar, Şampiyonluklar yaşadım.
İstenilenden çok fazla para kazandım.
Yine de çocuklarımın FUTBOLCU olmaları yerine TAHSİLLERİNE devam etmelerini istiyorum.
Benim Yaşadığım zorluklardan dolayı böyle bir karar aldım.
Hayatta PARAYLA ölçülemeyecek değerler var.
Futbolda işler iyi gittiğinde ZİNDAN hayatı yaşıyorsunuz kötü gittiğinde büyük bir STRESS var.
Bu nedenle çocuklarımın TAHSİLİ yapmalarını ve mutlu olmalarını istiyorum.
Ünlü sporcu ne güzel açıklamış. Bizde toplum olarak, öncelikle yavrularımın mutluluğu için çaba sarf etmeliyiz.
Toplumumuzu ve insanlarımın sağlığı bizi ilgilendirir.
Hiç bir insan sağlıksız ve huzursuz bir ortamda olmak istemez.
MUTLULUKLAR HEP ÇOCUKLARIMIZIN OLSUN.
********************************
Şanlıurfaspor bu hafta 23.10.2015 tarihinde Gap Arena Stadyumunda, Balıkesirspor'u Saat: 19:00 konuk edecek, Maç Yayın Kanalı TRT SPOR, TRT HD (Canlı) yayınlanacak.
Şanlıurfalılar Lütfen Takımımız yalnız bırakmayalım. Şanlıurfa'da ikamet eden veya civar illerden gelenler bu maçta yalnız bırakmayalım.
Bu üsteki bilgi Şanlıurfa dışında yer alan ve kalbi Şanlıurfa spor için, çarpanlar içindir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.