Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

İBRAHİMLERDEN, HALİLİLERDEN VE ENSARLARDAN URFAM

Şanlıurfa demek tarih demektir. Her zaman olduğu gibi beynimize işleniş güzel bir kelime Peygamberleri Şehir Şanlıurfa’dır. Bu şehirli olmakta da büyük onur ve mutluluk duymaktayım. Zamana yolculuk olarak öncelikle Halil Rahman, Balıklı gölün yanı başında bulunan hanlar hanı Gümrük Hanından bir kaç kelam konuşmak isterim. Siyah ve Beyaz zaman içinde Renkli bir hayat sürdürmek nasıl bir duygudur be Urfalım. Her gün bir tarihi yapının içinde uyanmaktır. Çok güzel bir duygu olması gerek. Tarifi mümkün olmayan bir duygudur. Şanlıurfa da geceden uyuyarak gündüzü (Sabahı) uyanmaktır. Sabah namazını Dergâhta kılmak, ardından Gümrük hanına geçerek günün ilk ışıklarıyla çayını yudumlamaktır. Şanlıurfa’nın Tarihi Esnaf Çarşısında sabahı Bereket duasına katılmaktır. Bu tarihi güzellikleri yaşamak demek tarihin siyah beyaz sahnesinde renkli yaşamaktır. Batılılar yani Gayrimüslim milletler, bizim gibi imanı güçlü milletleri kendilerine boyun eğdirmek ve emirlerine sokmak için onun bu yukarda belirtiğim güzelim kültürünü elinden alarak yok etmek gerektiğini biliyorlar. Allaha şükürler olsun, halen bu güzellikleri Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da yaşamaktayız. Daha nice tarihlerimiz var. Zaman zaman yazılarımda yer vererek, Kültür Turizmden yararlanmak isteriz. Şanlıurfa insanımız her zaman enerjisini çok iyi kullanmalıdır. Başkaları ne der diye, İçindeki yaşam enerjini tüketme! Bu güzel insanlarımızı değiştiremeyiz. Şanlıurfalı insanlarımız (Doğal) oldukları gibi kabul etmeliyiz. Sizde kalbinin sesini dinleyerek ve size sunulan muhteşem (Tarihin) hayatın tadını çıkarınız. Bu kadar güzelliğin yanında küçük küçük hatalarda olmaz demeyin. Şanlıurfalılar (Peygamberler Şehrinin Torunları) her zaman samimi ve merttirler. Dobra dobra konuşarak, güler yüzlülüğünü ve samimiyetini hep taze tutarlar. Bana bir yabancı misafir yabancı havaalanında yaşamış olduğu bir anısını aktardı. Bende bunun köşemde sizlerle paylaşmak istedim. Aşırı sinirli biri, yabancı havalimanında bankodaki ilgili memura hak etmediği halde, birçok hakareti yaptı. Yolcunun abartılı kabalığı karşısında banko memuru sakin ve güler yüzlü bir şekilde davranıyor, hiç cevap vermeden işine odaklanarak devam ediyordu. Yolcu işi bitip gidince, bir arka sıradaki yolcu. Sizi tebrik ederim dedi. Hiç tahrike kapılmayıp nezaketinizi sürdürdünüz ama bu kadarı da yanlış. Yolcu yapabileceğiniz bir şeyler olmalıdır. Memur olmaz olur mu, var efendim. Memur gülümseyerek, Bu yolcu New York'a gidiyor, bavulları ise Bangkok'a gidiyor. Allah bu gibi insanlarda Şanlıurfa’mı (Peygamberler Şehri) korusun. Biz peygamberler torunuyuz. Her zaman en güzeline ve en iyisine layık olarak İbrahimlerden, Halililerden, Ensarlardan, Halimlerden, Salih ve Salihalardan olmalıyız.
Ekleme Tarihi: 24 Temmuz 2019 - Çarşamba

İBRAHİMLERDEN, HALİLİLERDEN VE ENSARLARDAN URFAM

Şanlıurfa demek tarih demektir. Her zaman olduğu gibi beynimize işleniş güzel bir kelime Peygamberleri Şehir Şanlıurfa’dır. Bu şehirli olmakta da büyük onur ve mutluluk duymaktayım.

Zamana yolculuk olarak öncelikle Halil Rahman, Balıklı gölün yanı başında bulunan hanlar hanı Gümrük Hanından bir kaç kelam konuşmak isterim.

Siyah ve Beyaz zaman içinde Renkli bir hayat sürdürmek nasıl bir duygudur be Urfalım. Her gün bir tarihi yapının içinde uyanmaktır. Çok güzel bir duygu olması gerek. Tarifi mümkün olmayan bir duygudur. Şanlıurfa da geceden uyuyarak gündüzü (Sabahı) uyanmaktır.

Sabah namazını Dergâhta kılmak, ardından Gümrük hanına geçerek günün ilk ışıklarıyla çayını yudumlamaktır. Şanlıurfa’nın Tarihi Esnaf Çarşısında sabahı Bereket duasına katılmaktır.

Bu tarihi güzellikleri yaşamak demek tarihin siyah beyaz sahnesinde renkli yaşamaktır.

Batılılar yani Gayrimüslim milletler, bizim gibi imanı güçlü milletleri kendilerine boyun eğdirmek ve emirlerine sokmak için onun bu yukarda belirtiğim güzelim kültürünü elinden alarak yok etmek gerektiğini biliyorlar.

Allaha şükürler olsun, halen bu güzellikleri Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da yaşamaktayız.

Daha nice tarihlerimiz var. Zaman zaman yazılarımda yer vererek, Kültür Turizmden yararlanmak isteriz.

Şanlıurfa insanımız her zaman enerjisini çok iyi kullanmalıdır.

Başkaları ne der diye, İçindeki yaşam enerjini tüketme!

Bu güzel insanlarımızı değiştiremeyiz.

Şanlıurfalı insanlarımız (Doğal) oldukları gibi kabul etmeliyiz.

Sizde kalbinin sesini dinleyerek ve size sunulan muhteşem (Tarihin) hayatın tadını çıkarınız.

Bu kadar güzelliğin yanında küçük küçük hatalarda olmaz demeyin.

Şanlıurfalılar (Peygamberler Şehrinin Torunları) her zaman samimi ve merttirler. Dobra dobra konuşarak, güler yüzlülüğünü ve samimiyetini hep taze tutarlar.

Bana bir yabancı misafir yabancı havaalanında yaşamış olduğu bir anısını aktardı. Bende bunun köşemde sizlerle paylaşmak istedim.

Aşırı sinirli biri, yabancı havalimanında bankodaki ilgili memura hak etmediği halde, birçok hakareti yaptı.

Yolcunun abartılı kabalığı karşısında banko memuru sakin ve güler yüzlü bir şekilde davranıyor, hiç cevap vermeden işine odaklanarak devam ediyordu.

Yolcu işi bitip gidince, bir arka sıradaki yolcu.

Sizi tebrik ederim dedi.

Hiç tahrike kapılmayıp nezaketinizi sürdürdünüz ama bu kadarı da yanlış. Yolcu yapabileceğiniz bir şeyler olmalıdır.

Memur olmaz olur mu, var efendim.

Memur gülümseyerek, Bu yolcu New York'a gidiyor, bavulları ise Bangkok'a gidiyor.

Allah bu gibi insanlarda Şanlıurfa’mı (Peygamberler Şehri) korusun. Biz peygamberler torunuyuz. Her zaman en güzeline ve en iyisine layık olarak İbrahimlerden, Halililerden, Ensarlardan, Halimlerden, Salih ve Salihalardan olmalıyız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.