Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

İNSANLARIMIZ EN İYİSİNE LAYIKTIR

Spor her zaman bizim için, sağlık ve sıhhat demektir. Bu hafta ki konumuzun önemlisini Şanlıurfa spor oluşturmaktadır. Bu vesileyle önceliğimiz olan Şanlıurfa sporun durumunu kısaca özetlemek isterim. Bu hafta İç Anadolu’nun en soğuk ilerinde olan ve bir o kadar cana yakın insanların memleketi Sivas’ta Sivas Belediye spora konuk oldu. İstenilen puanları alamadan evine elli boş döndü. Bunun yanında Karaköprü Belediye spor ise kendi evin istenmedik şekilde Büyükçekmece Tepecik spora mağlup oldu. Yani bu hafta her iki kulübümüzde elli baş puansız haftayı kapadılar. Bu hafta ise Şanlıurfa spor Zonguldak Kömür sporu konuk ederken, Karaköprü Belediye spor ise Erzin Belediye spora misafir olacak. Her iki takımımıza başarılar dileriz. Spora biraz ara verirken, büyüklerimizden güzel bir hikaye ile yolumuza yön verelim. Tabi ki bu yazdığım kış aylarının ve büyüklerimizde duyduklarımızdır. Kısadan hisse sunmak istedim. Adamın biri Ege Sahillerinden Çanakkale'de bir kumsalda yürürken ayağı eski bir lambaya takılmış, adam lambayı kumların içinden çıkarmış. Dalgasına belki cin çıkar deyip ovalamış lambayı, harbiden içinden cin çıkmış. Adam çok şaşırmış, cin başlamış konuşmaya; Tamam, tamam. Beni lambadan kurtardın vesayre demiş. Bu, bu ay içinde dördüncü çıkarılışım ve bu işten sıkılmaya başladım bu yüzden 3 dileği unut. Sadece 1 dilek hakkın var! Adam oturmuş ve bir süre düşünmüş. Her zaman Çanakkale'nin karşı tarafına gitmek istedim. Ama uçaktan korkarım ve deniz beni çok tutar. Benim için Çanakkale'nin karşı tarafına bir köprü yap böylece arabayla oraya gidebileyim. Cin gülmüş; Bu imkânsız. Bu işin lojistiğini düşün! Köprünün ayakları nasıl Ege Deniz'in dibine ulaşabilir? Ne kadar beton gerektiğini, ne kadar çelik gerektiğini düşün. Hayır, başka bir dilek düşün. Adam tamam demiş ve gerçekten güzel bir dilek düşünmeye başlamış. En sonunda; Dört kere evlendim ve boşandım. Bütün karılarım her zaman duyarsız olduğumu ve onunla ilgilenmediğimi söylerdi. Bu yüzden, kadınları anlayabilmeyi diliyorum... Nasıl htiklerini ve neden ağladıklarını, bir şey söylemedikleri zaman gerçekten ne istediklerini... Onları nasıl gerçekten mutlu edebileceğimi bilmek istiyorum... Cin cevap vermiş; Köprü iki şeritli mi olsun dört şeritli mi? İnsanımız yaşamında yolların en güzeline ve en iyisine layık olduğunu zaman zaman yazmışımdır. Yine yine söylüyorum. Ha bu arada hayallerdeki bu güzelliği şuanda köprü yapılmaktadır. Ülkemin güzel insanları (Milletim) her şeyin en iyisine layıktır. Diyerek yazımı sonlandırmak isterim. Haydi hayırlısı.
Ekleme Tarihi: 06 Şubat 2019 - Çarşamba

İNSANLARIMIZ EN İYİSİNE LAYIKTIR

Spor her zaman bizim için, sağlık ve sıhhat demektir. Bu hafta ki konumuzun önemlisini Şanlıurfa spor oluşturmaktadır.

Bu vesileyle önceliğimiz olan Şanlıurfa sporun durumunu kısaca özetlemek isterim. Bu hafta İç Anadolu’nun en soğuk ilerinde olan ve bir o kadar cana yakın insanların memleketi Sivas’ta Sivas Belediye spora konuk oldu. İstenilen puanları alamadan evine elli boş döndü.

Bunun yanında Karaköprü Belediye spor ise kendi evin istenmedik şekilde Büyükçekmece Tepecik spora mağlup oldu.

Yani bu hafta her iki kulübümüzde elli baş puansız haftayı kapadılar.

Bu hafta ise Şanlıurfa spor Zonguldak Kömür sporu konuk ederken, Karaköprü Belediye spor ise Erzin Belediye spora misafir olacak. Her iki takımımıza başarılar dileriz.

Spora biraz ara verirken, büyüklerimizden güzel bir hikaye ile yolumuza yön verelim.

Tabi ki bu yazdığım kış aylarının ve büyüklerimizde duyduklarımızdır. Kısadan hisse sunmak istedim.

Adamın biri Ege Sahillerinden Çanakkale'de bir kumsalda yürürken ayağı eski bir lambaya takılmış, adam lambayı kumların içinden çıkarmış. Dalgasına belki cin çıkar deyip ovalamış lambayı, harbiden içinden cin çıkmış.

Adam çok şaşırmış, cin başlamış konuşmaya;

Tamam, tamam. Beni lambadan kurtardın vesayre demiş.

Bu, bu ay içinde dördüncü çıkarılışım ve bu işten sıkılmaya başladım bu yüzden 3 dileği unut. Sadece 1 dilek hakkın var!

Adam oturmuş ve bir süre düşünmüş.

Her zaman Çanakkale'nin karşı tarafına gitmek istedim. Ama uçaktan korkarım ve deniz beni çok tutar.

Benim için Çanakkale'nin karşı tarafına bir köprü yap böylece arabayla oraya gidebileyim.

Cin gülmüş;

Bu imkânsız. Bu işin lojistiğini düşün!

Köprünün ayakları nasıl Ege Deniz'in dibine ulaşabilir?

Ne kadar beton gerektiğini, ne kadar çelik gerektiğini düşün.

Hayır, başka bir dilek düşün.

Adam tamam demiş ve gerçekten güzel bir dilek düşünmeye başlamış.

En sonunda;

Dört kere evlendim ve boşandım.

Bütün karılarım her zaman duyarsız olduğumu ve onunla ilgilenmediğimi söylerdi.

Bu yüzden, kadınları anlayabilmeyi diliyorum...

Nasıl htiklerini ve neden ağladıklarını, bir şey söylemedikleri zaman gerçekten ne istediklerini...

Onları nasıl gerçekten mutlu edebileceğimi bilmek istiyorum...

Cin cevap vermiş;

Köprü iki şeritli mi olsun dört şeritli mi?

İnsanımız yaşamında yolların en güzeline ve en iyisine layık olduğunu zaman zaman yazmışımdır. Yine yine söylüyorum.

Ha bu arada hayallerdeki bu güzelliği şuanda köprü yapılmaktadır.

Ülkemin güzel insanları (Milletim) her şeyin en iyisine layıktır.

Diyerek yazımı sonlandırmak isterim.

Haydi hayırlısı.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.