Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

MEVLANA, MEVLANA, MEVLANA VE MEVLANA

Şanlıurfa sporumuz bu hafta kendi evinde ligin son sıraların az üstünde yer alan Kahramanmaraş spor AŞ. Karşısında iyi futbol sergilemesine rağmen sahadan 1-0 mağlup oldu. Sarı-yeşilli ekip Şanlıurfa spor Şampiyonluk yolunda yara aldı. Şanlıurfa spor sezonun ikinci devresinin ikinci maçında yara almasına rağmen, daha önünde uzun bir lig maratonu var. İnşallah Şanlıurfa spor bu sezonu başaracaktır. Bir üst lig bizi bekliyor. Yazımıza genel bilgi ile genişlik kazandıralım. HZ Mevlana alıntılar yaparak, yazımızı güzelleştirelim. Üzülme! Görebiliyorsan, Dokunabiliyorsan, Nefes Alabiliyorsan, Ne Mutlu Sana! Elinde olmayanları söyleme bana. Elinde olanlardan bahset can! Geceler hep kimsesiz mi geçecek? Gidenler dönmeyecek mi? Yitirdiğin; Bir bakarsın yağmurlu bir gecede veya bir bahar sabahında karşına çıkmış. Bil ki! Güzellikler de var bu hayatta. Gelgitlerin olmadığı bir hayat düşünebilir misin? Hüzün olgunlaştırır, kaybetmek sabrı öğretir. Lisanı ağızda olanı değil; Lisanı gönülde olanlara yâr et bizi… Tebessümü simasında olanı değil; Tebessümü gönülde olanlara kat bizi… Aşkı tende sananı değil; Aşkı ruhunda can bilenlere arat bizi. Üzülme der MEVLANA ve devam eder. Bir yandan korku bir yandan ümidin varsa iki kanatlı olursun. Tek kanatla uçulmaz zaten. Sopayla Kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil, Kilimin tozunu almaktır. Allah sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır. Niye kederlenirsin? Taş taşlıktan geçmedikçe parmaklara yüzük olamaz... Yüzük olmak dileyen taş, ezilmeyi yontulmayı göze almalıdır..! İsyanlardayım dedi. Hayır, imtihanlardaydı. fark etseydi, kurtulacaktı. Söz, dinleyene göre söylenir; Terzi elbiseyi adamın boyuna göre diker. Her şeyini kaybet sende, Merhametini Kaybetme. Merhamet insanı insan yapan en önemli duygudur. Biz insanları vicdanları yönetir, bazılarını egoları ve bazılarını da gururları yönetir. Vicdan süründürür, Egolar kör eder, Gurur ise yalnız bırakır. Doğru olan şeyi yaptığınız zaman, kaybettiğin kim varsa, hepsinin yolu açık olsun. Arsıza yüz verme tepene çıkar! Edepsize çok susma sabrını yorar! Cahile çok vefalı olma bir pula satar seni! Yol yordam bilmeyenle yola çıkma istikametini şaşırırsın. Eğer bir gün Aklın ile Vicdanın arasında kalırsan; Vicdanını seç. Çünkü! Aklın çıkarını korur. Vicdanın ise İnsanlığını korur. Cümlemize Allah kolaylık versin.  
Ekleme Tarihi: 04 Şubat 2019 - Pazartesi

MEVLANA, MEVLANA, MEVLANA VE MEVLANA

Şanlıurfa sporumuz bu hafta kendi evinde ligin son sıraların az üstünde yer alan Kahramanmaraş spor AŞ. Karşısında iyi futbol sergilemesine rağmen sahadan 1-0 mağlup oldu. Sarı-yeşilli ekip Şanlıurfa spor Şampiyonluk yolunda yara aldı.

Şanlıurfa spor sezonun ikinci devresinin ikinci maçında yara almasına rağmen, daha önünde uzun bir lig maratonu var. İnşallah Şanlıurfa spor bu sezonu başaracaktır. Bir üst lig bizi bekliyor.

Yazımıza genel bilgi ile genişlik kazandıralım.

HZ Mevlana alıntılar yaparak, yazımızı güzelleştirelim.

Üzülme!

Görebiliyorsan, Dokunabiliyorsan, Nefes Alabiliyorsan, Ne Mutlu Sana!

Elinde olmayanları söyleme bana.

Elinde olanlardan bahset can!

Geceler hep kimsesiz mi geçecek?

Gidenler dönmeyecek mi?

Yitirdiğin; Bir bakarsın yağmurlu bir gecede veya bir bahar sabahında karşına çıkmış.

Bil ki!

Güzellikler de var bu hayatta.

Gelgitlerin olmadığı bir hayat düşünebilir misin?

Hüzün olgunlaştırır, kaybetmek sabrı öğretir.

Lisanı ağızda olanı değil;

Lisanı gönülde olanlara yâr et bizi…

Tebessümü simasında olanı değil;

Tebessümü gönülde olanlara kat bizi…

Aşkı tende sananı değil; Aşkı ruhunda can bilenlere arat bizi.

Üzülme der MEVLANA ve devam eder. Bir yandan korku bir yandan ümidin varsa iki kanatlı olursun. Tek kanatla uçulmaz zaten.

Sopayla Kilime vuranın gayesi kilimi dövmek değil, Kilimin tozunu almaktır.

Allah sana sıkıntı vermekle tozunu, kirini alır.

Niye kederlenirsin?

Taş taşlıktan geçmedikçe parmaklara yüzük olamaz...

Yüzük olmak dileyen taş, ezilmeyi yontulmayı göze almalıdır..!

İsyanlardayım dedi.

Hayır, imtihanlardaydı. fark etseydi, kurtulacaktı.

Söz, dinleyene göre söylenir;

Terzi elbiseyi adamın boyuna göre diker.

Her şeyini kaybet sende, Merhametini Kaybetme. Merhamet insanı insan yapan en önemli duygudur.

Biz insanları vicdanları yönetir, bazılarını egoları ve bazılarını da gururları yönetir.

Vicdan süründürür,

Egolar kör eder,

Gurur ise yalnız bırakır.

Doğru olan şeyi yaptığınız zaman, kaybettiğin kim varsa, hepsinin yolu açık olsun.

Arsıza yüz verme tepene çıkar!

Edepsize çok susma sabrını yorar!

Cahile çok vefalı olma bir pula satar seni!

Yol yordam bilmeyenle yola çıkma istikametini şaşırırsın.

Eğer bir gün Aklın ile Vicdanın arasında kalırsan;

Vicdanını seç.

Çünkü!

Aklın çıkarını korur. Vicdanın ise İnsanlığını korur.

Cümlemize Allah kolaylık versin.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.