Yakup CANBEYLİ
Köşe Yazarı
Yakup CANBEYLİ
 

AŞKIM, SEVDAM GENÇLERİMİZ VE ŞANLIURFA

 ESSELÂMUN ALEYKUM diyerek, yazıma başlamak isterim.   Esselamun Aleykum ve Rahmetüllahi ve berakâtühü hayırlı nurlu feyizli huzurlu mutlu bol bereketli Vakitleriniz olsun, didik. ALLAH’ın Selamı, Rahmeti, Affı, Mağfireti ve sevgili Efendimizin şefaati cümlemizin üzerine olsun İnşallah. Rabbim tümünüzden razı olsun. Tüm sıkıntılarını gidersin. Huzur ve Mutluluk versin. AMİN. Rabbim dualarını ibadetlerini kabul eylesin, İnşallah. Rabbime emanet olun Rabbim yar ve yardımcınız olsun Selam ve dua ile kalın. Güzel bir selamlaşma yaptıktan sonra Şanlıurfa’mızın birçok sorunlarından biride spor aktivitelerinin az oluşundan yakın maktalar. Halk olarak biraz daha spor yakın olursak, genç nüfusumuza daha dinamik daha zindede tutmuş oluruz. Yani spora eğilimimiz biraz daha artırmalıyız. Gençliğimizi iyi yolda eğitmeliyiz. Öyle uzun uzun karmaşık sözlerle sizi rıhatsız etmek istemedim. Yazımı güzel Hz. Mevlana sözleriyle tamamlamak isterim.          Hz. Mevlâ’na bir gün eve gelir, Oğlunu üzgün görür. Sebebini sorar. Oğlu: "Hiç…" der. Hz. Mevlâ’na dışarı çıkar. Kapıda asılı bir kurt postu vardır, onu alır üstüne giyer. Ellerini havaya doğru açıp ulumaya başlar. Oğlu babasının bu haline bakıp güler. Hz. Mevlâ’na; Evladım, gördün mü? der. Dünya dertleri de işte böyledir. Kurt, aslında korkutucu bir hayvandır. Ama sen o postun arkasında babanın olduğunu bildiğin için korkmadın ve güldün. İşte bütün dertlerin arkasında da Rabbinin olduğunu bil ve ona güven der. ********* Hz. Mevlana’ya Sormuşlar?  Gözden Uzak Olan Gönülden de mi Uzak Olur? Hz. Mevlana şöyle cevap vermiş;  Gönül’e Giren Gözden Uzak Olsa Ne Olur. Gönlümde olup da gözümle görmediğim tüm dostlarım Gül gibidir, Yusuf'a benzer. Kokusunu almaya bir Yakup ister. Dostluğu ALLAH C.C. korur, kurda kuşa yem etmez. Dost gönülde oldu mu gözde gerekmez. Gönlümüze taht kurmuş güzel dostlara selam olsun. Hem gençliğimize hitap ve hem de dostlarımıza hitap olan bu güzel Hz. Mevlana sözlerinden sonra Rabbime emanet olun Rabbim yar ve yardımcınız olsun Selam ve dua ile kalın.
Ekleme Tarihi: 21 Kasım 2016 - Pazartesi

AŞKIM, SEVDAM GENÇLERİMİZ VE ŞANLIURFA

 ESSELÂMUN ALEYKUM diyerek, yazıma başlamak isterim.  

Esselamun Aleykum ve Rahmetüllahi ve berakâtühü hayırlı nurlu feyizli huzurlu mutlu bol bereketli Vakitleriniz olsun, didik. ALLAH’ın Selamı, Rahmeti, Affı, Mağfireti ve sevgili Efendimizin şefaati cümlemizin üzerine olsun İnşallah. Rabbim tümünüzden razı olsun. Tüm sıkıntılarını gidersin. Huzur ve Mutluluk versin. AMİN. Rabbim dualarını ibadetlerini kabul eylesin, İnşallah. Rabbime emanet olun Rabbim yar ve yardımcınız olsun

Selam ve dua ile kalın.

Güzel bir selamlaşma yaptıktan sonra Şanlıurfa’mızın birçok sorunlarından biride spor aktivitelerinin az oluşundan yakın maktalar. Halk olarak biraz daha spor yakın olursak, genç nüfusumuza daha dinamik daha zindede tutmuş oluruz. Yani spora eğilimimiz biraz daha artırmalıyız. Gençliğimizi iyi yolda eğitmeliyiz. Öyle uzun uzun karmaşık sözlerle sizi rıhatsız etmek istemedim. Yazımı güzel Hz. Mevlana sözleriyle tamamlamak isterim.         

Hz. Mevlâ’na bir gün eve gelir, Oğlunu üzgün görür. Sebebini sorar.

Oğlu: "Hiç…" der.

Hz. Mevlâ’na dışarı çıkar. Kapıda asılı bir kurt postu vardır, onu alır üstüne giyer. Ellerini havaya doğru açıp ulumaya başlar. Oğlu babasının bu haline bakıp güler.

Hz. Mevlâ’na; Evladım, gördün mü? der. Dünya dertleri de işte böyledir. Kurt, aslında korkutucu bir hayvandır.

Ama sen o postun arkasında babanın olduğunu bildiğin için korkmadın ve güldün. İşte bütün dertlerin arkasında da Rabbinin olduğunu bil ve ona güven der.

*********

Hz. Mevlana’ya Sormuşlar?  Gözden Uzak Olan Gönülden de mi Uzak Olur?

Hz. Mevlana şöyle cevap vermiş;  Gönül’e Giren Gözden Uzak Olsa Ne Olur.

Gönlümde olup da gözümle görmediğim tüm dostlarım Gül gibidir, Yusuf'a benzer. Kokusunu almaya bir Yakup ister.

Dostluğu ALLAH C.C. korur, kurda kuşa yem etmez. Dost gönülde oldu mu gözde gerekmez. Gönlümüze taht kurmuş güzel dostlara selam olsun.

Hem gençliğimize hitap ve hem de dostlarımıza hitap olan bu güzel Hz. Mevlana sözlerinden sonra Rabbime emanet olun Rabbim yar ve yardımcınız olsun

Selam ve dua ile kalın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yeniurfagazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.