Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

GÜZELLİKLERİ YAD EDEREK, YENİLİKLERE BAKMAK İSTEDİK

Pek muhterem ve saygı değer sporseverler haftaya Türkiye Süper Lig’i başlayacak ardından da bir iki hafta sonrada Şanlıurfa’nın da gruplarda yer aldığı İkinci ve üçüncü Ligler star (Başlayacaktır) alacaktır. Bu vesileyle spor vermiş olduğumuz ara devam etmektedir. Eski yaşanmışlara ve güzelliklere değinerek yazıma başmak istedim.  Eskiden minderde otururduk.  Gönlümüz alçaktı sanki!  Aile fertleri bir aradaydı. Aynı kaptan yemek yerdik. Aynı tastan suyumuzu içerdik. Sevgi saygı edep vardı.  Ağzımızın tadı yerindeydi.  Minderlerden koltuğa bi çıktık !  Çıkmaz olaydık!  Gönlümüz alçak değil artık.  Aile düzenimiz bozuldu.  Eski sıcaklık kalmadı sanki!  En önemlisi de sahte olduk! Artık ayrı kaplar da yiyoruz. Ayrı taslarda su içiyoruz. Büyüğümüzü küçüğümüz tanımıyor? Ayrı Ayrı tellerden çalıyoruz. Aynı evin içinde yaşayan, Ayrı bireyler (İnsanlar) olduk... Varın ne deme istediğim bu cümlelerin içinden seçin. Eğer ne demek istediğimi anlamakta güçlük çekerseniz. Kırklı ve Elli yaşlardaki büyüklerinize sorun o size ne demek istediğimi kolayca aktarır. Gelelim eski den daha çok idrak ettiklerimize. Oruçlu zamanlarımızda ve sari zamanlarda Urfalı Halil-ü Rahmanın Diyarında (Memleketinde) Dergahta yapılanları gözler önüne sermek isterim. Seherde açılan eller hürmetine. Rükûda bükülen beller hürmetine. kabul et yakarışlarımızı. Gözlerden akan yaşlar hürmetine. sevginle doldur sana yönelmiş kalplerimizi. Ve sen affedicisin affı seversin. Affeyle Yarabbi cümlemizi affeyle Allah’ım diyen kulların içine bizi de kat Allah’ım. Ülkemi Milletimi sen koru Allah’ım. Bizi bir arada tutan imandır. İman, Güçtür, Berekettir ve başarmaktır. Vatan bir yana, Dünya bir yana demektir. Ecdadı ile gurur duymaktır ve hatırlanmaktır. Şehitlerimizi Saygı ve Minnetle Anmaktır. Bu güzel kelamlardan sonra, yine Şanlıurfa’m da geleneksel olarak yapılan, her gün Sabah Namazının bitimiyle birlikle aşağı çarşı esnafı Dualarla İşyerini açarak hizmete başlarlar. Allah yar ve yardımcıları olsun.
Ekleme Tarihi: 10 Ağustos 2018 - Cuma

GÜZELLİKLERİ YAD EDEREK, YENİLİKLERE BAKMAK İSTEDİK

Pek muhterem ve saygı değer sporseverler haftaya Türkiye Süper Lig’i başlayacak ardından da bir iki hafta sonrada Şanlıurfa’nın da gruplarda yer aldığı İkinci ve üçüncü Ligler star (Başlayacaktır) alacaktır.

Bu vesileyle spor vermiş olduğumuz ara devam etmektedir. Eski yaşanmışlara ve güzelliklere değinerek yazıma başmak istedim.

 Eskiden minderde otururduk.

 Gönlümüz alçaktı sanki!

 Aile fertleri bir aradaydı.

Aynı kaptan yemek yerdik.

Aynı tastan suyumuzu içerdik.

Sevgi saygı edep vardı.

 Ağzımızın tadı yerindeydi.

 Minderlerden koltuğa bi çıktık !

 Çıkmaz olaydık!

 Gönlümüz alçak değil artık.

 Aile düzenimiz bozuldu.

 Eski sıcaklık kalmadı sanki!

 En önemlisi de sahte olduk!

Artık ayrı kaplar da yiyoruz.

Ayrı taslarda su içiyoruz.

Büyüğümüzü küçüğümüz tanımıyor?

Ayrı Ayrı tellerden çalıyoruz.

Aynı evin içinde yaşayan,

Ayrı bireyler (İnsanlar) olduk...

Varın ne deme istediğim bu cümlelerin içinden seçin. Eğer ne demek istediğimi anlamakta güçlük çekerseniz. Kırklı ve Elli yaşlardaki büyüklerinize sorun o size ne demek istediğimi kolayca aktarır.

Gelelim eski den daha çok idrak ettiklerimize.

Oruçlu zamanlarımızda ve sari zamanlarda Urfalı Halil-ü Rahmanın Diyarında (Memleketinde) Dergahta yapılanları gözler önüne sermek isterim.

Seherde açılan eller hürmetine.

Rükûda bükülen beller hürmetine.

kabul et yakarışlarımızı.

Gözlerden akan yaşlar hürmetine.

sevginle doldur sana yönelmiş kalplerimizi.

Ve sen affedicisin affı seversin.

Affeyle Yarabbi cümlemizi affeyle Allah’ım diyen kulların içine bizi de kat

Allah’ım.

Ülkemi Milletimi sen koru Allah’ım.

Bizi bir arada tutan imandır.

İman, Güçtür, Berekettir ve başarmaktır.

Vatan bir yana, Dünya bir yana demektir.

Ecdadı ile gurur duymaktır ve hatırlanmaktır.

Şehitlerimizi Saygı ve Minnetle Anmaktır.

Bu güzel kelamlardan sonra, yine Şanlıurfa’m da geleneksel olarak yapılan, her gün Sabah Namazının bitimiyle birlikle aşağı çarşı esnafı Dualarla İşyerini açarak hizmete başlarlar. Allah yar ve yardımcıları olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.