Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

BERAT KANDİLİ, RAMAZAN AYI VE KADİR GECEMİZ

Bu gün güzel iman dolu zamanı ihya etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gün BERAT KANDİLİ’dir. Bu güzel güne rabim beni eriştirdiği için, ne kadar şükür etsem azdır. Bu gün bu güzel günün tüm İslam âlemimize hayırlara vesile olmasın yüce mevlamdan niyaz ederim. Yazıma giriş yaptıktan sonra Berat Kandilini ne zaman ve önemine değinmek isterim. Berat Kandili ne zaman? Berat kandili bu gün dur. (1 Haziran 2015 Pazartesi akşamı’dır.) Yani … Bu akşamı Salı gününe bağlayan gecedir. Yukarıda söylediğim gibi 1 Haziran pazartesi gününü 2 Haziran Salı gününe bağlayan gecedir. Peygamberler diyarında yaşamaktayız. Bu nedenle bizim burada küs olunmaz. Küs olan kardeşlerim varsa Beratını alabilmesi için öncelikle kardeşleriyle barışık olması gerekir. Kısa da olsa sizlere Berat Kandilini aktarmaya çalıştım. Bu faziletli güzel günü ibadetle ihya ediniz. Büyüklerinizi ziyaret ediniz. Özellikle ana ve babalarınızın dualarını alanız ki! Beratınız güzel elinize gelsin. Başta da değim gibi böyle güzel günde ŞANLIURFA’da Halil-ü Rahmanda olmak vardır. Buranın kıymetini bilerek böyle güzel gününü buralarda geçirmenizi dilerim. Berat anlamı borçtan kurtulma, temizlenerek aklanma, kurtulma gibi manalara gelir. Normal zamanlarda yapılan ibadetlerin kat, kat fazla mükâfatlandırdığı bir zamandır. Bu nedenle Dünyanı ve Türkiye’nin her yerinden Peygamberler şehrine gelecek böyle güzel günü ihta ederler. Bu vesileyle Tüm Şanlıurfalıların da böyle güzel geceyi daha güzel ihya etmelerin cenabu mevlamdan ilerim. Bu güzelim Berat gecesiyle af kapısından giren kullardan eylesin, Mübarek Ramazan ayına ve içinde güzelim Kadir gecesinin bereketine yetişmemizi dileğiyle… MUTLU KALIN.
Ekleme Tarihi: 31 Mayıs 2015 - Pazar

BERAT KANDİLİ, RAMAZAN AYI VE KADİR GECEMİZ

Bu gün güzel iman dolu zamanı ihya etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu gün BERAT KANDİLİ’dir.

Bu güzel güne rabim beni eriştirdiği için, ne kadar şükür etsem azdır.

Bu gün bu güzel günün tüm İslam âlemimize hayırlara vesile olmasın yüce mevlamdan niyaz ederim.

Yazıma giriş yaptıktan sonra Berat Kandilini ne zaman ve önemine değinmek isterim.

Berat Kandili ne zaman?

Berat kandili bu gün dur. (1 Haziran 2015 Pazartesi akşamı’dır.)

Yani …

Bu akşamı Salı gününe bağlayan gecedir. Yukarıda söylediğim gibi 1 Haziran pazartesi gününü 2 Haziran Salı gününe bağlayan gecedir.

Peygamberler diyarında yaşamaktayız. Bu nedenle bizim burada küs olunmaz. Küs olan kardeşlerim varsa Beratını alabilmesi için öncelikle kardeşleriyle barışık olması gerekir.

Kısa da olsa sizlere Berat Kandilini aktarmaya çalıştım. Bu faziletli güzel günü ibadetle ihya ediniz.

Büyüklerinizi ziyaret ediniz. Özellikle ana ve babalarınızın dualarını alanız ki! Beratınız güzel elinize gelsin.

Başta da değim gibi böyle güzel günde ŞANLIURFA’da Halil-ü Rahmanda olmak vardır. Buranın kıymetini bilerek böyle güzel gününü buralarda geçirmenizi dilerim.

Berat anlamı borçtan kurtulma, temizlenerek aklanma, kurtulma gibi manalara gelir.

Normal zamanlarda yapılan ibadetlerin kat, kat fazla mükâfatlandırdığı bir zamandır.

Bu nedenle Dünyanı ve Türkiye’nin her yerinden Peygamberler şehrine gelecek böyle güzel günü ihta ederler. Bu vesileyle Tüm Şanlıurfalıların da böyle güzel geceyi daha güzel ihya etmelerin cenabu mevlamdan ilerim.

Bu güzelim Berat gecesiyle af kapısından giren kullardan eylesin, Mübarek Ramazan ayına ve içinde güzelim Kadir gecesinin bereketine yetişmemizi dileğiyle…

MUTLU KALIN.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.