Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

ŞANLIURFA'MIZIN VE SPOR CAMİAMIZIN MUTLU SONU

Şanlıurfa’nın ve spor camiamızın güçlü engin bilge insanlarını saymak inanın ki bir elin parmakların sayısını geçmez. Spor camiası olarak ta özellikle okumuş insanların sayısını az olması katkılarının da az olmasına sebep olmaktadır. Şanlıurfa Harran Üniversitesinin kuruluşundan (1992) buyana eğitim seviyemizde yükselme olmuştur. Bende bu okulun mezunu olarak, diplomamda bir Şanlıurfalı Rektörün imzasının (İbrahim Halil Mutlu) olması beni bir kez daha mutlu etmiştir. Köşe yazılarımın (22.12.2014 Tarihli Köşe yazımda) birinde yazmış olduğum gibi sayın Eski Rektör Mutlu son zamanlarda hem Üniversitemize hem de Şanlıurfa'mıza kazandırmış olduğu spor tesislerinde yeni yeni söz etmiş iken, birde baktım Şanlıurfalı Rektörüm istifa etti. Şanlıurfa ve Harran Üniversitemiz için büyük kayıp oldu. Eski Rektör İbrahim Halil Mutlu çalışmalarını beklerken, umulmadık bir şekilde istifasını Gazetemizden okudum. Harran Üniversitesindeki Rektörlük görevinin sona ermesine iki yıl gibi geniş bir zaman varken, istifası benim gibi tüm Şanlıurfalı ve Spor camiasını üzdüğünün kanısındayım. Ama… Güzel bir hizmet etmek için istifasın öğrendiğim zaman derinden bir oh çektim. Şanlıurfa’ya başka bir alandan hizmet etmeye çalışması beni spor ve tüm Şanlıurfalıları ismi gibi MUTLU etmiştir. Şanlıurfa’yı siyaset alanında temsil etmesi demek, siyasetin birkaç gömlek yükseltilmesi demektir. Şanlıurfa Milletvekili Eğitim durumunun Doçent Dr. veya Profesör Dr. statüsüne yükselmesi demek güzel bir duygudur. Milletvekili Doçent Doktor Zeynep Karahan Uslu ve Abdülkerim Gök’ten sonra neden Adalet ve Kalkınma Partisi Profesör Dr. İbrahim Halil Mutlu’yu Milletvekili adayı olarak göstermesidir. Kısaca Mutlu Hocamı tanıyalım.            Prof. Dr. İbrahim Halil MUTLU, 1960 yılında Şanlıurfa’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 1982 yılında Selçuk Üniversitesinden Fizik Mühendisliği diplomasını alarak mezun oldu. Profesör Doktor Mutlu, üç Çocuk babasıdır. Yayınlanmış 60’ın üzerinde bilimsel çalışması ve bilimsel etkinliklerde sunulmuş bildirileri bulunan,  Mutlu'nun Amerika Birleşik Devletlerinden alınmış patentleri de mevcuttur. Kısaca tanıdıktan sonra, inanıyorum ki! Profesör Doktor İbrahim Halil Mutlu Rektörlükten olduğu gibi Siyasi Arenada da sayın Necmettin Cevheri’den sonra Bakanlık yapacak Şanlıurfalıdır. Mutlu’nun İstifasının yanında Aday Adaylığının Şanlıurfa’mıza ve Spor camiamıza hayırlara vesile olmasını dilerim.
Ekleme Tarihi: 12 Mart 2015 - Perşembe

ŞANLIURFA'MIZIN VE SPOR CAMİAMIZIN MUTLU SONU

Şanlıurfa’nın ve spor camiamızın güçlü engin bilge insanlarını saymak inanın ki bir elin parmakların sayısını geçmez.

Spor camiası olarak ta özellikle okumuş insanların sayısını az olması katkılarının da az olmasına sebep olmaktadır. Şanlıurfa Harran Üniversitesinin kuruluşundan (1992) buyana eğitim seviyemizde yükselme olmuştur. Bende bu okulun mezunu olarak, diplomamda bir Şanlıurfalı Rektörün imzasının (İbrahim Halil Mutlu) olması beni bir kez daha mutlu etmiştir.

Köşe yazılarımın (22.12.2014 Tarihli Köşe yazımda) birinde yazmış olduğum gibi sayın Eski Rektör Mutlu son zamanlarda hem Üniversitemize hem de Şanlıurfa'mıza kazandırmış olduğu spor tesislerinde yeni yeni söz etmiş iken, birde baktım Şanlıurfalı Rektörüm istifa etti.

Şanlıurfa ve Harran Üniversitemiz için büyük kayıp oldu. Eski Rektör İbrahim Halil Mutlu çalışmalarını beklerken, umulmadık bir şekilde istifasını Gazetemizden okudum. Harran Üniversitesindeki Rektörlük görevinin sona ermesine iki yıl gibi geniş bir zaman varken, istifası benim gibi tüm Şanlıurfalı ve Spor camiasını üzdüğünün kanısındayım.

Ama…

Güzel bir hizmet etmek için istifasın öğrendiğim zaman derinden bir oh çektim.

Şanlıurfa’ya başka bir alandan hizmet etmeye çalışması beni spor ve tüm Şanlıurfalıları ismi gibi MUTLU etmiştir.

Şanlıurfa’yı siyaset alanında temsil etmesi demek, siyasetin birkaç gömlek yükseltilmesi demektir. Şanlıurfa Milletvekili Eğitim durumunun Doçent Dr. veya Profesör Dr. statüsüne yükselmesi demek güzel bir duygudur. Milletvekili Doçent Doktor Zeynep Karahan Uslu ve Abdülkerim Gök’ten sonra neden Adalet ve Kalkınma Partisi Profesör Dr. İbrahim Halil Mutlu’yu Milletvekili adayı olarak göstermesidir.

Kısaca Mutlu Hocamı tanıyalım.           

Prof. Dr. İbrahim Halil MUTLU, 1960 yılında Şanlıurfa’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 1982 yılında Selçuk Üniversitesinden Fizik Mühendisliği diplomasını alarak mezun oldu. Profesör Doktor Mutlu, üç Çocuk babasıdır. Yayınlanmış 60’ın üzerinde bilimsel çalışması ve bilimsel etkinliklerde sunulmuş bildirileri bulunan,  Mutlu'nun Amerika Birleşik Devletlerinden alınmış patentleri de mevcuttur.

Kısaca tanıdıktan sonra, inanıyorum ki!

Profesör Doktor İbrahim Halil Mutlu Rektörlükten olduğu gibi Siyasi Arenada da sayın Necmettin Cevheri’den sonra Bakanlık yapacak Şanlıurfalıdır.

Mutlu’nun İstifasının yanında Aday Adaylığının Şanlıurfa’mıza ve Spor camiamıza hayırlara vesile olmasını dilerim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.