Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

SAYIN VELİLER VE ONBİR AYIN SULTANI RAMAZAN

Bu gün ki köşe yazımı yazmaya gayret gösterdim?Cuma günü itibariyle Türkiye'de ve Şanlıurfa'da Eğitim Öğretim yıllı sona erdi. Ama!Öğrencisi olan tüm evlerde sevincin yanında hüznünde olacağını daha yazmaya başlamışken, sevincin yanında şoklarda yaşadım. Öğrencilerimiz için sene başında ki!2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının başlangıcı olan 15 Eylül 2014 Pazartesi günü başladığı zaman tüm evlerde okula gitmenin mutluluğu yaşanmaktaydı. Cıvıl, cıvıl kardeşlerim kimileri velileriyle birlikte okul yolunu tutular. Sevinçler kat be kat yükseldi. Bende bu sevinçlerin büyüğünden birini yaşadım. Büyük oğlum Orta öğretimi (Lise 4) son sınıfına gidiyordu. Yıl nasıl geldi nasıl geçti adeta göz açıp kapayıncaya kadardır. Yani…Cuma günü itibariyle oğlu okulu en son teşekkür alarak bitirdi. Bir gün sonra Cumartesi, Pazar günü ve Haftaya yine Cumartesi Pazar günü son bulaş yüksek öğrenime geçiş sınavlarında ter döküyor ve ter dökmeye devam edecek. Tüm öğrencilerimize ve kendi öğrencimin de bu yolda başarılar dilerim. Konum bu değil bu vesileyle velilerin Çocuklarına destek olmalarıdır. Cumartesi günü haberleri kurcalarken, gözüme Gaziantep İlini Nizip İlçesinde yaşanan öğrenci kardeşimin vahim son beni derinden yaralamıştır. Bu üzüntüyle birlikte yazı azmayı düşünmüyordum. Bir gün sonra ister istemez üzgün, üzgün bir şekilde kâğıdı kalemi elime almak zorunda kendimi hissettim. İnşallah böyle kazaların bir daha yaşanmaz.Analarımızın Babalarımızın ve Velilerimizin oturup çok iyi düşünmesi gerekir. Hiç bir şey evlatlarımızdan kıymetli değildir. Okumayan kardeşlerimizi varsın okumasın bu yaşlarda öğrencilerimize ve evlatlarımıza destek olalım. Onlar her şeyimizdir tabi ki! Okuyup ilim irfan sahibi olmasını isteriz. Yapamıyorsa öğrenci kardeşlerimiz var gücümüzle destek olarak, yardımcı olalım. Güzelin iyisinin okumadan geçtiğini aşılamaya çalışalım. Çocuklarımızdan daha kıymetli bir şeyin olmadığını bilmemiz gerekir.SEVGİ HER ŞEYDEN DAHA BÜYÜKTÜR AMA O SEVGİYİ ÇOCUKLARIMIZA GÖSTERELİM. Değerli dostlar bu Perşembe günü itibariyle on bir ayların sultanı ve gönlümüzün mihmandarı sevgili güzel ayımız Ramazanımızın ilk günü idrake edeceğiz. Tüm Dünyanın, Türkiye'mizin ve Peygamberler Şehri Şanlıurfa'mızın Mübarek Ramazan Ayının hayırlara vesile olmasın yüce Mevla'dan niyaz ederim.
Ekleme Tarihi: 16 Haziran 2015 - Salı

SAYIN VELİLER VE ONBİR AYIN SULTANI RAMAZAN

Bu gün ki köşe yazımı yazmaya gayret gösterdim?
Cuma günü itibariyle Türkiye'de ve Şanlıurfa'da Eğitim Öğretim yıllı sona erdi.
Ama!
Öğrencisi olan tüm evlerde sevincin yanında hüznünde olacağını daha yazmaya başlamışken, sevincin yanında şoklarda yaşadım.
Öğrencilerimiz için sene başında ki!
2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının başlangıcı olan 15 Eylül 2014 Pazartesi günü başladığı zaman tüm evlerde okula gitmenin mutluluğu yaşanmaktaydı. Cıvıl, cıvıl kardeşlerim kimileri velileriyle birlikte okul yolunu tutular.
Sevinçler kat be kat yükseldi. Bende bu sevinçlerin büyüğünden birini yaşadım. Büyük oğlum Orta öğretimi (Lise 4) son sınıfına gidiyordu. Yıl nasıl geldi nasıl geçti adeta göz açıp kapayıncaya kadardır.
Yani…
Cuma günü itibariyle oğlu okulu en son teşekkür alarak bitirdi. Bir gün sonra Cumartesi, Pazar günü ve Haftaya yine Cumartesi Pazar günü son bulaş yüksek öğrenime geçiş sınavlarında ter döküyor ve ter dökmeye devam edecek. Tüm öğrencilerimize ve kendi öğrencimin de bu yolda başarılar dilerim.
Konum bu değil bu vesileyle velilerin Çocuklarına destek olmalarıdır.
Cumartesi günü haberleri kurcalarken, gözüme Gaziantep İlini Nizip İlçesinde yaşanan öğrenci kardeşimin vahim son beni derinden yaralamıştır.
Bu üzüntüyle birlikte yazı azmayı düşünmüyordum. Bir gün sonra ister istemez üzgün, üzgün bir şekilde kâğıdı kalemi elime almak zorunda kendimi hissettim.
İnşallah böyle kazaların bir daha yaşanmaz.
Analarımızın Babalarımızın ve Velilerimizin oturup çok iyi düşünmesi gerekir. Hiç bir şey evlatlarımızdan kıymetli değildir.
Okumayan kardeşlerimizi varsın okumasın bu yaşlarda öğrencilerimize ve evlatlarımıza destek olalım. Onlar her şeyimizdir tabi ki!
Okuyup ilim irfan sahibi olmasını isteriz. Yapamıyorsa öğrenci kardeşlerimiz var gücümüzle destek olarak, yardımcı olalım. Güzelin iyisinin okumadan geçtiğini aşılamaya çalışalım.
Çocuklarımızdan daha kıymetli bir şeyin olmadığını bilmemiz gerekir.
SEVGİ HER ŞEYDEN DAHA BÜYÜKTÜR AMA O SEVGİYİ ÇOCUKLARIMIZA GÖSTERELİM.
Değerli dostlar bu Perşembe günü itibariyle on bir ayların sultanı ve gönlümüzün mihmandarı sevgili güzel ayımız Ramazanımızın ilk günü idrake edeceğiz.
Tüm Dünyanın, Türkiye'mizin ve Peygamberler Şehri Şanlıurfa'mızın Mübarek Ramazan Ayının hayırlara vesile olmasın yüce Mevla'dan niyaz ederim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.