Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

ŞANLIURFA’DA DEMOKRASİ BAYRAMI VE İNSANLARIMIZ

Öncelikle 15 Temmuz Demokrasi Bayramınız Hayırlara vesile olsun. Demokraside şunu çok iyi idrak ettim ki! Ülkemin insanları yani koca Milletimiz her şekilde top yekûn birlik olmasını bilmenin mutluluğunu yaşamaktayım. Dün yine aynı heyecanla Müzenin önünde kutlaman mutluluğunu yaşadım. Ülkemin her bölgesinde inanıyorum ki! Aynı mutluluk zuhur etmiştir. Kısa bir tasavvuf aktararak. Tasavvuf ehli der ki: "İncitme müminin kalbini, Çünkü müminin kalbinde Beytullah var,  İman var,  Allah var."  Yani! İmanı Bütün bu güzel Milletim hiçbir tepkimeye karşı duyarsız kalmaz. Bir kez daha böyle güzel duyarlı bir Milletin ferdi olduğum için Mutluyum. Güzellikleri bir hikaye ile süslemeye çalışayım.     Yaşlı bir adam yumurta satıyordu? Bir adam arabadan iner ona gelir ve sorar; Yumurta ne kadar? Yaşlı adam cevap verir: 1 TL Ben 10 yumurta alacağım ama 5 TL vereceğim yoksa almam der. Yaşlı adamın paraya ihtiyacı vardı,10 yumurtayı 5 TL ye verdi. Adam gurur duyarak arabasına bindi kız arkadaşı ile bir Restoranta girdi. Yemek siparisi verdi. Biraz yediler ve Garsondan hesabı istediler 120 TL dedi, sorgusuz ödedi. Restorant sahibi için oldukça normal ama zavallı yumurta satıcısı için acı verici. Mesele şu ki.. Neden ihtiyacı olmayanlara cömert olduk, ihtiyaç sahibi insanlara karşı acımasız olduk? Bir yerde okumuştum; Babam ihtiyacı olmasa bile fakir insanlardan basit ürünler satın alırdı. Merak ettim ve neden yaptığını sordum sonra babam cevap verdi: Bu onurlu bir hayır işi.. Bu vesileyle ben babamdan aldığım terbiye ile her zaman Cami köşelerinde, Pazarlardan oluşa seyyar Manavlardan alış veriş yaparım. Çünkü onların ihtiyaçları benim alışıma vardır. Babamın yolundan hep gitmeye gayret ederim.    Güzel Babamdan sonra halen sağ olan Nur yüzlü olan, pek muhterem Anamın güzel bir tavsiyesini aktarayım. Bu güzel söyleşiyi aktarmasam mabal altında kalırım. Ebediyete aktarabilmek için yazı altına almamız gerekir. Kıymetli bir bilgiyi daha aktarmaya çalışacağım. Patlıcan sapını sakın atmayın Öyle bir faydası var ki, tahmin bile edemezsiniz.. 10 adet normal patlıcanının yeşil sap kısmını 10 bardak su ile kaynatın.   Hazırlanan bu sudan sabah akşam olmak üzere bir bardak için. 7 gün sonunda basur diye bir derdiniz kalmayacak. İlaçla tedavisi yok denilen bu hastalığın çaresini patlıcanın sapından elde ettiğimiz suyundan bulabilirsiniz. Mide ve karaciğer hassasiyeti olanlar doktoruna danışarak tüketmelidir.. Bu güzel Anamdan gelen kısa bilgiyi aktardıktan sonra güzel bir jimnastiği deyişle kafamdan toparlayarak aktarmak isterim.   İsterim ki! İnsanoğlu her zaman kendini savunarak, Suskunluğunun yanlış anlaşılacağıdır.  Suskunluğunun Adap ve haya olduğunun bilinmesidir.        
Ekleme Tarihi: 16 Temmuz 2018 - Pazartesi

ŞANLIURFA’DA DEMOKRASİ BAYRAMI VE İNSANLARIMIZ

Öncelikle 15 Temmuz Demokrasi Bayramınız Hayırlara vesile olsun.

