Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

İŞLERİN ZAMANIDA YAPIMI ÖNEMİ, HİCAZ DEMİRYOLU

Ecdadımız, Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerinde ve hicaz yolunun önemini aktarmak isterim.Osmanlının son padişahı Abdülhamit Han Hazretleri tarafından 1900 ile 1908 yılları arası Payitahttan (Başkent) başlayarak, kutsal topraklar olan, Mekke-Medine'ye ulaşması sağlanacaktı. Bu projede teknik işlemlerin başında Alman Mühendis Meissner bulunuyordu.Dönemin en büyük Projelerinden olan, Hicaza ulaşımının yanı sıra bazı zaruri işlemler gerekmektedir.Bunların başında;2666 Tane Köprü ve Menfez, 96 Tane İstasyon,2 Tane Hastane, 3 Tane Tamir ve Bakım Atölyesi,9 Tane Tünel 7 Tane Demir köprü7 Tane Su Göleti 37 Tane Su Deposu.Yapımı elzem olanlardı. Bu yapabilmek içinde Ekonomi yani paraya ihtiyaç vardı. Mümin Müslüman kardeşlerimin yanında Gayri Müslimler olan, Almanlar, Yahudilerin yanı sıra birçok Hıristiyanlar bağışta bulundu. Ekonomik bakımdan Mümin ve Müslüman ülkelerimiz Fas, Tunus, Cezayir, Ümit Burnu, Cava, Sudan, Bosna- Hersek, Üsküp, Filibe, Köstence, Kıbrıs, Pretorya, Rusya, Çin, Singapur, Hollanda, Güney Afrika, Avusturya, İngiltere, Almanya ve Amerika'daki Müslümanlar-Müminler bağışta bulundular. Hilafettin son büyük projesi olan Hicaz demir yolu 27 Ağustos 1908 yıllında ilk Medine'ye yolculuk seferini yapışmış oldu. Bu ödem bile ecdadımız yaptığı projelerle İslamiyet'in ön saflarında hep yer almışlardır.Güncel hayatımızda iki hafta önce ülkemiz büyük badireler atlatmıştır. Ecdadımız Osmanlının en zayıf döneminde bile büyük yatırımlar yapmamıza rağmen, şuanda Ülkemin kabustan kurtulur kurtulmaz yine büyük projelere imza atacaktır.Şuan ki!Çalışmalar Ülkemin insanları, Başkomutanımın çizgisinde ilerleyerek büyük yatırımlara, gelişmişliği tarihin tozlu sayfalarında Altın harflerle yerini alacaktır. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamada Ülkemize yapılan darbenin ardından Halkını, Mümin ve Müminelerin meydanlara inmesinin talimatını vermiştir. Önümüzdeki pazar günü 07 Ağustos 2016 Tarihinde meydanlardan büyük bir Mitingle ayrılacağını söyledi.İnşallah bir daha Ülkemin, Bölgemin ve Şanlıurfa'mın böyle kötü darbeler yaşanmaması dileğiyle Allah yar ve yardımcınız olsun.
Ekleme Tarihi: 01 Ağustos 2016 - Pazartesi

İŞLERİN ZAMANIDA YAPIMI ÖNEMİ, HİCAZ DEMİRYOLU

Ecdadımız, Osmanlı İmparatorluğunun son dönemlerinde ve hicaz yolunun önemini aktarmak isterim.
Osmanlının son padişahı Abdülhamit Han Hazretleri tarafından 1900 ile 1908 yılları arası Payitahttan (Başkent) başlayarak, kutsal topraklar olan, Mekke-Medine'ye ulaşması sağlanacaktı. Bu projede teknik işlemlerin başında Alman Mühendis Meissner bulunuyordu.
Dönemin en büyük Projelerinden olan, Hicaza ulaşımının yanı sıra bazı zaruri işlemler gerekmektedir.
Bunların başında;
2666 Tane Köprü ve Menfez,
96 Tane İstasyon,
2 Tane Hastane,
3 Tane Tamir ve Bakım Atölyesi,
9 Tane Tünel
7 Tane Demir köprü
7 Tane Su Göleti
37 Tane Su Deposu.
Yapımı elzem olanlardı. Bu yapabilmek içinde Ekonomi yani paraya ihtiyaç vardı. Mümin Müslüman kardeşlerimin yanında Gayri Müslimler olan, Almanlar, Yahudilerin yanı sıra birçok Hıristiyanlar bağışta bulundu. Ekonomik bakımdan Mümin ve Müslüman ülkelerimiz Fas, Tunus, Cezayir, Ümit Burnu, Cava, Sudan, Bosna- Hersek, Üsküp, Filibe, Köstence, Kıbrıs, Pretorya, Rusya, Çin, Singapur, Hollanda, Güney Afrika, Avusturya, İngiltere, Almanya ve Amerika'daki Müslümanlar-Müminler bağışta bulundular.
Hilafettin son büyük projesi olan Hicaz demir yolu 27 Ağustos 1908 yıllında ilk Medine'ye yolculuk seferini yapışmış oldu.
Bu ödem bile ecdadımız yaptığı projelerle İslamiyet'in ön saflarında hep yer almışlardır.
Güncel hayatımızda iki hafta önce ülkemiz büyük badireler atlatmıştır. Ecdadımız Osmanlının en zayıf döneminde bile büyük yatırımlar yapmamıza rağmen, şuanda Ülkemin kabustan kurtulur kurtulmaz yine büyük projelere imza atacaktır.
Şuan ki!
Çalışmalar Ülkemin insanları, Başkomutanımın çizgisinde ilerleyerek büyük yatırımlara, gelişmişliği tarihin tozlu sayfalarında Altın harflerle yerini alacaktır.
Cumhurbaşkanımız ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamada Ülkemize yapılan darbenin ardından Halkını, Mümin ve Müminelerin meydanlara inmesinin talimatını vermiştir.
Önümüzdeki pazar günü 07 Ağustos 2016 Tarihinde meydanlardan büyük bir Mitingle ayrılacağını söyledi.
İnşallah bir daha Ülkemin, Bölgemin ve Şanlıurfa'mın böyle kötü darbeler yaşanmaması dileğiyle Allah yar ve yardımcınız olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.