Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

DÜNYANIN İNCİSİ GÜZEL BİR DİYARDAN YAZIŞMAK

Şanlıurfa ve aynı zamanda Peygamberler diyarında olmak, güzel bir duyguyla sizlerle aylar sonra buluşmanın mutluluğunu yaşamaktayım.  Dünyamızı saran bu kötü illetten, ülkemiz olarak azda olsa rahatlamanın verdiği güzellikle sizlere ulaşmanın mutluluğuyla sevgiler sunarım.  Bu güzel diyardan yazımı sizlere bu gün Cuma olması nedeniyle daha bir ayrı içim içime sığmadığı için kelimeleri ter doğru olabilir, heyecanımı bu güzel diyara verin.        Bu gün Cuma kurban bayramında sayılı günler var. RABBİM Cuma ve Kurban Bayramı Hürmetine, Kitab-ı kebir şemsiye olsun. Ümmetti Müslimin altında olsun. Amellerimize İhlas, Gönüllümüze huzur, Hastalıklarımıza Şifa nasip eylesin.  Hayatımızın en hayırlı anında, Kendine layık kul, Efendimize (S.A.V) layık ümmet eyle. Rabbim tüm Müslümanları bugünleri tekrar göstermeyi nasip ve müeser eylesin.  Güzel cumanın ardından bayram günü Peygamberler diyarı Şanlıurfa olmanın büyük hazını taşıyarak, yazıma aynı güzellikle devam etmek isterim.   Sevgili Peygamberimiz Efendimiz bayram günlerinde şu duayı çok okuyanın kalbinin ölmeyeceğini haber vermiştir; Yâ Hayyû, yâ kayyûm, yâ bedia’s-semavati ve’l-ardı, yâ ze’l-celâli ve’l-ikram. Ey Hayy ve Kayyûm olan Rabbimiz, ey semâvat ve arzın bedi’i, ey Celâl ve Kerem sahibi. Beni sen koru, sen istikamette daim eyle. Kötülük ve günahlardan muhafaza et, sırat-ı müstakimde dâim ve sabit eyle. Bayram günleri bayram kutlamaları için önce davranan biri diğerine şöyle duâ eder; Tekabbellahü minnâ ve minküm. Allah sizde, bizde kabûl buyursun. Muhatap olan da buna “AMİN” demekle karşılık vereceği gibi. Gaferallâhü lenâ ve leküm diye de cevap verebilir. Allah bizi de, sizi de mağfiret eylesin. Kurbanlarınız güzellikler içinde yapmanızı dilerim. Güzel bir dünya sözü ile sizlere yazı yazmak isterim.  İkiyüzlü ve kötü bir arkadaş,  Vahşi bir yaratıktan daha korkutucudur. Vahşi bir yaratık vücudunuzu yaralayabilir,  Ancak kötü bir arkadaş aklınızı yaralar... Buddha Şanlıurfa gönüller diyarıdır. Sabah namazından sonra ve Sabahın ilk ışıklarıyla Haşimiyeden yukarıya doğru yürürken, mis kokulu yıldız meydanına doğru ilerlerken adeta kendinden geçmişsindir.  Şanlıurfa’nın güzelliklerini uhrevi havasını tenefüz etmek güzel bir duygudur.  Gelip görmek gerekir.  Tüm dünya insanına ve Müninlere seslenmek isterim. Gelip görmek gerekir. Anlatmak olmaz gerçekten gelip görmek gerekir. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere hoşçakalın.         
Ekleme Tarihi: 12 Temmuz 2021 - Pazartesi

DÜNYANIN İNCİSİ GÜZEL BİR DİYARDAN YAZIŞMAK

Şanlıurfa ve aynı zamanda Peygamberler diyarında olmak, güzel bir duyguyla sizlerle aylar sonra buluşmanın mutluluğunu yaşamaktayım. 

Dünyamızı saran bu kötü illetten, ülkemiz olarak azda olsa rahatlamanın verdiği güzellikle sizlere ulaşmanın mutluluğuyla sevgiler sunarım. 

Bu güzel diyardan yazımı sizlere bu gün Cuma olması nedeniyle daha bir ayrı içim içime sığmadığı için kelimeleri ter doğru olabilir, heyecanımı bu güzel diyara verin.       

Bu gün Cuma kurban bayramında sayılı günler var.

RABBİM Cuma ve Kurban Bayramı Hürmetine, Kitab-ı kebir şemsiye olsun.

Ümmetti Müslimin altında olsun.

Amellerimize İhlas, Gönüllümüze huzur, Hastalıklarımıza Şifa nasip eylesin. 

Hayatımızın en hayırlı anında, Kendine layık kul, Efendimize (S.A.V) layık ümmet eyle.

Rabbim tüm Müslümanları bugünleri tekrar göstermeyi nasip ve müeser eylesin. 

Güzel cumanın ardından bayram günü Peygamberler diyarı Şanlıurfa olmanın büyük hazını taşıyarak, yazıma aynı güzellikle devam etmek isterim.  

Sevgili Peygamberimiz Efendimiz bayram günlerinde şu duayı çok okuyanın kalbinin ölmeyeceğini haber vermiştir;

Yâ Hayyû, yâ kayyûm, yâ bedia’s-semavati ve’l-ardı, yâ ze’l-celâli ve’l-ikram.

Ey Hayy ve Kayyûm olan Rabbimiz, ey semâvat ve arzın bedi’i, ey Celâl ve Kerem sahibi. Beni sen koru, sen istikamette daim eyle. Kötülük ve günahlardan muhafaza et, sırat-ı müstakimde dâim ve sabit eyle.

Bayram günleri bayram kutlamaları için önce davranan biri diğerine şöyle duâ eder;

Tekabbellahü minnâ ve minküm. Allah sizde, bizde kabûl buyursun.

Muhatap olan da buna “AMİN” demekle karşılık vereceği gibi.

Gaferallâhü lenâ ve leküm diye de cevap verebilir. Allah bizi de, sizi de mağfiret eylesin.

Kurbanlarınız güzellikler içinde yapmanızı dilerim.

Güzel bir dünya sözü ile sizlere yazı yazmak isterim. 

İkiyüzlü ve kötü bir arkadaş, 

Vahşi bir yaratıktan daha korkutucudur.

Vahşi bir yaratık vücudunuzu yaralayabilir, 

Ancak kötü bir arkadaş aklınızı yaralar... Buddha

Şanlıurfa gönüller diyarıdır. Sabah namazından sonra ve Sabahın ilk ışıklarıyla Haşimiyeden yukarıya doğru yürürken, mis kokulu yıldız meydanına doğru ilerlerken adeta kendinden geçmişsindir. 

Şanlıurfa’nın güzelliklerini uhrevi havasını tenefüz etmek güzel bir duygudur. 

Gelip görmek gerekir. 

Tüm dünya insanına ve Müninlere seslenmek isterim. Gelip görmek gerekir. Anlatmak olmaz gerçekten gelip görmek gerekir. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere hoşçakalın.         

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.