Demokraside şunu çok iyi idrak ettim ki!

Ülkemin insanları yani koca Milletimiz her şekilde top yekûn birlik olmasını bilmenin mutluluğunu yaşamaktayım.

Dün yine aynı heyecanla Müzenin önünde kutlaman mutluluğunu yaşadım. Ülkemin her bölgesinde inanıyorum ki! Aynı mutluluk zuhur etmiştir.

Kısa bir tasavvuf aktararak.

Tasavvuf ehli der ki:

"İncitme müminin kalbini,

Çünkü müminin kalbinde Beytullah var,

 İman var,

 Allah var."

 Yani!

İmanı Bütün bu güzel Milletim hiçbir tepkimeye karşı duyarsız kalmaz. Bir kez daha böyle güzel duyarlı bir Milletin ferdi olduğum için Mutluyum.

Güzellikleri bir hikaye ile süslemeye çalışayım.    

Yaşlı bir adam yumurta satıyordu?

Bir adam arabadan iner ona gelir ve sorar;

Yumurta ne kadar?

Yaşlı adam cevap verir:

1 TL

Ben 10 yumurta alacağım ama 5 TL vereceğim yoksa almam der.

Yaşlı adamın paraya ihtiyacı vardı,10 yumurtayı 5 TL ye verdi.

Adam gurur duyarak arabasına bindi kız arkadaşı ile bir Restoranta girdi. Yemek siparisi verdi. Biraz yediler ve Garsondan hesabı istediler 120 TL dedi, sorgusuz ödedi.

Restorant sahibi için oldukça normal ama zavallı yumurta satıcısı için acı verici.

Mesele şu ki..

Neden ihtiyacı olmayanlara cömert olduk, ihtiyaç sahibi insanlara karşı acımasız olduk?

Bir yerde okumuştum;

Babam ihtiyacı olmasa bile fakir insanlardan basit ürünler satın alırdı. Merak ettim ve neden yaptığını sordum sonra babam cevap verdi:

Bu onurlu bir hayır işi..

Bu vesileyle ben babamdan aldığım terbiye ile her zaman Cami köşelerinde, Pazarlardan oluşa seyyar Manavlardan alış veriş yaparım.

Çünkü onların ihtiyaçları benim alışıma vardır.

Babamın yolundan hep gitmeye gayret ederim.   

Güzel Babamdan sonra halen sağ olan Nur yüzlü olan, pek muhterem Anamın güzel bir tavsiyesini aktarayım. Bu güzel söyleşiyi aktarmasam mabal altında kalırım. Ebediyete aktarabilmek için yazı altına almamız gerekir.

Kıymetli bir bilgiyi daha aktarmaya çalışacağım.

Patlıcan sapını sakın atmayın

Öyle bir faydası var ki, tahmin bile edemezsiniz..

10 adet normal patlıcanının yeşil sap kısmını 10 bardak su ile kaynatın.  

Hazırlanan bu sudan sabah akşam olmak üzere bir bardak için. 7 gün sonunda basur diye bir derdiniz kalmayacak. İlaçla tedavisi yok denilen bu hastalığın çaresini patlıcanın sapından elde ettiğimiz suyundan bulabilirsiniz.

Mide ve karaciğer hassasiyeti olanlar doktoruna danışarak tüketmelidir..

Bu güzel Anamdan gelen kısa bilgiyi aktardıktan sonra güzel bir jimnastiği deyişle kafamdan toparlayarak aktarmak isterim.

  İsterim ki!

İnsanoğlu her zaman kendini savunarak, Suskunluğunun yanlış anlaşılacağıdır.

 Suskunluğunun Adap ve haya olduğunun bilinmesidir.

 

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.